CaptDelivery Napisano 21 Czerwiec Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 52 minuty temu, d_k napisał: Mi idealnie pasowałby tu krawat w kolorze butelkowej zieleni. Aczkolwiek przy białej koszuli i jasnej/kremowej marynarce pole do popisu jest szerokie Brąz/beż/brzoskwinia to jest maks na jaki mogę sobie pozwolić ze względu na całą kolorystykę wydarzenia Wpadl mi w oko taki paisley beżowy, ale trochę boję się, że zrobi się zbyt nijako (zbyt jasno) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 22 Czerwiec Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 9 godzin temu, CaptDelivery napisał: Brąz/beż/brzoskwinia to jest maks na jaki mogę sobie pozwolić ze względu na całą kolorystykę wydarzenia Dobierasz krawat pod kolor kwiatów na stole weselnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyjamentowski Napisano 22 Czerwiec Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 17 hours ago, CaptDelivery said: Wpadl mi w oko taki paisley beżowy, ale trochę boję się, że zrobi się zbyt nijako (zbyt jasno) Fajny. Zamówiłbym i zobaczył. Daj linka w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Talonxx Napisano 27 Czerwiec Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec Hej, co sądzicie o tych marynarkach jako wybór casualowy do golfu/jeansow. Która będzie bardziej odpowiednia / bardziej uniwersalna? Opcja pierwsza Opcja druga Mam już granatowa i brązowa. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Czerwiec Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec Ta pierwsza, jasna dwurzędówka, jest bardzo ładna, ale... jasne marynarki są mało uniwersalne i trzeba mieć na nie pomysł. Dobrze wyglądają z białymi spodniami (ładna stylizacja SS), co też jest niepraktyczne. Co do drugiej - kolor na zdjęciach może być przekłamany, ale ja odradzam ciemnoszare (bardzo ciemne) marynarki, w podobnych powodów, z jakich odradzałbym czarne. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 27 Czerwiec Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec Na zbliżeniu tej grafitowej widać jasne (białe?) nitki więc wydaje mi się, że na żywo będzie jaśniejsza. Tylko ona jest bardzo przekombinowana, ma nakładane kieszenie co pasuje do mniej formalnych marynarek, ale już z klapami frakowymi, których przy takich marynarkach się nie stosuje, tworzy mega kontrast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Czerwiec Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec Klapy w szpic i nakładane kieszenie? Super kombinacja, bardzo lubię, oczywiście w marynarkach sportowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 28 Czerwiec Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec Jakoś przekonany nie jestem. Na pewno kombinacja bardzo rzadko spotykana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 28 Czerwiec Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 16 godzin temu, tryhp3 napisał: ma nakładane kieszenie 16 godzin temu, tryhp3 napisał: z klapami frakowymi, Gdzie wady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Talonxx Napisano 28 Czerwiec Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec Dziękuję za udział w temacie. Nie ukrywam, że zależało mi wlasnie na ostrych klapach w marynarce sportowej. Okaże się jak to będzie wygladalo, bo marynarkę zamówiłem - także przedstawię tu zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dewtain Napisano 1 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec Cześć, Marynarka dwurzędowa na własnym ślubie zapięta na jeden czy dwa guziki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakgor3 Napisano 1 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec Cześć Panowie, Co sądzicie o garniturach marki Poszetka. Są warte swojej ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Intrigued Napisano 1 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 8 hours ago, dewtain said: Cześć, Marynarka dwurzędowa na własnym ślubie zapięta na jeden czy dwa guziki? Jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Intrigued Napisano 1 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2 hours ago, jakgor3 said: Cześć Panowie, Co sądzicie o garniturach marki Poszetka. Są warte swojej ceny? To zależy. Pułap 3300-3500 PLN ociera się o sensowne MTM w niektórych miejscach. Wszystko zależy od preferencji, sylwetki i czasu, który chcesz przeznaczyć na poszukiwania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianoItaliano Napisano 1 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec Co szanowne grono myśli o tym dwurzędowcu od SuSu? Cena bardzo godna, bo z rabatami 780 PLN, krój to Havana, ale kieszenie ma bez patek, to jakiś starszy model z Otrium. O ile marynarka wydaje mi się, że wygląda fajnie i ma odpowiednią długość, to trochę się zastanawiam czy spodnie nie są zbyt opięte, tzn są po prostu dość slim i nie wiem czy nie ma lekkiego dysonansu między górą a dołem - czy wymyślam? Swoją drogą zastanawiam się czy uważacie, że górę można zdekompletować i używać do zestawu koordynowanego z szarymi albo białymi spodniami, ew. - już mocno casualowo - z jeansami? Czy też jednak te cięte kieszenie bez patek trochę przeczą takiej idei? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 2 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec Wygląda ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianoItaliano Napisano 2 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec Dzięki za opinię, a co sądzisz o dekompletowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 2 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec Im bardziej marynarka matowa tym łatwiej dekompletować. Zrób zdjęcie faktury materiału. Na tych fotkach widać, że garnitur raczej formalny, więc połączenie z jeansami raczej odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 2 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec Jeśli to cienka, gładka wełna, to trudniej, jeśli jest grubsza, z fakturą, to łacniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianoItaliano Napisano 3 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec Wełna średniej grubości, jest lekka faktura (na jednym zdjęciu na tle koszuli OCBD), ale z daleka niewidoczna, materiał bardzo lekko połyskujący w sztucznym świetle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 3 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec Czyli taki bardziej biznesowy. Możesz to spokojne dekompletować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Talonxx Napisano 4 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec Hej, Wracam z pytaniem o casualowa marynarkę. Ponadto, kupiłem też płaszcze więc też poszukuje bardziej „uniwersalnego” wyboru, pozwolę sobie dodać drugi post. Mam swoje przypuszczenia, ale chciałbym poznać Waszą opinie w sprawie dopasowania i uniwersalności. Czy któraś jest ok? Zdjęcia robione trochę pod kątem dlatego lekko zaburzone proporcje. 1 Marynarka Ciemny szary: 2 Marynarka Brazowy, przepraszam że tak wymięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Talonxx Napisano 4 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec Nawiązując do powyższego płaszcze. Co sądzicie o dopasowaniu i uniwersalności. Zdjęcia znowu lekko pod kątem. 3. Płaszcz brązowy 4. Płaszcz granat: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 4 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec Marynarki leżą nieźle, ale wyglądają na zdecydowanie zbyt krótkie. Zdjęcie może przekłamywać proporcje, ale wynika to z 1. długości względem kroku (przy normalnych proporcjach sylwetki marynarka powinna mniej więcej tutaj sięgać, krótsza będzie ok tylko przy krótkich nogach, aby zbalansować sylwetkę) 2. długości względem rąk - powinna sięgać gdzieś do połowy kciuka (znowu, przy założeniu proporcjonalnej długości rąk względem tułowia), a u Ciebie, po wyprostowaniu rąk, będzie dużo krócej. Co do uniwersalności - brązowa lepsza, już gdzieś pisałem, że w ciemnoszarej marynarce biali mężczyźni wyglądają smutno. Płaszcze ok. Gdybym miał wybrać jeden, to wybrałbym brązowy (na moim monitorze granat jest zbyt soczysty). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suede Napisano 4 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 6 godzin temu, mosze napisał: Płaszcze ok. Gdybym miał wybrać jeden, to wybrałbym brązowy (na moim monitorze granat jest zbyt soczysty). Na moim ekranie kolor granatowego płaszcza również wygląda na mocno nasycony. Osobiście tez wybrałbym brązowy model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi