eduardo Napisano 13 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2025 Gdzie szukać mniej formalnych(kraty i inne) koszul w rozmiarach na 190 cm wzrostu? Kiedyś kupowałem w Osovskim, ale upadli na głowę z cenami. Zależy mi na rozmiarze 188-194/42. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 13 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2025 Jest od niedawna podobny temat na forum, ale propozycji za wiele tam nie znajdziesz. W SuSu są koszule z jeansu, lnu i oxfordy, ale kolory raczej jednolite, krat tam nie znajdziesz co najwyżej prążek. Ceny też raczej nie zachęcające. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkajzer Napisano 21 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2025 Czy ktoś może ma CJ Cavendish lub henley? Kopyto 325. Czy w odniesieniu do innych butów powinienem wziąć o 1/2 rozmiaru mniejsze? W Chelsea 5, kopyto 335, noszę 10. Bristol noszę też w rozmiarze 10, nie wiem jakie to kopyto. Kupiłem kiedyś cottesmore, kopyto 341, w rozmiarze 10. Były nieco zbyt obszerne. Poszły na Vinted. Kupiłem Grasmere, to samo kopyto 325, rozmiar 9,5 okazał się za mały. Także poszły na Vinted. Mogę okazyjnie kupić Cavendishe w rozmiarze 10. Bedą dobre czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 21 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2025 @rkajzerMam Cavendish na kopycie 325 EX. Nie ma potrzeby schodzenia z rozmiarem w porównaniu do 341 czy 228. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1chalczyk Napisano 22 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2025 Cześć. Wybieram się na zabawę sylwestrową, na której dress code to PRL. Koleżanka wpadła na pomysł, aby przebrać się za Jacka Kuronia. Jakie modele koszul dżinsowych polecacie pod taką stylizację? Z racji na budżet i tak pozostaje nam szukać na Vinted Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 22 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2025 Coś takiego: https://allegro.pl/oferta/jeansowa-koszula-vintage-denim-dlugi-rekaw-duza-jeans-rozmiar-xxl-16546811439?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=freelisting&srsltid=AfmBOooP2DX0Tex8a9WsEzrLV-cGJN_QELG10OVfh9qvx51aJf7UpcXK6ws (nie mam nic wspólnego z tą aukcją) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 22 Grudzień 2025 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2025 10 godzin temu, m1chalczyk napisał: Cześć. Wybieram się na zabawę sylwestrową, na której dress code to PRL. Koleżanka wpadła na pomysł, aby przebrać się za Jacka Kuronia. Jakie modele koszul dżinsowych polecacie pod taką stylizację? Z racji na budżet i tak pozostaje nam szukać na Vinted Plus termos. Kuroń wszędzie chodził z własnym termosem - pił niezwykle mocną herbatę (dla złośliwych - naprawdę herbatę). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victordeleco2 Napisano 5 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń Jaki pasek i pasek zegarka założyć do butów burgundowych/cordovan (loafersy)? Czy odpowiedź jest oczywista i kazdy szanujacy się mężczyzna ma paski także i w tym kolorze? 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 5 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 11 minut temu, victordeleco2 napisał: Jaki pasek i pasek zegarka założyć do butów burgundowych/cordovan (loafersy)? Czy odpowiedź jest oczywista i kazdy szanujacy się mężczyzna ma paski także i w tym kolorze? 😜 Ja mam pasek z cordovanu do zegarka. Paska do spodni nie noszę, ale właściwie nie da się kupić paska z jednego kawałka cordovanu, a zszyte tak średnio mi się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 5 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń Brązowy pasek będzie OK, raczej nie zamszowy w tym wypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 5 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń Godzinę temu, victordeleco2 napisał: Czy odpowiedź jest oczywista Tak i nie. Z jednej strony, przesadą byłaby pełna koordynacja (jak buty burgundowe, to pasek do zegarka też). Z drugiej, pełna dowolność też nie jest wskazana. Moim zdaniem spokojnie można mieć zegarek na pasku brązowym, a pewnie i czarny też wyglądałby OK, tylko trzeba pamiętać, że pasek paskowi nierówny, inaczej wygląda to w przypadku skóry w fakturą jak krokodyl, a inaczej jeżeli skóra jest bez faktury, matowa i ewentualnie jeszcze z przeszyciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. eye_lip Napisano 5 Styczeń Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 9 godzin temu, victordeleco2 napisał: Jaki pasek i pasek zegarka założyć do butów burgundowych/cordovan (loafersy)? Czy odpowiedź jest oczywista i kazdy szanujacy się mężczyzna ma paski także i w tym kolorze? 😜 Ja sobie ostatnio zrobiłem taki 😁 10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
void Napisano 15 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń W dniu 5.01.2026 o 14:37, victordeleco2 napisał: Jaki pasek i pasek zegarka założyć do butów burgundowych/cordovan (loafersy)? Czy odpowiedź jest oczywista i kazdy szanujacy się mężczyzna ma paski także i w tym kolorze? 😜 Może taki? https://sklep.secondhanddandy.pl/pl/p/Trafalgar-ciemnobordowy-skorzany-pasek-meski-wykonany-recznie-w-USA-r.-125/6066 Rozmiar ma taki, że na każdego prawie starczy, a skrócić łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 16 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń Akurat skrócenie paska szytego łatwe nie jest. Zakładam, że nawet szewc będzie kręcił nosem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolor1 Napisano 16 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń Część. Mam 5letnie+ Haixy Dakota z oderwanym bieżnikiem pod podeszwą na obcasie. Próbowałem już naprawić butaprenem ale klej złapał tylko od strony bieżnika... Czym to skleić? Pozdr. Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 16 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 3 godziny temu, kolor1 napisał: Część. Mam 5letnie+ Haixy Dakota z oderwanym bieżnikiem pod podeszwą na obcasie. Próbowałem już naprawić butaprenem ale klej złapał tylko od strony bieżnika... Czym to skleić? Pozdr. Marek Pewnie nastąpiła hydroliza poliuretanu. Zazwyczaj pomaga tylko wymiana podeszwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdynianin Napisano 25 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń Czy w marynarka Cavour z 3-to-2 roll klapy trzeci guzik jest fizycznie obecny i ukryty pod klapą, czy jest tylko przecięcie na rollu, ale bez guzika? https://www.cavour.com/products/mod-2-overchecked-jacket-brown?utm_source=facebook&utm_medium=paid&utm_campaign=cavour-eu-usa-prosp-sale-daba-Autumn Winter 2025&utm_content=eu-usa-broad-age%3A20-65%2B-gen%3Amen&utm_term=daba-general-set%3A252&dema_id=120232357566140730&dema_adid=120232357566150730&dema_adsetid=120232357566160730&fbclid=IwY2xjawPh7mBleHRuA2FlbQEwAGFkaWQBqy7LStdr2nNydGMGYXBwX2lkDzQwOTk2MjYyMzA4NTYwOQABHoEISgPbEgeTsYtsEkMJnzzpwx1EL8FrwA3KFnIUspjjAF0kgmKCk7DINPYq_aem_Mt1BZ6led0YcF59LLvrOPg&utm_id=120232357566140730 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń Obecny i ukryty, w każdym razie w dwóch marynarkach Cavour, które posiadam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz N. Napisano 29 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń Z takiego czegoś należy się przejmować że coś nie tak z marynarką ? Z czego takie fałdowanie wynika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 29 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń To jest celowe wszycie rękawa z marszczeniami, jak w koszuli (spalla camicia). Chodzi o wygodę i efekt sartorialny. Tutaj wg mnie mocno przesadzony, nie podoba mi się. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz N. Napisano 30 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń A czym się objawia wygoda w takim przypadku, bo nie bardzo jestem w stanie to zrozumieć? Co to rozwiązanie daje czego zwykle wszycie rękawa nie powoduje po za tymi zmarszczeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 30 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 4 minuty temu, Łukasz N. napisał: A czym się objawia wygoda w takim przypadku, bo nie bardzo jestem w stanie to zrozumieć? Co to rozwiązanie daje czego zwykle wszycie rękawa nie powoduje po za tymi zmarszczeniami Przy wszyciu koszulowym nie pociągasz całej marynarki, gdy ruszasz rękami. Spalla camica nie była celem, a sposobem radzenia sobie z dodatkowym materiałem - kroi się marynarkę w taki sposób, że rękaw jest szerszy niż otwór na niego, więc coś trzeba zrobić z naddatkiem. Stąd te marszczenia u góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fermiol Napisano 1 Luty Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty Która tęgość w TLB w moim przypadku? Czarne Alan G 7, Brązowe Goya F 7,5. Na długość co ciekawe obie pary są identyczne. Zawsze myślałem, że na moje racice tylko G, ale już nie jestem taki pewny. Obie pary są wygodne, natomiast brązowe z racji, że noszone wygodniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 1 Luty Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 3 minuty temu, Fermiol napisał: Która tęgość w TLB w moim przypadku? Czarne Alan G 7, Brązowe Goya F 7,5. Na długość co ciekawe obie pary są identyczne. Zawsze myślałem, że na moje racice tylko G, ale już nie jestem taki pewny. Obie pary są wygodne, natomiast brązowe z racji, że noszone wygodniejsze. Brązowe oczywiście. W czarnych stajesz na ramie (welt). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fermiol Napisano 1 Luty Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale w brązowych chyba też staję skoro są węższę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi