Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie do ludzi, którzy zamawiali coś od Charlesa Tyrwhitta - złożyłem zamówienie 23 października, termin dostawy mam przewidziany na 18 listopada. Naprawdę będzie to tyle trwało, czy zazwyczaj wysyłają wcześniej? (wszystko co zamówiłem jest in stock)

Opublikowano

Moje dotychczasowe przesyłki z CT Shirts szły 10-12 dni, ale fakt, że nigdy nie wyznaczali mi 4-tygodniowego terminu dostawy. Może mają więcej pracy w zw. ze zbliżającymi się... Świętami? ee, raczej ludzie jeszcze nie ruszyli na zakupy...

Natomiast w przypadku Amazona UK zaobserwowałem nieco innego rodzaju prawidłowość: system zawsze przewiduje taki termin dostawy, żeby paczka przyszła 1 dzień wcześniej -- ku radości nabywcy. Co ciekawe parę dni temu była jakaś skucha z przesyłką, co w systemie opisano jako "problem solved", po czym w systemie termin dostawy się wydłużył o 1 dzień -- a paczka i tak przyszła "1 dzień wcześniej". Czyli dokładnie w ten dzień, który był wskazany jako pierwotny termin dostawy.

Wniosek: Amazon UK lubi być zawsze szybszy, nawet jeśli są jakieś opóźnienia po stronie kuriera ;-)

Opublikowano

mam wrażenie, że ceny na niemieckim CT są wyższe

Edit:

dlatego też zastanawiam się czy jest możliwość zamawiania z UK poprzez płatność w ojro.

Co do Herringa - komuś wiadomo jak tam z płatnościami w ww. walucie?

Opublikowano

Witam serdecznie,

Czy ktoś spotkał się z akcesoriami – a konkretnie krawatami i poszetkami - firmy Uomini Italiani (Made in Italy)...?

W ostatnim czasie, na fashiondays.pl była kampania z ich produktami - wyglądającymi nota bene bardzo ciekawie - niemniej jednak, zastanawiam się czy ktoś miał już doświadczenie z tą firmą, jeżeli tak, jak te rzeczy sprawują się w użytkowaniu, na co dzień...?

Na przykład: zestaw – poszetka, krawat + spinki (całość w szykownym pudełku) była przeceniona z 549 pln na 225 pln.

Z góry dziękuję za opinie / odpowiedzi!

Opublikowano

Od jakiegoś czasu zaczynam tworzyć szafę z klasyczną odzieżą. Potrzebuję porady ws. butów - obecnie posiadam klasyczne, czarne oksofrdy.

Na drugą parę poszukuję czegoś mniej formalnego, w kolorze ciemny brąz, pasującego do stylu chinos/jeans + marynarka/sweter + knit.

Jakie obuwie wg Was będzie najbardziej uniwersalne?

1. zamszowe półbuty
  2. półbuty ze skóry licowej
  3. trzewiki, chukka itp.

Powyższe przykłady tylko w celach poglądowych.