waski Napisano 13 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2013 Nie jest mi z nimi po drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pcs Napisano 13 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2013 Myślę, że nawet Cejrowskiemu by się nie spodobała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 13 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2013 No właśnie, znalazłem marynarkę Burberry w SH na allegro, ale widzę, że guziki nie są logowane, nawet ten zapasowy na podszewce. Wygląda na oryginalną – choć paradoksalnie, nie wiem jak wyglądają podróbki. Bez oglądania mogę powiedzieć, że na 99% jest to podróbka, taka jest ich ilość w porównaniu do produktów oryginalnych na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 13 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2013 Dziękuję Dla potomnych, chodziło o tą marynarkę http://allegro.pl/burberry-ponadczasowa-marynarka-z-czystej-welny-54-i3610361746.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 13 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2013 Nie jestem rzeczoznawcą, ale na podstawie logowania guzików nie można niczego rozstrzygnąć. Wiele marek loguje guziki w liniach sportowych, w eleganckich już nie. Tomuś loguje ostatni guzik na mankietach, ale są marynarki (na pewno oryginalne widziałem), które nie mają logowanych guzików. Wg mnie prawdopodobieństwo podróbki spada z "wiekiem" (oldschoolowe marynarki będą raczej oryginalne) i "nietypowością" modelu - podróby Armaniego i Zegny z Allegro to były wyłącznie klasyczne, jednorzędowe, czarne, szare lub granatowe garnitury. Próbując coś sprawdzić, porównałbym metki z dostępnym wzorcem (ostatecznie - zdjęcia na ebay). Wg mnie w przypadku tej marynarki prawdopodobieństwo oryginału jest spore, ale piszę to tak na czuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mercer Napisano 13 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2013 szkoda ze taki odbiór Bo cos mi sie podoba w tej koszuli, pomimo jej "fajansiarstwa " Widzialem ja z jasnymi spodniami, lub pod granatowe lniane marynarki. Glownie z jasnymi spodniami rowniez krótkimi. Moze nawer pod sweter w serek. Oczywiscie to koszula z tak zwanym przymrozeniem oka, na lato, na Vespe. Dziekuje za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vince Napisano 13 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2013 Gdzie mogę znaleźć jasnoszare chinosy niezwężane? (Mam nadzieję, że złego wątku nie wybrałem. Jeśli tak to przepraszam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 14 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2013 ... Wg mnie prawdopodobieństwo podróbki spada z "wiekiem" (oldschoolowe marynarki będą raczej oryginalne) i "nietypowością" modelu - podróby Armaniego i Zegny z Allegro to były wyłącznie klasyczne, jednorzędowe, czarne, szare lub granatowe garnitury. Próbując coś sprawdzić, porównałbym metki z dostępnym wzorcem (ostatecznie - zdjęcia na ebay). Wg mnie w przypadku tej marynarki prawdopodobieństwo oryginału jest spore, ale piszę to tak na czuja. Ja z reguły kupuję starsze, bo zazwyczaj bardziej mi się podobają. W nowszych oprócz oryginalności jest też problem jakości, bo marynarki Burberry('s) z lat 90' które posiadam, są wykonane doskonale i od razu widać, jaka to półka - a w przypadku nowych produkcji, mam wrażenie, że to jedynie metka… Nie ma tej dbałości o detale, mam wrażenie, że od typowych sieciówek jak H&M czy C&A odbiegają jedynie stylistyką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 15 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2013 Dlaczego tematy "wyprzedaże" i "nowe nabytki" zostały zamknięte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 15 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2013 Bo promocje SH albo niskiej klasy sieciówek, męczenie ludźmi zdjęciami swoich skarpet, prawie nowymi butami, nie są zgodne z wizją Stowarzyszenia i forum. To co chcemy promować, to rzemieślników i producentów stawiających sobie jakiś rozsądny, akceptowalny poziom jakościowy oraz wspólne oglądanie unikalnych wyrobów. Obiecujemy przygotować w ramach rekompensaty na najbliższej imprezie forumowe jakiś słup drewniany, na którym można wyładowywać agresję i pomstować na dyktaturę i cenzurę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 15 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2013 Częściowo zgadzam się z ideą nowego wątku, ale obawiam się, że w przypadku poprzedniego większy problem leżał w tym, że oprócz linków i informacji o konkretnych wyprzedażach gorała tam dyskusja o samych produktach i cenach (często na kilka stron). Dlatego też, jestem zdania, że chcąc uniknąć poprzedniego stanu rzeczy należałoby założyć drugi wątek w którym będzie można dyskutować o promocjach i wyprzedażach pojawiających się w wątku właściwym. Reasumując - wątek główny z linkami i adresami sklepów oraz drugi wątek z dyskusją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 16 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2013 Panowie, czy ten krawat do takiej koszulki (drobna krateczka) przejdzie, czy raczej obowiązkowo iść w kierunku gładkiego granatu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 16 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2013 Przejdzie, ale rzeczywiście lepszy byłby gładki granat. W ogóle ten krawat trochę pozbawiony jest factor X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 16 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2013 Jakoś mi się to zlewa tzn. drobna kratka na krawacie z kratką na koszuli. Może na żywo wygląda lepiej. Na podstawie tego zdjęcia sugeruję gładki granat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 16 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2013 Przejdzie, ale rzeczywiście lepszy byłby gładki granat. W ogóle ten krawat trochę pozbawiony jest factor X Pozbawiony factor X, w sensie że jest nijaki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 16 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2013 Myślę, że nie ma tego czegoś (bliżej nie sprecyzowanego) lub z tą koszulą traci to coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwertasdf Napisano 16 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2013 http://maxim-victorsf.tumblr.com/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2013 Dyskusja o skracaniu spodni przeniesiona do "Poradni": http://forum.butwbutonierce.pl/topic/380-forumowa-poradnia-stylistyczna/page-126 Pytanie o kupno skarpet - do "Gdzie kupić": http://forum.butwbutonierce.pl/topic/896-gdzie-można-kupić-szukam-poszukuję/page-63 Przypominam: w tym wątku jedynie krótkie, nie prowokujące dyskusji pytania Takie, jak n.p. to powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziobak Napisano 19 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2013 Zastanawiam się dlaczego są tak duże różnice w cenach ubrań z wyższej półki między firmami włoskimi i brytyjskimi. Szyty na miarę garnitur z savile row z dobrego materiału możemy spokojnie kupić za 1500 - 2000 funtów natomiast Kiton albo Zegna Couture kosztują ok 5000 euro. Czy to jest kwestia marketingu / reklamy na którą Anglicy mniej wydają czy może włoskie są bardziej "hand made"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 19 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2013 Marża za prestiż (ogólnie rozpoznawana nawet u mniej ogarniętych w temacie) i ogólnie dobra reklama. Do tego dochodzi fakt, że włosi mają lepszych projektantów, którzy non stop próbują ulepszać swój produkt. Za to już samo wykonanie tej wizji moim zdaniem najczęściej bardzo kuleje (staranność wykonania)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziobak Napisano 19 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2013 Mam jeszcze jedno pytanie: czy sweter do krykieta musi być biały? czy może być ciemnogranatowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 19 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2013 To zależy czy grasz w Anglii czy w koloniach... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 21 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2013 Wiemy kto je wystawił?? http://tablica.pl/oferta/buty-jan-kielman-ID1s2ZF.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 21 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2013 Wiemy kto je wystawił?? http://tablica.pl/oferta/buty-jan-kielman-ID1s2ZF.html Było:http://forum.butwbutonierce.pl/topic/312-okazje-na-ebayu-i-allegro/page-32?hl=tablica#entry101629 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 23 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2013 Chcę kupić CJ Draycott 10,5. Polecicie sklepy internetowe, w ktorych mozna spokojnie wymienić buty w razie "w"? Niestety na pediwear nie ma mojego rozmiaru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi