Nereusz Napisano 11 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2013 @Nereusz, myślę, że uszanka nie będzie pasowała do karakułów. Trochę jak połączenie myśliwego i pasterza. Z kapeluszami też może być różnie. To co mi w tej chwili przychodzi do głowy to goła głowa lub nakrycie prezydenta Karzaja http://i.wp.pl/a/f/jpeg/21837/karzaj_czapka_512_afp.jpeg . To jakie nakrycie głowy się nosiło do takiego płaszcza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubao Napisano 11 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2013 A może po prostu czapka z karakułów: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 11 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2013 Zdjęcia z takim nakryciem głowy mi brakowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nereusz Napisano 11 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2013 Cóż, na tę chwilę chyba najprostszą opcją będzie zdjęcie karakułów i założenie wtedy cyklistówki, a paradowanie z nimi z gołą głową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nereusz Napisano 11 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2013 Swoja drogą odnośnie karakułów z wikipedii: "Karakuły — używana w futrzarstwie nazwa skór lub futer z jagniąt owiec rasy karakuł pozyskanych z jagniąt zabijanych zwykle około 2-3 dnia życia lub pochodzących z wywołanego sztucznie poronienia." Chyba jeszcze "sympatyczniejsze", aniżeli chwalenie się cordovanem miłośnikowi koni... EDIT: No i proszę: http://www.russianlegacy.com/catalog/karakul-gorbachev-ambassador-hat-p-1690.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
god Napisano 12 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2013 co sądzicie o takim połączeniu? jakość zdjęć nie powala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 12 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2013 może pomyśl nad innym kolorem poszetki, spodnie wydają się za długie przy tak wąskich nogawkach, to przede wszystkim:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 12 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2013 Jeśli można sądzę, że warto ośmielić strój innym krawatem i odważniejszą poszetką. Polecam knit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 12 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2013 A może po prostu czapka z karakułów: "W tajnej służbie jej królewskiej mości" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 13 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2013 Długość nogawek wg. TM Lewin: Od 3:50: A co powiecie o doborze marynarki (szerokość w barkach) u sprzedawcy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 13 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2013 Długość nogawek wg. TM Lewin: Od 3:50: A co powiecie o doborze marynarki (szerokość w barkach) u sprzedawcy ? Szewc chodzi bez butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 14 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2013 Czy granatowe chinos można założyć z granatowym blezerem o niemal identycznym odcieniu? Rozumiem, że lepsze spodnie szare, khaki, camel itd., ale czy taki "garnitur look" jest w ogóle dopuszczalny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 14 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2013 Dopuszczalne, ale niemal identyczny kolor raczej nie będzie dobrze wyglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikeman1 Napisano 14 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2013 Witam wszystkich Z racji ze sa to moje pierwsze posty na forum, chcialem sie przywitać na wstepie Czy mój garnitur jest odpowiednio dopasowany? Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 14 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2013 Nie jest źle, na początek. Gorzej z zawiązaniem krawata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 14 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2013 Witam wszystkich Z racji ze sa to moje pierwsze posty na forum, chcialem sie przywitać na wstepie Czy mój garnitur jest odpowiednio dopasowany? Pozdrawiam Bartek 1. Popraw krawat. Nie przepraszaj, na drugi raz po prostu go porzadnie zawiaz 2. Dopasowany do czego? Do okazji? Do pory roku? Do nastroju? 3. Garnitur lezy bardzo dobrze. Przynajmniej z przodu. Nie widze na klapie butonierki. Nie ma jej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikeman1 Napisano 14 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2013 Krawat przy zdjeciu był poluzowany i chyba ostatni guzik rozpięty. Dobrze a czy taki garnitur nadał by sie na ślub, jeżeli chciałbym dodać do tego kamizelkę i dodatki jak pisał o tym Macaroni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikeman1 Napisano 14 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2013 Chodzi mi oczywiście o dodaniu takiej kamizelki do mojego garnituru. Ps. Przepraszam za post pod postem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muniek Napisano 16 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2013 Panowie to dopiero początki także proszę o wyrozumiałość. Co myślicie o takim połączeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 16 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2013 Połączenie koszula+krawat bardzo fajne. Marynarka bez nadziei niestety. Odpustowość białego stębnowania ją dyskwalifikuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muniek Napisano 16 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2013 a wiązanie krawata, jak uważacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 17 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2013 Dwie łezki bardzo przyjemne. Osobiście ściągnąłbym bardziej węzeł, żeby dodać kontrastu, bo główka węzła ginie w obszernym kołnierzu, ale to już kwestia preferencji. Poszetka trochę matchy-matchy. Bardziej kontrastowy kolor ożywiłby zestaw; jeśli zależy Ci na monochromatyczności - chyba lepsza byłaby biała lniana. W kwestii marynarki trzymam z kolegą B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muniek Napisano 17 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2013 Dzięki. Rozumiem, że z marynarką nie da się już nic zrobić? Poszetka, krawat nic nie pomogą? Miałem zamiar ją oddać do taliowania i skracania rękawów ale w takim stanie rzeczy może mijać się to z celem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2013 Bez przesady. Nie nadaje się na oficjalne okazje, ale jeśli się dobrze w niej czujesz i dobrze leży, to dlaczego nie nosić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 17 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2013 Bez przesady. Nie nadaje się na oficjalne okazje, ale jeśli się dobrze w niej czujesz i dobrze leży, to dlaczego nie nosić? Bo jest brzydka? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi