Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cena do przyjęcia. Chyba się kiedyś skuszę. Szył ktoś może koszulę u Zaremby? Eye_lip, miałbym pytanie, czy u któregoś z warszawskich szewców, np. Januszkiewicz, kamiński, Duranc, można kupić gotowe buty z wystawy? Jaki byłby ich koszt? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Opublikowano

Cena do przyjęcia. Chyba się kiedyś skuszę. Szył ktoś może koszulę u Zaremby? Eye_lip, miałbym pytanie, czy u któregoś z warszawskich szewców, np. Januszkiewicz, kamiński, Duranc, można kupić gotowe buty z wystawy? Jaki byłby ich koszt? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Teoretycznie u Duranca są gotowe, koszt to mniej więcej 500-600 zł. Teoretycznie, bo z punktu widzenia estetyki wykonania lepiej chyba jednak kupić jakieś RTW.

Opublikowano

Witam koledzy!

Mam pytanie, czy któryś z was próbował kiedyś odpruwać łaty z marynarek? Oczywiście chodzi mi tu o łaty z łokciach. Bo boję się, że będzie widać miejsce po szwach.

Nie wiem co to za paskudna moda nastała na znoszone/zniszczone ubrania. Jeszcze chwila i będą sprzedawać dziurawe, zacerowane gacie i skarpety...

Opublikowano

Nie wiem co to za paskudna moda nastała na znoszone/zniszczone ubrania. Jeszcze chwila i będą sprzedawać dziurawe, zacerowane gacie i skarpety...

To odwieczna moda na postarzanie przedmiotów. Nic nowego, a zazwyczaj marynarki, które fabrycznie mają naszyte łaty z założenia mają obniżoną formalność, również w innych elementach.

Opublikowano

Teoretycznie u Duranca są gotowe, koszt to mniej więcej 500-600 zł. Teoretycznie, bo z punktu widzenia estetyki wykonania lepiej chyba jednak kupić jakieś RTW.

A szyłes może kiedyś buty u Duranca, wiem że Szarmant szył, był zadowolony. Macie koledzy moze jakies zdjęcia butów od Duranca?

Opublikowano

Z tego co wiem, nie jest zadowolony (nie musisz wklejać linka do artykułu na blogu ;) ). Ten szewc.może ew.znaleźć swoją niszę przy współpracy z fundacją, która się prezentowała na spotkaniu forumowym. W moim odczuciu w kategoriach stosunek jakości do ceny, wysoka jakość, niska cena za dobrą jakość nie ma szans.

Opublikowano

A szyłes może kiedyś buty u Duranca, wiem że Szarmant szył, był zadowolony. Macie koledzy moze jakies zdjęcia butów od Duranca?

Nikt nie szył, bo Duranc nie szyje, buty są klejone i kołkowane, zresztą informację o tym można łatwo znaleźć na forum. Natomiast oglądałem buty przez niego wykonane, mierzyłem też gotowe. Szarmant raczej nie jest z butów od Duranca zadowolony. Zdjęcia przynajmniej kilku par znajdziesz łatwo na forum.

Opublikowano

Mając porównanie z innymi, mogę jasno stwierdzić, że nie są. Są szerokie (a butów RTW szerokich ze względu na kopyto jest stosunkowo mniej niż o wąskim) i tyle chyba tylko. 

Ja się nadziałem na robienie butów u niego i tylko pluć w brodę sobie mogę. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

To chyba będzie odpowiednie miejsce.

Zamawiam sobie sweter, taki prezent na święta dla samego siebie i mam straszny problem z rozmiarówką.
http://www.ctshirts.co.uk/men%27s-casualwear/men%27s-knitwear/Grey-shawl-collar-cardigan?q=frgob||KH088GRY|||||||||||||&page=3

Nie jestem jakimś anglojęzycznym noobem, ale okazuje się, że niektóre praktyczne sformułowania ciężko mi zrozumieć.

Jak zmierzyć front body lenght i długość rękawa "overarm from shoulder"?
Próbowałem na różne sposoby, ale ostateczne wyliczenie wychodziło mi bez sensu.

Dzięki za poświęcenie minutki ;)
Pozdrawiam.