eye_lip Napisano 19 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2013 Ja jestem zadowolony, są dobrej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 19 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2013 Potwierdzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 19 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2013 Ale twarde strasznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 19 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2013 Twarde nie tylko podeszwy, cholewki też, chociaż to zależy od modelu. Mam dwie pary, w trzewikach skóra jest raczej miękka a podeszwy Dainite dobrej jakości, w oxfordach podeszwy trwałe i twarde, skóra twarda jak z nosorożca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 20 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2013 Czy na sali jest osoba która może mi pomóc w zakupie w kraju kwitnącej wiśni? znalazłem coś co mnie interesuje na stronie www z tego kraju, ale tłumacz googla nie pomaga za bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shimoyama Napisano 21 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2013 Czy na sali jest osoba która może mi pomóc w zakupie w kraju kwitnącej wiśni? znalazłem coś co mnie interesuje na stronie www z tego kraju, ale tłumacz googla nie pomaga za bardzo Prześliji mi info PW z chęcią pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 21 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2013 Nie wiem, które to moje pytanie w tym wątku Czy do jasnej, beżowej marynarki czarne spodnie będą rozsądnym wyborem? Buty również są czarne, więc granatowe spodnie raczej odpadają, ale może brązowe? Chwilowo mogę kombinować jedynie z czarnymi butami, bo brązowych monków dopiero szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 21 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2013 Ale co jest złego w czarnych spodniach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 21 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2013 Nie będą. Granatowe będą znacznie lepszym wyborem, chociaż czarne buty nie będą najlepszym rozwiązaniem. Ale nie ze względu na granatowe spodnie (zestawienie ich z czarnymi butami jest oczywiste), ale beżową marynarkę - ona wolałaby buty w odcieniach brązu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 21 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2013 Czarne buty można łączyć z granatowymi spodniami? Nie wiem czy dobrze zrozumiałem zawsze wydawało mi się, że jedynie z brązowymi. Generalnie myślałem o czarnych spodniach i butach oraz brązowych dodatkach (skarpety, knit, poszetka - choć myślałem raczej o lnianej, białej) - ale czy to nie będzie za mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 22 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2013 To źle myślałeś, czerń z brązem kompletnie nie gra. Kup porządne, szare spodnie i będą do wszystkiego pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 22 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2013 Szarych ciągle szukam, do września niestety nie znajdę czasu aby wybrać się do Gdańska na przymiarki u p. Stenki. Na razie na oku mam te http://sklep.vistula.pl/product-pol-12346-Spodnie-BENJAMIN-Vistula.html oraz http://sklep.vistula.pl/product-pol-2324652-Spodnie-METZ-Lantier.html ale obawiam się, że będą trochę zbyt jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 23 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2013 Czy ktoś orientuje się jak wygląda sprawa podatków, cła itd przy zamówieniu wyrobów skórzanych zAustralii? Specjalnie piszę wyrobów skórzanych bo kiedyś, coś mi się o uszy obiło, że te wyroby są dodatkowo opodatkowane i trzeba je gdzieś zgłaszać, czy cuś. Czy jesteście w stanie powiedzieć coś więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muniek Napisano 23 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2013 co myślicie o firmie Melvin & Hamilton (stosunek jakości do ceny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyvern Napisano 23 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2013 Z poza unii lubia dać cło i vat, sprzawdzone przy kosmetykach ~150 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2013 Czy ktoś orientuje się jak wygląda sprawa podatków, cła itd przy zamówieniu wyrobów skórzanych zAustralii? Specjalnie piszę wyrobów skórzanych bo kiedyś, coś mi się o uszy obiło, że te wyroby są dodatkowo opodatkowane i trzeba je gdzieś zgłaszać, czy cuś. Czy jesteście w stanie powiedzieć coś więcej? Nic nie trzeba zgłaszać, nie są dodatkowo opodatkowane, płacisz normalny VAT + parę złotych cła, jeśli mówimy o indywidualnym zakupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziubdziub Napisano 23 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2013 Czy ktoś może powiedzieć jak przebiega zamawianie rzeczy z www.thetiebar.com? Czy w tym ichnim systemie oprócz ceny przedmiotu i kwoty za przesyłkę trzeba opłacić jeszcze prowizje od przelewu zagranicznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 23 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2013 Prowizja od przelewu zależy od banku, w którym masz rachunek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JPG Napisano 27 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2013 W porządku, narazie postaram się ograniczyć do obserwowania forum. Świetne rozwiązanie (sam stosuję) - trochę jak patrzenie na pawie w Łazienkach Królewskich 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burger Napisano 27 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2013 Świetne rozwiązanie (sam stosuję) - trochę jak patrzenie na pawie w Łazienkach Królewskich Proszę Pana, czy powinniśmy potraktować Pańską wypowiedź jako próbę obrazy Stowarzyszenia But w Butonierce i forumowiczów Klasycznej Męskiej Elegancji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 27 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2013 Jak przedstawia się jakość polskich tkanin w porównaniu do „zagranicznych”? Zastanawiam się nad tkaninami z oferty Bielstyl, bo Scabal wydaje mi się zbyt drogi jak na pierwsze szycie. Szukam tkaniny na spodnie wiosenne oraz jesienno-zimowe (jodełka lub kratka „gun club”) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Animaes Napisano 28 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2013 W jaki sposób pielęgnować buty wykonane ze skóry licowej impregnowanej (chodzi o Timberland Earthkeepers)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 28 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2013 Proszę Pana, czy powinniśmy potraktować Pańską wypowiedź jako próbę obrazy Stowarzyszenia But w Butonierce i forumowiczów Klasycznej Męskiej Elegancji? Stowarzyszenie na pewno się nie obrazi, za to Pan Burger jako forumowicz... tutaj nie podjął bym ryzyka. Może skończyć się na obrazie drugiego stopnia. Oskarżonemu przysługuje prawo wyboru broni i dyktowanie warunków starcia. Subiektywnie oceniając dotychczasowe działania Pana Burgera na forum, obstawiam miecz gumowy, skonstruowany z dmuchanego balona. Jak przedstawia się jakość polskich tkanin w porównaniu do „zagranicznych”? Zastanawiam się nad tkaninami z oferty Bielstyl, bo Scabal wydaje mi się zbyt drogi jak na pierwsze szycie. Szukam tkaniny na spodnie wiosenne oraz jesienno-zimowe (jodełka lub kratka „gun club”) Jakość polskich tkanin przedstawia się bardzo mizernie, w stosunku do tkanin angielskich/włoskich. U nas nie ma "półek" jakościowych, jest towar. Jedynym materiałem wartym rozważenia na polskim rynku, moim skromnym zdaniem, jest krepa smokingowa. Niestety po za marketingiem i reklamą, pewną tradycją tkanin angielskich/włoskich cena oznacza jakość, tak też jest w tym przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 28 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2013 Dziękuję za odpowiedź - tak niestety myślałem, a czy istnieje jakaś półka pośrednia pomiędzy polskim „towarem” a tkaninami wysokiej jakości jak np. Scabal? W zasadzie, nie wiem czy dobrze wyliczyłem ale za tkaninę Scabal na spodnie wychodzi minimum 350 zł, a z uwagi na to, że chciałbym wykonać od razu dwie pary to jednak koszt całkowity będzie dość spory. Chciałbym się zmieścić w kwocie 150-200 zł za tkaninę na jedną parę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 28 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2013 Dziękuję za odpowiedź - tak niestety myślałem, a czy istnieje jakaś półka pośrednia pomiędzy polskim „towarem” a tkaninami wysokiej jakości jak np. Scabal? W zasadzie, nie wiem czy dobrze wyliczyłem ale za tkaninę Scabal na spodnie wychodzi minimum 350 zł, a z uwagi na to, że chciałbym wykonać od razu dwie pary to jednak koszt całkowity będzie dość spory. Chciałbym się zmieścić w kwocie 150-200 zł za tkaninę na jedną parę. Można próbować szukać końcówek w sklepach internetowych oraz tradycyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi