Hargin Napisano 18 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2016 Bursztyn z mody nie wychodzi Uwaga, bo krawaty Vistuli są bardzo wąskie. Poza tym generalnie wyglądają dużo gorzej na żywo, niż na stronie. Chyba lepiej popatrzeć na ofertę RoT (w tym budżecie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 18 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2016 Nada z się do casualu ? Cały czas chcę dać szansę Vistuli:) Z opisu łaty brązowe?! Guziki do wymiany wiadomo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 18 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2016 Szukam jeansów bez kontrastowych nici, przeszyć - da się coś takiego znaleźć w "levisowej" cenie, czy to biały kruk w tym przedziale cenowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzyDe Napisano 18 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2016 kilka pytań: Do ciemnogranatowego garnituru w jakim kolorze krawat i poszetkę byście proponowali? Jaki kolor spinek? Myślałem nad srebrem + niebieski kamień Czy to prawda, ze do koszuli ze spinkami rękawy garnituru muszą być dużo krótsze? Spinki najlepiej któreś z tych, bo szukam dosłownie czegoś na 2 razy do roku max http://vistula.pl/akcesoria-krawaty http://vistula.pl/spinki http://vistula.pl/poszetki Tak samo krawat w cenie +- 80 PLN + poszetka 80 pln Na całość chce wydać max 200 pln w sklepie vistuli. W Marks&Spencer ruszyła kolejna obniżka cen, a moim zdaniem krawaty mają bardzo przyzwoite jak na ceny wyprzedażowe, polecam zajrzeć jeżeli jest gdzieś blisko. Spinki też chyba jakieś były, ale nic więcej o nich nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujekrada Napisano 18 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2016 Dzięki! Ma ktoś zdjęcia dobrze dobranego garnituru na modelu który stoi prosto a nie jest w ruchu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Pytania o naprawę niedoskonałości buta tudzież ciekawą dyskusję o cenach na ebay przerzuciłem tutaj: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3231-ma%C5%82a-renowacja/page-31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi78 Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Panowie , jakim kurierem odsyłacie buty do Anglii ? Muszę odesłać do Herringa , a DHL wycenił mi przesyłkę na 550 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujekrada Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Panowie , jakim kurierem odsyłacie buty do Anglii ? Muszę odesłać do Herringa , a DHL wycenił mi przesyłkę na 550 zł Global express na poczcie polskiej lub allekurier.pl Wysyłam dużo międzynarodowych i zawsze było ok. Większe allekurier a mniejsze jak pudło z butami to global na poczcie. 35-40 pln wychodzi chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesniowski Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Panowie , jakim kurierem odsyłacie buty do Anglii ? Muszę odesłać do Herringa , a DHL wycenił mi przesyłkę na 550 zł Nie wiem czy u Herringa można płacić przez PayPal, ale na wszelki wypadek przypominam, że nadal istnieje możliwość zwrotów kosztów przesyłki przy tej formie płatności. Więcej informacji tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nets Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Posiada lub posiadał ktoś spodnie (ewentualnie inną część garderoby) szwedzkiej marki Lindeberg? Jak z jakością użytych materiałów i wykonania? Mam marynarkę J. Lindeberga, materiał jak i wykonanie bardzo dobre. Ostatnio kupiłem wełniany sweter, materiał jak i wykonanie również bardzo dobre, a uszyty został w Chinach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujekrada Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 podbijam swoje pytanie, bo jutro ide do krawca i mogę wprowadzić ew nowe przeróbki Ma ktoś zdjęcia dobrze dobranego garnituru na modelu który stoi prosto a nie jest w ruchu? Nie wiem na jaką długość (i czy w ogóle) korygować długość rękawów w mojej marynarce. Będę nosił koszulę ze spinkami. Byłem u pana Józefa na Chmielnej w Warszawie ( tam teraz jest mój garnitur). Pan Józef stwierdził, ze rękawy są bardzo dobrej długości i nie potrzeba korekty ( jedynie lewy o 1 cm z racji krótszej ręki). Jednak ja sam nie wiem, czasem na zdjęciach ''dobrze dobranych'' garniturów mankiety są dość mocno akcentowane a czasem wręcz przeciwnie, tylko przy zgięciu ręki wystaje 1.5-2 cm a przy spuszczonej nic lub tylko dosłownie 1-2 mm. Jak to w końcu jest z tymi rękawami? bo do końca sam już nie wiem EDIT: Gdzieś wyczytałem, ze krótkie rękawy to domena marynarek sportowych, ale nie wiem ile w tym racji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujekrada Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 rysunek to rysunek, jeśli ktoś ma jakiś link to z chęcią zobaczę to na modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 najprościej to włączyć pinterest lub nawet google... forum zabiera Ci tylko frajdę z samodzielnego poszukania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albinos Napisano 22 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 Mam białą koszulę Lamberta z plisą kryjącą guziki. Chcę założyć do niej muchę ale tu pojawiają się wątpliwości, bo kołnierz jest "włoski". Taki jak na powyższym zdjęciu. Szukać innej koszuli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Wieczorek Napisano 22 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 Nie. Do muszki można założyć nawet koszulę BD. Co prawda do muszki bardziej klasyczny byłby pół włoski, ale włoski też może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 22 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 Nie. Do muszki można założyć nawet koszulę BD. Co prawda do muszki bardziej klasyczny byłby pół włoski, ale włoski też może być. Jak rozumiem pytanie dotyczyło muchy w bardziej formalnym zestawieniu, gdzie BD byłoby ponurym żartem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Wieczorek Napisano 22 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 No tak. Ja mówiłem w kontekście smart casualowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albinos Napisano 22 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 Chodzi o bardziej formalną muchę, a dokładnie taką https://embassyofelegance.com/pl/p/Mucha-z-drukowanego-jedwabiu/208. Odpowiedź znalazłem na blogu Szarmant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 22 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 http://www.massimodutti.com/pl/pl/men/marynarki/marynarka-z-jedwabiu-i-wełny-c680503p6954138.html?colorId=400&categoryNav=680503Myślicie ze warto za ta cenę? Czy taka marynarkę warto zestawić z czarnymi spodniami albo śliwkowymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 22 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 ja bym nie zapłacił takiej kwoty, za tak pośledniej urody marynarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamilek Napisano 22 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 Mam dwa pytania: 1. Czy spodnie z garnitury da radę zwęzić pierwszy lepszy krawiec? Schudłem parę dobrych kilo i niestety są za szerokie. Ile mniej więcej może wynosić koszt takiej przeróbki? 2. Przymierzałem marynarkę. Rozmiar jest okej, rękawy trochę za długie, ale większym problemem jest to, że jest delikatnie za szeroka w barkach. Da radę to przerobić? Trudna i kosztowna zmiana czy raczej nie powinno być problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 22 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 Ad.1 - pierwszy lepszy krawiec to potrafi zepsuć skrócenie spodni Przeciętny poradzi sobie, jeśli zwężenie nie będzie większe niż jeden rozmiar (w zakresie istniejącej konstrukcji), Ad.2 - ze zbyt szerokimi barkami niewiele poradzisz - to trudna, kosztowna i nieprzewidywalna w skutkach poprawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamilek Napisano 22 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 Hargin dzięki bardzo Poszukam na forum krawca w krakowie i zapytam się go czy da radę to przerobić. Raczej to nie jest kwestia jednego rozmiaru, aż tyle nie schudłem. Marynarkę w takim razie odpuszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan_Z Napisano 22 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 W Krakowie polecany jest p.Kucia na ul. Gertrudy oraz zakład krawiecki Lord na rzeźniczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi