Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak już napisałem w wątku powitalnym, czytam to forum od kilku lat i wyczytałem wiele dobrych rad, z których z powodzeniem korzystałem. Generalnie do tej pory kupowałem garnitury, które nie potrzebowały znaczących przeróbek (oczywiście musiałem na taki trafić). Forum przekonało mnie do zaryzykowania zakupu garnituru z późniejszymi przeróbkami. Spodobał mi się garnitur w którym rękawy marynarki były 2cm za długie. Stwierdziłem, że pójdę do osoby w miarę powszechnie polecanej przez forumowiczów i blogerów. Chciałem też dokonać innych przeróbek, jeżeli byłyby potrzebne, ale podobno wszystko OK, tylko te rękawy. Guziki nieprzecięte, więc skracamy od dołu z przesunięciem guzików, z zaznaczeniem, że nić w trochę innym kolorze, bo takiego samego nie ma. Odebrałem marynarkę i długość rękawów dobra, ale będąc już w domu spojrzałem dokładnie, obszycia guzików wydają mi się krzywe/brzydkie. Zakładam, że może to ja jestem głupi i się nie znam (oczywiście widzę różnicę na minus w porównaniu do fabrycznych obszyć), szczególnie, że jak wspominałem nie poszedłem do przypadkowej osoby, więc zanim podejmę może jakieś kroki chciałem się poradzić forumowiczów. W załączeniu zdjęcie guzików.

Czy to jest do zaakceptowania?

post-6844-0-72080200-1429783525_thumb.jp

Opublikowano

Dziękuję bardzo za opinie. Uspokoili mnie Panowie. :-)

Delikatny kontrast mi nie przeszkadzał i byłem uprzednio poinformowany. Podobnego obszycia nie widziałem na żadnym swoim garniturze czy płaszczu, a w internecie na zdjęciach też raczej występują takie bardziej równe, więc się trochę tym przejąłem.

Przepraszam za rozmiar zdjęcia, ale zmniejszyłem chyba trzykrotnie w stosunku do oryginału i na moim przynam dużym monitorze wyglądało to odpowiednio.

Opublikowano

Pojawił się ciekawy problem rozróżnienia pracy ręcznej od maszynowej. Nie pierwszy raz spotykam się z pewnym wyobrażeniem, że skoro praca ręczna jest droższa to będzie lepiej i ładniej wykonana niż praca maszynowa.

Pamiętajmy proszę, że ludzkie umiejętności są ograniczone względem pracy maszynowej i dla jednych ma to swój urok, ale w pogoni za ideałem, wiele osób narzeka na minimalne nierówności czy mniej "okrzesany" wygląd takich produktów. Guziki są obszyte prawidłowo, nie dajmy się zwariować :)

Opublikowano

Możecie polecić męski salon kosmetyczny w Warszawie? Chodzi mi o zabiegi, które są dostępne w barber shopie, ale w bardziej przystępnych cenach. Może być na priv.

Opublikowano

Po co komu srebrne/złote fiszbiny?

Myślę, że to podpada pod ten rodzaj luksusowego fetyszyzmu, gdzie poisz się dobrobytem sam dla siebie, czerpiąc dodatkową radość z tego, że inni tego nie mogą zauważyć.

To już chyba filozofia....:)

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Po co komu srebrne/złote fiszbiny?

Ja kiedyś widziałem ofertę fiszbin robionych na zamówienie z karoserii zwysięskiego bolidu F1. Był jeszcze jeden model fiszbin, droższy ... zrobiony z elementu karoserii zwycieskiego samochodu w którymś tam roku podczas wyścigów Le Mans ....

Opublikowano

Panowie-Koledzy!

Wiecie gdzie w Warszawie można kupić kapelusze?

Wiem że są sklepy internetowe, ale potrzebuję pilnie i musi być odpowiednio sztywny.

Pozdrawiam

Mateusz

PS.Fajnie by było dostać kilka adresów.