constantin Napisano 15 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2014 Jeszcze tak: https://imageshack.com/i/f08fZ2mpj Wpadnij do mnie coś wybierzemy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abnegat Napisano 23 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2014 Czy doszycie guzików do szelek w spodniach garniturowych ze szlufkami i noszenie szelek w takim zestawie będzie zbrodnią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 23 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2014 Nie, tak często się robi w letnich spodniach garniturowych, które chcemy raz nosić do marynarki z szelkami, a raz do samej koszuli / polo z paskiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 23 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2014 Nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanJohnson Napisano 25 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2014 Witam, Wielkimi krokami zbliża się mój ślub. Oczywiście największą atrakcją jest wybór garnituru i 'peryferii'. Co myślicie o: http://eu.suitsupply.com/en/suits/jort-blue-plain/P4006.html?start=120&cgid=Suits&start=98&sz=49&srule=PriceAsc http://meermin.es/articulo.php?idArt=4447# Do tego biała koszula i jasny krawat. Mam 189cm wzrostu. Czy spodnie z mankietami to dobry pomysł? Może inny garnitur z SS by się bardziej nadał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2014 Jort to fantastyczny garnitur i już zazdroszczę, ale jego faktura i prawdopodobnie kolor wskazują na nieco mniej oficjalne wykorzystanie. Nie zaglądam Ci w portfel, ale może lepiej zejść z ceny garnituru i kupić lepsze buty? Krawat lepiej ciemny. Mankiety OK, jeśli chcesz sobie wizualnie odjąć kilka cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 25 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2014 Nakładane kieszenie nie sa odpowiednie na ślub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 25 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2014 Ani brązowe buty, ani spodnie z mankietami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 25 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2014 Buty prawidłowe w sensie typu, ale muszą być czarne. Jestem teraz na wakacjach i sporo par robi sobie zdjęcia w plenerze (chyba poślubne, bo w sukni ślubnej - za duże ryzyko pobrudzenia, żeby to robić przed ślubem). Dominuje typowo "weselna" stylistyka - srebrne krawaty, kiepskie garnitury, kiepskie buty, ale trzeba przyznać - wszystkie buty, które widziałem, były czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2014 Po wysłaniu posta zauważyłem nakładane kieszenie, a na buty w ogóle nie patrzyłem:-) Do autora pytania: buty czarne, polecam Yanko. Garnitur granatowy, ciemniejszy niż ten Jort, całkowicie gładki, kieszenie wpuszczane bez patek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanJohnson Napisano 25 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2014 Dzięki za tak szybkie odpowiedzi. Zastanawiam się czy rzeczywiście zwracać uwagę na te ślubne kanony. Chciałbym po prostu wykorzystać okazję i kupić świetny garnitur, którym będę się cieszył długo po ślubie. Mam 22 lata, całe życie przede mną. Trochę mnie zawiedliście z tym kolorem butów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 25 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2014 Zastanawiam się czy rzeczywiście zwracać uwagę na te ślubne kanony. Jeśli panna młoda też postanowi nie zwracać uwagi na ślubne kanony, to może być całkiem ciekawie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2014 Mam 22 lata, całe życie przede mną.( W takim razie nawet najdroższy garnitur ponosisz góra do trzydziestki, a buty przy odpowiednim dbaniu, serwisowaniu i przerwach w użytkowaniu do czterdziestki;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Matty Napisano 25 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2014 Dzięki za tak szybkie odpowiedzi. Zastanawiam się czy rzeczywiście zwracać uwagę na te ślubne kanony. Chciałbym po prostu wykorzystać okazję i kupić świetny garnitur, którym będę się cieszył długo po ślubie. Mam 22 lata, całe życie przede mną. Trochę mnie zawiedliście z tym kolorem butów Wiem o czym mówisz - generalnie ten garnitur jest piękny, buty też i patrząc na zdjęcia to miód, cud i orzeszki. Można sobie pomyśleć - kupię go, kupię te buty, będę wyglądać sto razy lepiej niż 98% polskich mężczyzn w 'ten' dzień i ta wizja kusi, jednak patrząc na ceny jakimi tutaj rzuciłeś da się wybrać coś bardziej na ślub, co spokojnie wykorzystasz jeszcze kilka(naście, -dziesiąt) razy w życiu i nie będziesz wyglądać jedynie lepiej od 98% mężczyzn w 'tym' dniu, ale będziesz wyglądać przede wszystkim właściwie. Zgodzę się z resztą, buty czarne. Klasyczne oxfordy spokojnie wykorzystasz, nie jeden raz. Garnitur może być granatowy, ja bym poszedł w taki granat, że prawie czarny, ale jednak granatowy. Najlepiej jednorzędówka z szerokimi, zamkniętymi klapami. Mucha, bądź krawat w kolorze granatowym (może jakieś białe akcenty na krawacie, pewnie bym kombinował) koszula biała z raczej szerokim kołnierzykiem, jak masz odwagę to dobierz zdekompletowaną kamizelką w szarym odcieniu, no ale to jest dosyć trudne bo fason musi się zgadzać i faktura i wiele innych rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanJohnson Napisano 25 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2014 @lubo69 podoba mi się Twój sposób myślenia. Zrewiduję swój i wrócę z nowym zestawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 25 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2014 Jak to mówią, fret not, już spieszę by Cię zaopatrzyć w link z radami, które od kanonu są tak dalekie, jak to tylko możliwe: http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/modny-pan-mlody-nie-tylko-w-czerni,90199.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 25 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2014 Jak to mówią, fret not, już spieszę by Cię zaopatrzyć w link z radami, które od kanonu są tak dalekie, jak to tylko możliwe: http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/modny-pan-mlody-nie-tylko-w-czerni,90199.html Brakuje mi określeń na tę bordową dwurzędówkę - błyskotliwa? natchniona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Matty Napisano 25 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2014 Jak to mówią, fret not, już spieszę by Cię zaopatrzyć w link z radami, które od kanonu są tak dalekie, jak to tylko możliwe: http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/modny-pan-mlody-nie-tylko-w-czerni,90199.html "tutaj mamy też klasyczne oxfrody". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2014 @lubo69 podoba mi się Twój sposób myślenia. Zrewiduję swój i wrócę z nowym zestawem Cieszę się, bo w pierwszym odruchu miałem napisać, że jeśli się żenisz, to życie już nie przed Tobą Na marginesie, uświadomiłem sobie, że my tu tak wszystkim polecamy jak najlepsze buty na własny ślub, zapominając że delikwent założy je także na wesele. A wesela u nasz bywają różne, oj różne. Może być i tak, że pieczołowicie zakładasz wymarzone C&J Handgrade, zdjąwszy je uprzednio z pełnych prawideł cedrowych i namaściwszy Saphirem, tymczasem czeka już na nie 250 biesiadników, każdy po promilu, wężyk już biegnie między stołami, a co czwarty nadepnąwszy wybełkocze "O przprszm" i odpłynie w dal... Jeśli więc to Twój scenariusz, Meerminy w zupełności wystarczą, tylko czarne Czy Suit Supply ma jakąś konkurencję w swoim przedziale cenowym? Polecacie coś innego? Tu są różne opinie, ale moim zdaniem nie. Szukaj czegoś z linii Suit Up lub wyżej, o opisanych przez nas parametrach. Możesz też zobaczyć Charles Tyrwhitt, ale ja zostałbym przy SS. Generalnie dobrze kombinujesz, ale garnitur Ci wyszedł trochę zbyt mało formalny; mogło jednak być znacznie gorzej. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanJohnson Napisano 26 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2014 Powrociłem. Nowy pomysł: Garnitur: http://eu.suitsupply.com/en/suits/sienna-blue-plain/P3485.html?start=4&cgid=Suits&prefn1=lineID&prefv1=Suit%20Up Buty: http://patine.pl/yanko-style-433-goodyear-welted.html Do tego biała koszula, biała poszetka, granatowy krawat Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 26 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2014 gdyby nie ta biletówka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcines Napisano 26 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2014 Lepiej, buty ok, ale garnitur odpada ze względu na biletówkę, bo fakture to jeszcze można przeboleć Z oferty suitsupply najlepszy będzie ten garnitur: http://eu.suitsupply.com/en/suits/la-spalla-navy-plain/P3669.html?start=11&cgid=Suits&prefn1=color&prefv1=Blue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanJohnson Napisano 26 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2014 Myślałem o tym garniturze. Nie wiem czy przekonam się do 2.5 guzika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 26 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2014 Wygląda fajnie - ja np. w życiy bym nie przełknął dla siebie 3 guzików, ale 2,5 już tak. Oczywiście jest też o 50% droższy, co może mieć znaczenie W ogóle to szkoda, że SuitSupply nie ma modelu Washington w sensownym, ciemnym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 27 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2014 Za 3Kzł to już można mieć inne propozycje... Sam się zastanawiałem nad tą Sienną na pewną formalną okazję; odrzucała mnie nie tyle biletówka, ile miękkie ramiona. Ta propozycja jest daleko lepsza od poprzedniej. Weź też pod uwagę, że o ile ubierasz się przede wszystkim dla siebie (i ew. narzeczonej), o tyle jesteś tego dnia na świeczniku i wszyscy na Ciebie patrzą. Zakładam, że co najmniej 99% gości nie będzie miało pojęcia o stopniu formalności biletówki (a połowa jej pewnie nie zauważy), natomiast garnitur na 2,5 guzika pewnie skłoni część gości do konkluzji, że coś Ci ktoś krzywo uszył, promocja pewnie była;-) Washington o ile pamiętam ma zamknięte klapy; to też, jakby nie patrzeć, pewne odstępstwo od normy. W ofercie nadal jest garnitur z niższej (najniższej?) linii, bodaj Napoli czy York za 299 euro - ten jest chyba najbardziej klasyczny. EDIT: O ten mi chodziło: http://eu.suitsupply.com/en/suits/napoli-navy-plain/P2778.html?start=45&cgid=Suits&start=0&sz=49&srule=PriceAsc Co prawda są patki na kieszeniach, ale to już najmniejszy problem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi