Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Gość Nereusz

Rekomendowane odpowiedzi

22 godziny temu, Ems napisał:

ja myślałam że luźna , chyba że zdjęcia nie oddają jak jest . 

Co miałeś ubrane pod kurtką? Wygląda jakby to był tylko t-shirt, najlepiej przymierzyć z jakąś dodatkową warstwą. Chyba, że właśnie tak planujesz nosić ;-)

12 minutes ago, suede said:

Co miałeś ubrane pod kurtką? Wygląda jakby to był tylko t-shirt, najlepiej przymierzyć z jakąś dodatkową warstwą. Chyba, że właśnie tak planujesz nosić ;-)

Tzn mieszkam w Anglii, tutaj zresztą podobnie jak w PL temperatura rzadko schodzi poniżej -3/-5 a ta kurtka śmiało zapięta utrzyma ciepło , ewentualnie cienka wełna . Gdybym tak planował nosić to nie wydaje się w brzuchu aż zbyt luźna ? Ta kwestia mnie najbardziej trapi a samemu trudno mnie ocenić :)

2 godziny temu, Ems napisał:

Gdybym tak planował nosić to nie wydaje się w brzuchu aż zbyt luźna ? Ta kwestia mnie najbardziej trapi a samemu trudno mnie ocenić :)

Patrząc po zdjęciach to moim zdaniem odstaje w okolicach brzucha. Nie wiem tylko czy to kwestia samego brzucha, czy nadmiaru materiału 🙂 

Zakładam, że to jest ten model (mam na myśli krój, bo kolory są inne): https://blakehedley.com/products/the-regis-bournville

21 minutes ago, suede said:

Patrząc po zdjęciach to moim zdaniem odstaje w okolicach brzucha. Nie wiem tylko czy to kwestia samego brzucha, czy nadmiaru materiału 🙂 

Zakładam, że to jest ten model (mam na myśli krój, bo kolory są inne): https://blakehedley.com/products/the-regis-bournville

raczej materiału, uważasz że  może być czy wygląda zbyt źle i powinienem pójść o rozmiar w dół ? 

No ten , Regis tylko czarny. 

9 godzin temu, Ems napisał:

raczej materiału, uważasz że  może być czy wygląda zbyt źle i powinienem pójść o rozmiar w dół ? 

W mniejszym rozmiarze może być problem z komfortem w górnej partii ciała. Natomiast w tym rozmiarze, na jednym zdjęciu wygląda jakbyś ręką ściskał nadmiar materiału na brzuchu oraz rękawy wydaja się być za długie. Jeżeli masz możliwość przymiarki i porównania obu rozmiarów, to sprawdziłbym mniejszy.

45 minutes ago, suede said:

W mniejszym rozmiarze może być problem z komfortem w górnej partii ciała. Natomiast w tym rozmiarze, na jednym zdjęciu wygląda jakbyś ręką ściskał nadmiar materiału na brzuchu oraz rękawy wydaja się być za długie. Jeżeli masz możliwość przymiarki i porównania obu rozmiarów, to sprawdziłbym mniejszy.

Dzięki za opinie , myślę że jednak powinienem zostać przy tym rozmiarze.  Bo tak jak mówisz z mniejszym może być problem w górnej części ciała…. A ja ćwiczę i właśnie to jest mój ostatni tydzień kiedy tnę masę i od przyszlego znowu zacznę budować mięśnie, barki i klata pójdą stanowczo w górę( to odrobinę poprawi rękawy ) i w rozmiarze mniejszym pewnie bym nie czuł się dobrze. Mam nadzieję że tak jak jest wyglada trochę za duża ale nie śmiesznie :)

Co do samej firmy Blake Hedley to zastanawiam sie jak udało im się utrzymać ceny tak nisko, sam wielkim znawcą nie jestem ale czytałem dużo opinii i recenzji i oni korzystają z materiałów najwyższej jakości, a kurtki są o połowę tańsze niż z tej samej półki . Może mniej materiału używają /kurtki są cieńsze to raz, dwa nie liczą za markę , i pod kurtką wykończenie można miejscami zauważyć ale za tą cenę i tak jest dobrze.