Astarloa12 Napisano 10 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2015 Witam serdecznie Kolegów, Ponieważ to mój pierwszy post na forum, proszę o wyrozumiałość Często na forum padają nazwy pracowni mających siedzibę w Warszawie - p. Januszkiewicza, Duranca czy Kielmana. Ponieważ sam noszę się z myślą zamówienia butów szytych na miarę, mam do was prośbę: podajcie swoje doświadczenia z szewcami w innych częściach Polski. Czy we Wrocławiu, Łodzi, Katowicach lub innych miastach są godni uwagi rzemieślnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 12 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2015 Jacek Okułowicz Białystok ul. Grochowa 2 A https://forum.butwbutonierce.pl/topic/1707-bia%C5%82ystok-jacek-oku%C5%82owicz-mistrz-szewski/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Astarloa12 Napisano 18 Sierpień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2015 Czy to już wszystko, naprawdę nie znacie innych szewców, którzy szyją buty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 18 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2015 Czy to już wszystko, naprawdę nie znacie innych szewców, którzy szyją buty? Naprawdę nie ma kogo znać. Gdybyś poczytał forum wiedziałbyś o tym doskonale. Jeśli znajdziesz kogoś godnego polecenia, chętnie się o tym dowiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 18 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2015 Naprawdę nie ma kogo znać. Gdybyś poczytał forum wiedziałbyś o tym doskonale. Jeśli znajdziesz kogoś godnego polecenia, chętnie się o tym dowiemy. Dokładnie. A propos Łodzi, taka anegdota. Spędziłem kiedyś kilka godzin z google + książką telefoniczną, obdzwaniając wszystkie zakłady potencjalnie mogące szyć rękawiczki na miarę. W końcu miasto rzemiosła i przemysłu. Nic, nic, nie ma takiego numeru, nikt nie odbiera, nic. Dodzwoniłem się do dwóch - jednego, gdzie szyty materiałowe rękawiczki do sukni ślubnych i drugiego (nieczynnego), gdzie pani z goryczą stwierdziła, że ich już pięć lat temu wykosili Chińczycy. I tak: w Łodzi jedynym godnym polecenia rzemieślnikiem (we wszystkich kategoriach forumowych) jest krawiec Tadeusz Baś. Kraków, poza Turbasą (i jego zaporowymi cenami), jest bespoke'ową pustynią Itd. Itp. Uszycie na miarę rękawiczek czy butów poza Warszawą jest prawie niemożliwe. I nie jestem tu warszawocentryczny, takie są fakty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 18 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2015 Jako łodzianin od 45 lat, od jakichś pięciu wytrwale ścierający fleki na krzywych lub właśnie wymienianych chodnikach mego miasta w poszukiwaniu rzemieślników - potwierdzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oluap Napisano 21 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2015 Jest Szewc w Toruniu. Dopiero zaczyna, za klejonki chce 2 200 zł !!! O szyte zatem się nie zapytałem... Z Torunia do Wa-wy to juz bardzo blisko... W Trójmieście nie ma żadnego rzemieślnika co szyje... gorzej nawet nie ma porządnego Szewca... Najporządniejszy obrzępolił mi brzeszczotem obcas w Camperach, bo mu był za długi do fleka du pointa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 21 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2015 Jaki to szewc z Torunia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 21 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2015 W Trójmieście nie ma żadnego rzemieślnika co szyje... gorzej nawet nie ma porządnego Szewca... Do podstawowych napraw mogę polecić https://goo.gl/maps/Ap9GG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oluap Napisano 21 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2015 Do podstawowych napraw mogę polecić https://goo.gl/maps/Ap9GG Dzięki za namiar, spróbuję u niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oluap Napisano 21 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2015 https://forum.butwbutonierce.pl/topic/2603-szewc-jakub-i-kacper-toru%C5%84-%C5%9Bw-katarzyny/ Jakub&Kacper w Bydgoszczy można spróbować u Patryka Kamińskiego, o ile żyje jeszcze jedyny ponad 80 letni cholewkarz ( cena ok. 3000) oraz znacznie taniej można spróbować w Opera Nova u szewców szyjących i naprawiajacych obuwie do przedstawień operowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 21 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2015 https://forum.butwbutonierce.pl/topic/2603-szewc-jakub-i-kacper-toru%C5%84-%C5%9Bw-katarzyny/ Jakub&Kacper w Bydgoszczy można spróbować u Patryka Kamińskiego, o ile żyje jeszcze jedyny ponad 80 letni cholewkarz ( cena ok. 3000) oraz znacznie taniej można spróbować w Opera Nova u szewców szyjących i naprawiajacych obuwie do przedstawień operowych O ile wiem, wyjechał do Anglii.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Astarloa12 Napisano 24 Sierpień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2015 Ja z kolei ostatnio rozmawiałem przez telefon z p. Karolem Staniosem: https://pl-pl.facebook.com/ShoemakerStanios Klasyczne oksfordy szyte ramowo kosztują u niego ok. 1500 zł, czas oczekiwania to 2 miesiące. Będąc 2 tygodnie temu w Krakowie podjechałem pod adres gdzie mieści się zakład, witryna nie powala, kilka par butów i to wszystko co oczywiście nie przesądza o ich jakości. Macie jakieś doświadczenia z tym panem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 24 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2015 Pierwsze zdjęcia to wariacje na temat kierpc i kowbojki, ale dalej np. takie, z ceną określoną w komentarzu na 1900 zł: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 24 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2015 Pierwsze zdjęcia to wariacje na temat kierpc i kowbojki, ale dalej np. takie, z ceną określoną w komentarzu na 1900 zł: Klasyczne lotniki na całkiem ciekawym kopycie. Bardzo ładne buty. Masz więcej zdjęć? Lotniki z egzotycznej skóry za 1900 zł, to bardzo atrakcyjna oferta. EDIT: Ok. Znalazłem. Przegapiłem posta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Astarloa12 Napisano 27 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2015 http://www.kozdra.wroc.pl A z tym szewcem miał z was ktoś do czynienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi