Ernestson Napisano 10 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2014 A czy w ogóle możliwa? Odstający kołnierz może być przyczyną zbyt małej (ciasnej) marynarki w ramionach. Przyczyn może być kilka, w tym ta o której wspominasz (w tym wypadku faktycznie nic się nie da zrobić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 10 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2014 To chyba nie to. Jeżeli już to ramiona są minimalnie za szerokie. Marynarka typowo casualowa - miękka bawełna bez konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 10 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2014 Pokaż zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 10 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2014 Niestety marynarkę zostawiłem dzisiaj u krawcowej - póki co zwęża mi klatkę i skraca rękawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 10 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2014 Panowie, czy drewno z jakiego jest zrobiony wieszak na okrycia typu marynarka, płaszcz ma znaczenie jak przy prawidłach czy raczej nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 10 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2014 Niespecjalnie. Plastyk też się sprawdza. Zwróć bardziej uwagę na dopasowanie wieszaka do marynarki/płaszcza (chodzi o szerokość w ramionach) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 11 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2014 Z tym drewnem w prawidlach to tez nie wiadomo czy to tylko pic na wodę... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzerwonaPodszewka Napisano 11 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2014 Z tym drewnem w prawidlach to tez nie wiadomo czy to tylko pic na wodę... Pic na pewno nie. Pomijam bakterio- i grzybobójcze właściwości olejów eterycznych zawartych w drewnie cedrowym (bo zdania ekspertów są podzielone). Jednak nie ulega wątpliwości, że bardzo dobrze absorbuje wilgoć, więc prawidła cedrowe dbają o to by nasze buty były suche. Co do pytania zasadniczego: jak wyżej- materiał z którego wykonany jest wieszak nie ma większego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 11 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2014 Zdania ekspertów mogą być podzielone (co oznacza, że jedni z nich są ekspertami, a drudzy nie), ale zapach cedrowy jest bardzo przyjemnym, obiektywnym faktem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 11 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2014 Zdania ekspertów mogą być podzielone (co oznacza, że jedni z nich są ekspertami, a drudzy nie), ale zapach cedrowy jest bardzo przyjemnym, obiektywnym faktem. Zapach, który czujemy po rozpakowaniu nowych prawideł nie ma nic wspólnego z naturalnym zapachem drewna, tylko pochodzi od syntetycznego olejku, którym prawidla sa skrapiane. To tez obiektywny fakt. A tak na marginesie, nawet naturalny olejek cedrowy produkowany przemysłowo nie pochodzi od cedru, tylko od orzeszków limby syberyjskiej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 11 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2014 Panowie, dziękuję za odpowiedzi. Zostanę przy drewnianych wieszakach, bo plastiku w większości jego zastosowań staram się unikać. ps "Nawet naturalny olejek cedrowy produkowany przemysłowo nie pochodzi od cedru, tylko od orzeszków limby syberyjskiej." Za takie wstawki uwielbiam to forum . Whitesnake, gratuluje wiedzy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 11 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2014 Panowie, z tkaniny o składzie 47% wełny, 44% lnu, 9% jedwabiu i o gramaturze 240 wyjdzie jaki garnitur, raczej wiosenno-jesienny (bo chyba na lato jednak za gruba?)? A może wręcz zimowy (ale z lnem? :/). Ciekawi mnie jak matowość lnu zagra z połyskiem jedwabiu, ale przy 9% jedwabiu chyba wyjdzie bardziej "wieczorny" garnitur, lepiej wyglądający przy sztucznym świetle? Intrygujący ten skład; nie mam doświadczenia, żeby ocenić, a zdjęcia w internecie mi na to pytanie nie odpowiedzą - pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 11 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2014 Ważne jaki ma splot ale skład i gramatura są zdecydowanie letnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 12 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2014 Uszylem z podobnego, probnik Mirage w Harissons, z początku wydawał się świetny, ale raczej na ciepłą pogodę niż upał , ale strasznie się przeciera, wygląda już trochę jak szmatka przy ciemniejszym materiale. Żałuję wyboru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 12 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2014 Dzięki za ostrzeżenie. To pewnie to 9% jedwabiu tak się "szmaci" (w Twojej też była podobna zawartość jedwabiu?)... Wygląda na to, że ta "moja" tkanina jest od Zegny. Chyba faktycznie postoję; postawię na jakąś czystą wełnę, albo z delikatnym 5% jedwabiu dla połysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Z. Napisano 13 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2014 http://www.ctshirts.com/men's-ties/men's-woven-silk-ties/Woven-blue-Prince-of-Wales-check-tie?q=usddefault||tw082bwt|||||||||||||&ppp=88 Czy taki krawat nada się do ślubnej stylizacji? Garnitur jest koloru granatowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozik Napisano 13 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2014 http://www.ctshirts.com/men's-ties/men's-woven-silk-ties/Woven-blue-Prince-of-Wales-check-tie?q=usddefault||tw082bwt|||||||||||||&ppp=88 Czy taki krawat nada się do ślubnej stylizacji? Garnitur jest koloru granatowego. jasne ze tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 13 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2014 Powiedziałbym, że kratka Księcia Walii to jeden z najlepszych wyborów na ślub. Jednak, gdzieś natknąłem się na niezbyt pochlebne opinie dotyczące krawatów z CT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Z. Napisano 13 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2014 Powiedziałbym, że kratka Księcia Walii to jeden z najlepszych wyborów na ślub. Jednak, gdzieś natknąłem się na niezbyt pochlebne opinie dotyczące krawatów z CT. Mam 2 krawaty CT i nie narzekam jak narazie...a na dluższe poszukiwania nie mam za bardzo czasu do 16.08 juz niewiele czasu pozostało, chyba, że polecicie ciekawe sklepy internetowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacho Napisano 13 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2014 Dzięki za ostrzeżenie. To pewnie to 9% jedwabiu tak się "szmaci" (w Twojej też była podobna zawartość jedwabiu?)... Wygląda na to, że ta "moja" tkanina jest od Zegny. Chyba faktycznie postoję; postawię na jakąś czystą wełnę, albo z delikatnym 5% jedwabiu dla połysku. Ja mam marynarkę ze 100% jedwabiu (z angielskiej firmy DAKS). Jak na razie, sprawuje się rewelacyjnie: zgniecenia szybko się rozprostowują, wytarć póki co nie widać (miałem ją na sobie wprawdzie tylko kilkanaście razy...). Przede wszystkim jednak jest bardzo przewiewna, mimo że ma podszewkę i lekkie wypełnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 14 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2014 Nieźle wygląda ta marynarka, jeśli to ta: http://www.daks.com/products/menswear/jackets/details/i/5309-1nblu/n/check-jacket.aspx . Cenę też ma niezłą. Chętnie bym przymierzył jak będę następnym razem w UK, lubię takie wełnopodobne tkaniny jedwabne (znam z krawatów). To się nie nazywa przypadkiem "surówka jedwabna"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 14 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2014 Daks to porządna firma; niestety, ich marynarki, z którymi się zetknąłem, podobnie jak to jest w przypadku innych firm brytyjskich (Aquascutum, Burberry), mają spore poduchy w ramionach, co mi się jakiś czas temu zdecydowanie przestało podobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borys Napisano 15 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2014 Która koszula wg. Was będzie lepszą alternatywą dla białej formalnej:-http://www.wolczanka.com.pl/lambert/koszula-lambert,id-63310czy-http://www.wolczanka.com.pl/koszule-meskie/koszula-lambert,id-63335? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 15 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2014 Ta, która Ci się bardziej podoba. Obie są mniej formalne od białej, ale w mniej więcej takim samym stopniu. W praktyce na równi z czystą błękitną. I dzięki za cynk o nowych happy hours Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borys Napisano 15 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2014 Przyjemnośc po mojej stronie W porównaniu do poprzedniej edycji jest więcej wyszczuplonych koszul Lamberta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi