Kyle Opublikowano 24 Marca Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2 godziny temu, Velahrn napisał(a): bo w Bielsku Białej chyba nie ma za dużo amatorów krawiectwa premium... Kiedyś, całkiem jeszcze niedawno, stężenie dobrych samochodów na ulicy było nie wiem, czy nie większe niż w Warszawie. Obecnie jednak okoliczny przemysł (choćby branża automotive) mógł ucierpieć. Mój niegdyś częsty tamtejszy przeciwnik procesowy (a teraz po godzinach już w sumie mogę powiedzieć, że dobry kolega) ostatnio też nie miał najlepszego nastroju, jeżeli chodzi o perspektywy gospodarcze. Ale z drugiej strony wrzucałem stamtąd w 2020 coś takiego: i jak ostatnio byłem bodaj jesienią 2025, to zakład działa. Więc jakiś popyt jest. Cytuj
Servetch Opublikowano 24 Marca Zgłoś Opublikowano 24 Marca Mam jak najlepsze wrażenie ze współpracy z p. Biłkiem z czasów jego pracy u Zaremby. Chętnie bym coś nowego u niego uszył. Cytuj
mosze Opublikowano 24 Marca Zgłoś Opublikowano 24 Marca 9 godzin temu, Medyk napisał(a): Dotychczasowy krojczy, pan Mariusz Biłek, Jaka jest funkcja krojczego i, ogólnie, jak typowo wygląda podział zadań pomiędzy personelem w pracowni krawieckiej? Cytuj
Servetch Opublikowano 24 Marca Zgłoś Opublikowano 24 Marca Podczas przymiarek zazwyczaj to on je prowadził w kwestii technicznej. Cytuj
Velahrn Opublikowano 24 Marca Zgłoś Opublikowano 24 Marca 5 godzin temu, mosze napisał(a): Jaka jest funkcja krojczego i, ogólnie, jak typowo wygląda podział zadań pomiędzy personelem w pracowni krawieckiej? Krojczy to najważniejszy krawiec w zakładzie, z reguły zostaje nim najbardziej doświadczony pracownik (lub często szef lub właściciel). Jest odpowiedzialny za przygotowanie wykroju według wymiarów klienta i skrojenie materiału. Czyli jeśli się pomyli, materiał jest do wyrzucenia. To, co krojczy skroi, reszta krawców zszywa, doszywają poduszki, prasują, pikują usztywnienie itd. 1 1 Cytuj
mosze Opublikowano 24 Marca Zgłoś Opublikowano 24 Marca Dzięki za wyjaśnienia. Domyślam się, że w pracowni o tej skali krojczy jest jeden. A to oznacza, że rozstanie się z krojczym jest pewnego rodzaju końcem ciągłości jakościowej, że tak to określę - nie ma gwarancji, że kolejny krojczy będzie równie dobry i w zasadzie zakład od nowa pracuje na swoją reputację. Cytuj
Velahrn Opublikowano 24 Marca Zgłoś Opublikowano 24 Marca Godzinę temu, mosze napisał(a): Dzięki za wyjaśnienia. Domyślam się, że w pracowni o tej skali krojczy jest jeden. A to oznacza, że rozstanie się z krojczym jest pewnego rodzaju końcem ciągłości jakościowej, że tak to określę - nie ma gwarancji, że kolejny krojczy będzie równie dobry i w zasadzie zakład od nowa pracuje na swoją reputację. Poprzednim krojczym o Zaremby był Kamiński, i było to stanowisko na tyle istotne, że pracownia nazywała się Zaremba & Kamiński. 1 Cytuj
Subdued Opublikowano 4 Maja Zgłoś Opublikowano 4 Maja Szukam osob, ktore zostaly pokrzywdzone przez Pana Macieja Zarembe. Prosze o informacje na priv. Kontekst: Pan Maciej jest mi winien pieniadze za niezrealizowane zamowienie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi