damiance Napisano 15 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2015 Koledzy, na mapie warszawskiego szewstwa miarowego wyrasta właśnie nowe miejsce dla mężczyzn. Agnieszka Prus postanowiła otworzyć się na męską część populacji, co bardzo cieszy. Wykonaniem butów zajmuje się tata Agnieszki - Pan Janusz Prus, mistrz szewski. Agnieszka jest wnuczką Brunona Kamińskiego, więcej wyjaśniać nie trzeba http://www.agaprus.pl https://www.facebook.com/AgaPrusHandmadeShoes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 15 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2015 Damian, Dysponujesz jakimiś zdjęciami pierwszych modeli butów męskich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 15 Czerwiec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2015 Nie maiłem czasu na zrobienie zdjęć, tylko to co poniżej. Agnieszka niebawem opublikuje więcej, plus film z procesu powstawania butów. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2015 Miałem okazję widzieć powyższy oraz mieć w ręku poniższe modele i porozmawiać z twórcami. Bardzo ładne wykonanie, staranne, również podeszwy dopracowane. Buty Damiana i czarne oksfordy wykonane na bombowym kopycie z modyfikowanym chiselem, świetnie to wygląda: Powyższe loafersy na cienkiej podeszwie, szyte na włoską modłę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 16 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2015 Buty prezentują się bardzo przyjemnie. To kopyto jest bardzo podobne do Yanko 915. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 16 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2015 Buty Damiana i czarne oksfordy bardzo ładne. Takich dziwolągów jak te loafersy oby jak najmniej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 16 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2015 Na stronie w kategorii "Męskie" na razie nie ma nic, ale czekamy, czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 16 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2015 Damian, gratuluję, buty są naprawdę piękne. Robione wg jakiegoś wzoru czy twojego pomysłu. Możesz podać cenę - na pw jeżeli nie chcesz na forum, oczywiście jeżeli nie jest to jakaś tajemnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 19 Czerwiec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2015 Damian, gratuluję, buty są naprawdę piękne. Robione wg jakiegoś wzoru czy twojego pomysłu. Możesz podać cenę - na pw jeżeli nie chcesz na forum, oczywiście jeżeli nie jest to jakaś tajemnica. dzięki! finalny model to konglomerat pomysłów i kilku inspiracji butami z nosem "chisel". Ażurowanie kilka razy malowaliśmy na kopycie oklejonym taśmą aż wreszcie powstało to co widać. Ceny bazowe za buty męskie u AP są takie: - buty klejone 1700 pln (Pan Janusz się zarzeka że nie ma mowy o rozklejeniu się a but wygodniejszy niż szyty, może kiedyś spróbuję Znakomita większość butów damskich to buty klejone) - buty szyte 2200 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 20 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2015 No to chyba tragedii nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 30 Czerwiec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Film z pracowni AP: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 30 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Coś pięknego! Uwielbiam takie klimaty! A główny bohater filmu odpoczywa aktualnie w obuwniczej szafce Damiana czy mi się wydaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 30 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Film z pracowni AP: fajnie się ogląda, dzięki Damian. ps. do każdej uszytej pary butów kręcą film? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 30 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2015 ps. do każdej uszytej pary butów kręcą film? To byłby genialny pomysł . Ja się piszę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 30 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2015 To byłby genialny pomysł . Ja się piszę . już widzę Fan'a_dobrego_buta - ściana z filmami na płytach 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 30 Czerwiec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2015 odbiór moich butów nastąpiłby wcześniej, ale właśnie przez film sporo się przedłużył. Oczywiście nie żałuję pracownia nie ma jeszcze zatrzęsienia zleceń więc jak moje buty znalazły się na warsztacie to stały się naturalnym i prawdopodobnie jedynym kandydatem do filmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolezozole Napisano 30 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2015 pomimo wielkiej sympatii do twórców i szacunku do rzemiosła to muszę niestety dodać szczyptę dziegciu. Nie znam oczywiście modeli męskich, ale mam doświadczenie z butami damskimi (3 lub 4 pary) mojej żony. Jakość wykonania jest całkiem niezła, ale trwałość i niestety komfort noszenia pozostawia trochę do życzenia. Całość oceniam niestety na 3+/4. Tzw serwis po-sprzedażowy też niestety jest słaby, bo generalnie nastawienie jest takie, że klient się nie zna, a nawet jeżeli coś jest nie tak to widocznie tak musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 30 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2015 A coś więcej? Jakieś szczegóły? Bo tak kiełkował we mnie pomysł, by kiedyś (jak będziemy bogaci ) zaprowadzić mą wybrankę do AP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 30 Czerwiec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2015 nie jestem w stanie odnieść się do butów damskich, poza tym, że są one klejone, co jest standardem przy lekkich butach damskich. Moje buty użytkuję zbyt krótko aby odnieść się do czegoś więcej niż estetyka i komfort, które oceniam wysoko. Co do oceny trwałości to potrzebuję czasu. Natomiast to co do mnie przemówiło (aby podjąć ryzyko współpracy z kimś innym niż TJ) przy tym "dziewiczym zamówieniu", to inna formuła "wypracowania" finalnego produktu niż u TJ (od którego mam powiedzmy 80% kolekcji): Kopyto było zrobione wyłącznie dla mnie (u TJ to były dopasowywane, co oczywiście nie jest in minus, jeżeli jest dobrze zrobione). Po drugie był zrobiony but przymiarkowy (tzw. kapeć) i już nie pamiętam czy nawet takich dwóch przymiarek nie maiłem, ale właśnie po to jest ten "prototyp" (niepraktykowany przez TJ) aby wyłapać wszelkie niuanse. Podeszwa w "kapciu" nie jest oczywiście szyta (a klejona) i tak samo elementy cholewki są klejone [poszukam zdjęcia z przymiarki kapcia]. Oceniając efekt końcowy jestem zdecydowanym zwolennikiem "kapcia". Ułatwia on również szewcowi pracę, w dużej części eliminując ryzyko rozminięcia się finalnego produktu z oczekiwaniami, jest swoistą platformą komunikacji z klientem który powinien zgłaszać uwagi co do ewentualnych poprawek. u AP indywidualne kopyto + kapeć ma być standardem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 10 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2022 Czy ktoś ostatnio zamawiał coś w tej pracowni i mógłby się podzielić wrażeniami i zakresem cenowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 11 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2022 W dniu 10.10.2022 o 18:46, JakubAnderwald napisał: Czy ktoś ostatnio zamawiał coś w tej pracowni i mógłby się podzielić wrażeniami i zakresem cenowym? Odbieraliśmy buty dla żony w kwietniu. Niespecjalnie mam czas żeby pisać obszerną relację, podaję link do StyleForum gdzie można trochę poczytać i zobaczyć zdjęcia. Może kiedyś napiszę też coś tutaj ale nie obiecuję. https://www.styleforum.net/threads/the-bespoke-shoes-thread.445708/post-11062166 Cennik o ile pamiętam jest podany na stronie pracowni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 23 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2022 Na stronie internetowej widnieje komunikat, że zamykają pracownię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi