Bartek Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 Jeżeli jesteś przyzwyczajony do Church's, CJ, Yanko i Carminy, to będziesz kręcił nosem. Cytuj
MacDermot Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 A jeśli do Ryłki i Ecco? Cytuj
constantin Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 Czy koszule z rozmiaru kołnierzyka 42 da się przerobić na 41, żeby to dobrze wyglądało? Czy to jednak za dużo? Bez szwu, na wysokości karczku się nie obejdzie, ale jest to możliwe. 1 Cytuj
Kyle Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 Jak to w końcu jest z tymi nielogowanymi "Bekslejami" z francuskiego ebaya? Jak z ich jakością? Zapewne różnie, ale monki stanowczo odradzam. Zresztą niektóre z tych butów mają logo Bexley i może być tak, że te są identycznej jakości co właśnie Bexley. Cytuj
White Haven Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 A jeśli do Ryłki i Ecco? Ecco nie mam więc się nie wypowiadam. Co do Ryłko to w moim odczuciu (abstrahując od wyglądu większości ich butów) stosują lepszej jakości skóry. A przynajmniej tak bym wnioskował po butach, których używam na co dzień. (aktualnie mam 2 pary Ryłko i 3 pary Bexleyów). Cytuj
Pepenix Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 Bez szwu, na wysokości karczku się nie obejdzie, ale jest to możliwe. To teraz pyt drugie: O ile da się skrócić rękawy koszuli? Chcę kupić kilka w Osovskim ale część których mnie interesuje jest w rozmiarze 188/194 z rękawem 72, a ja mam 77. Czy 5 cm to sporo i może to jakoś zaburzyć proporcje czy spowodować inne problemy przy przeróbkach? Najpradopodobniej w samym Osovskim poproszę o przeróbki. Cytuj
NieMy Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 Najpradopodobniej w samym Osovskim poproszę o przeróbki. Zapytałbym ich. Cytuj
Pepenix Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zapytałbym ich. Wysłałem maila z zapytaniem. Na wszelki wypadek pytam też tutaj, bo nie wiem jak z ich możliwością odpowiedzenia dzisiaj. A dzisiaj kończy się promocja. Cytuj
constantin Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 "Łatwiej kijek pocienkować, niż go potem pogrubasić"!! 1 Cytuj
mosze Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 Jeśli kolega się nie pomylił i chodzi o skrócenie, to raczej nie ma ograniczeń - chyba, że będzie monogram (na końcu listwy z reguły), wtedy trzeba spruć. Kompetentny zakład skróci rękaw z przeniesieniem listwy, czyli rękaw wykończy identycznie, jak w oryginale. 1 Cytuj
mr.vintage Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 Szyłem krawaty na Solcu w marcu tego roku, 35zł / sztuka, wypełnienie gratis. No to wychodzi, że nawet nie w ciągu 2 lat, a w ciągu kilku miesięcy usługa podrożała trzykrotnie. Cytuj
skar Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 No to wychodzi, że nawet nie w ciągu 2 lat, a w ciągu kilku miesięcy usługa podrożała trzykrotnie. To ciekawe, bo z tego co pamiętam (+ odebrałem krawat ze dwa miesiące temu) ceny są na w miarę stałym poziomie. Cena Capo mogła odnosić się do ceny z materiałem? Zresztą, powiem szczerze - jeżeli kosztuje stówę, to i tak jest w mojej ocenie warto. Cytuj
GrafZero Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2014 Witam Czy dla krawca odprucie tych guzików ( bez śladu ) skrócenie o 5cm i ponowne przyszycie to wielkie wyzwanie ? Jak płace 25-35 zł to efekt jest masakrujący Odprute 3 guziki ciachnięte na wysokości 4'tego ponowne wszyscie guzików. Efekt ? Pierwsze guziki stercza na skraju mankietu. Dwóch krawców i 2 takie same efekty. Teraz potrzebuje jakiegość pewnego krawca z możliwościa usługi ekspres. edit: Chodzi o Warszawe Cytuj
mr.vintage Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2014 Przy tak dużych przeróbkach (5 cm) lepiej skracać od góry. Cytuj
GrafZero Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2014 Przy tak dużych przeróbkach (5 cm) lepiej skracać od góry. to koszt koło >100 a to BARUTTI w okazyjnej cenie chyba ze sam odpruje guziki i oddam do samego skrocenia i przyszycia Cytuj
Luca Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2014 Czy krawat z grenadyny mogę założyć do marynarek wełna-kaszmir, bawełna i tweed? Ewentualnie do czego pasuje a czego nie? Cytuj
roland Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2014 Wszystko pasuje do wszystkiego, nie sam materiał się liczy, a jego faktura czy wzór. Cytuj
Breslauer Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2014 Tak na szybko, Macaroni z grenadyną na szyi w różnych wariantach. fotki z http://macaronitomato.blogspot.com/ Cytuj
Luca Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2014 Knit też mógłby pasować? Dziękuję,tego potrzebowałem Cytuj
mosze Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 Witam Czy dla krawca odprucie tych guzików ( bez śladu ) skrócenie o 5cm i ponowne przyszycie to wielkie wyzwanie ? Jak płace 25-35 zł to efekt jest masakrujący Odprute 3 guziki ciachnięte na wysokości 4'tego ponowne wszyscie guzików. Efekt ? Pierwsze guziki stercza na skraju mankietu. Dwóch krawców i 2 takie same efekty. Teraz potrzebuje jakiegość pewnego krawca z możliwościa usługi ekspres. edit: Chodzi o Warszawe Nie, to jest żaden problem, o ile zakład ma maszynę do obszywania imitacji dziurek. Jednak to, czy taka operacja zostawi ślad czy też nie, zależy od materiału - generalnie na bawełnie i lnie (oraz mieszankach) ślad po usuniętym szyciu zostanie. Pisałem o tym już kilka razy. Cytuj
GrafZero Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 Dziękuje wszystkim za odpowiedź. Jako że miałem mało czasu to poszedłem do swojego krawca, który tnie jak leci... Sam odprułem guziki, a ta imitacja obszycia dziurek można spruć jednym ruchem tylko trzeba trafić w dobrą nitkę. Wyszło 6 prób na 8. Z pozostałymi była drobna zabawa. Cytuj
MacDermot Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 Czy błędem będzie zawiązanie pasa w płaszczu nie normalnie dookoła, a z tyłu na plecach? Cytuj
Breslauer Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 Moim zdaniem nie będzie to błędem, o ile płaszcz jest względnie dobrze dopasowany do Twojej sylwetki. Jeśli jest zbyt obszerny w talii to wiązanie pasa "z przodu" pomaga rozwiązać w pewnym stopniu taki problem. Cytuj
MacDermot Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 Płaszcz jest, powiedzmy, staromodny. Prawie do kostek, mocno luźny w okolicy bioder. Na pewno sytuację lekko poprawi przeszycie guzików troszkę dalej. Samo użycie pasa przewiązując go tak jak powinno być, średnio pasuje mi wizualnie. Zaraz pewnie powiecie, że w takim razie nie trzeba było brać ale dostałem go za darmo. Wełna z kaszmirem w dobrym stanie więc żal było nie przyjąć. Cytuj
White Haven Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zawsz możesz go przerobić (w tym skrócić). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi