Velahrn Napisano 5 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2014 Moim zdaniem chinosy nie pasują "ciężarem" do tweedu. Sztruksy i dżinsy powinny "dać radę" ale chyba najlepiej sprawdzą się spodnie z tweedu (wiem, szok ) lub wspomniane flanelowe. a tam szok. Ja mam dwie pary spodni tweedowych szytych na miarę . Nieco drapią i trudno w nich wysiedzieć w ciepłym pomieszczeniu, ale mają też zalety (trzymają kancik od roku bez prasowania, bardzo ciepłe i wytrzymałe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 5 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2014 Pisałem już wielokrotnie - jeśli ktoś nie miał spodni tweedowych i chce uszyć albo kupić, niech najpierw spróbuje pochodzić (zdobędzie gdzieś tani egzemplarz). Mnie owe drapanie doprowadza do szału, nie jestem w stanie wytrzymać w spodniach z włochatej wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 5 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2014 Mnie owe drapanie doprowadza do szału. Od góry kolanówka, od dołu podkolanówki - nie załatwia to sprawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 5 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2014 Nie wszyscy lubią tego typu bieliznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 5 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2014 Od góry kolanówka, od dołu podkolanówki - nie załatwia to sprawy? Mam w tych dwóch parach spodni podszewkę na prawie całej długości spodni, do połowy łydki. W przypadku harris tweedu nie, nie załatwia to sprawy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 5 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2014 Merci Bocu za reakcję, będę jutro testował możliwe kombinacje ps. Marynarka jakby to wyczuła i dziś powróciła do mnie od krawca (po zmniejszeniu o ponad rozmiar), w końcu jest dopasowana jak należy i aż się rwie do wyjścia "ku ludziom" by the way: a propo spodni flanelowych - macie jakiś cynk gdzie można je wyrwać za małe "piniondze" - w życiu takowych nie miałem i bym sobie sprawił jakiś testowy egzemplarz. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 5 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2014 by the way: a propo spodni flanelowych - macie jakiś cynk gdzie można je wyrwać za małe "piniondze" - w życiu takowych nie miałem i bym sobie sprawił jakiś testowy egzemplarz. pozdrawiam Co kilka dni ktoś pyta o to samo. Najtaniej wbrew pozorom może być u krawca, chyba że chcesz szukać w SH, polować na wyprzedażach lub ebay'u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 5 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2014 Ja myślę, że wiele osób nadużywa słowa "flanelowe". Wydaje się, że wiele osób zadowoli się szarymi spodniami z wełny czesankowej... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 5 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2014 Więcej, gabardyna z wełny włochatej jest w wyglądzie zbliżona do flaneli, równie ciepła, a praktycznie niezniszczalna, czego nie można powiedzieć o spodniach flanelowych, gdzie 2 na 3 już zdążyłem po prostu rozedrzeć i przedrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 6 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2014 Wczoraj wyszedłem na "polowanie" i powróciłem z nowymi łupami więc proszę o jakieś sugestie typu: "z czym to się jje" czerwona pikowana kurtka John Partridge jest zamszowa a biała safari GAP jest lniana jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie ps. zgodnie z Waszymi poradami z czym nosić marynarkę tweedową przyodziałem ją wczoraj do niebieskiej koszuli z kontrastowymi czerwonymi guzikami, ceglastych chinosów i czarnych trzewików za kostkę - no dosłownie byłem jak chodzący "milion dolarów" DZIĘKI raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 6 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2014 Do tej koszuli może niezbyt ciemne, niebieskie jeansy, beżowa marynarka i jasnobrązowe, zamszowe monki? Plus fosforyzująca poszetka najlepiej ^^ Na krawat nie mam żadnego pomysłu.Safari z beżowymi/białymi chino i białą lnianą koszulą, to w końcu letni ubiór. Krawata bym w ogóle do tego nie zakładał, a na nogi może beżowe mokasyny? Czerwona kurtka niestety chwilowo wykracza poza moją stylistyczną wyobraźnię. A tak na marginesie: nie lepiej byłoby kupować rzeczy, na które masz pomysł jak je nosić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 6 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2014 Do tej koszuli może niezbyt ciemne, niebieskie jeansy, beżowa marynarka i jasnobrązowe, zamszowe monki? Plus fosforyzująca poszetka najlepiej ^^ Na krawat nie mam żadnego pomysłu. Safari z beżowymi/białymi chino i białą lnianą koszulą, to w końcu letni ubiór. Krawata bym w ogóle do tego nie zakładał, a na nogi może beżowe mokasyny? Czerwona kurtka niestety chwilowo wykracza poza moją stylistyczną wyobraźnię. A tak na marginesie: nie lepiej byłoby kupować rzeczy, na które masz pomysł jak je nosić? ha, wiem że tak by było najprościej ale często gęsto kupuję coś bo mi się cholernie podoba a dopiero później rozmyślam "z czym to zjeść". Inna kwestia że większość tych rzeczy jest za cenę równą hipsterskim burgerom (max 30 zł) zapewne jak bym miał wysupłać dutki na sklepową cenę za nowe to bym się zastanowił trylion razy. Liczę na pomysłowość reszty formowiczów co do tej kurtki ...(w sumie to tylko klasyczna pikowana husky tyle że w innym kolorku i materiale ) ps - krawata i poszetek niestety nie noszę bo nie mam ku temu okazji ("taka robota"), śmigam raczej w casualu. wujek google niestety też za bardzo nie chce pomóc znalazłem tylko 3 stylizacje, ale poza tą pierwszą to bida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacDermot Napisano 8 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2014 Tweedowa marynarka w szaro-czarną jodełkę i szare spodnie z gładkiej wełny? Do tego zamszowe brązowe brogsy i ceglana lub niebieska koszula z oksfordu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 8 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2014 gabardyna z wełny włochatej A możemy używać terminu "zgrzebnej" zamiast "włochatej"? Jako ciekawostkę mogę dodać, że w jednym z mniejszych zakładów mtm tkaniny są rozróżniane na wełny i gabardyny... tak, chodzi o mieszanki z elaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 8 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2014 Hej Panowie Jurorzy Nadejszła wielkopomna chwila aby i ja w całej swej nieśmiałości wrzucił tu coś swojego i wystawił się na krytykę oraz porady bo potrzeba ich co nie miara. Wiem że : spodnie są do skrócenia, dwie marynarki do skrócenia rękawów, ta nr 2 jest dość kórtka ale bardzo mi się ją dobrze nosi i czuję się w niej bardzo dobrze więc tak musi zaostać dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 9 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2014 Zestaw nr. 2 wygląda najgorzej,marynarka jest bardzo przykrótkawa. Jeżeli zakładasz spodnie chinosy postaraj się aby nie były to ,,five pockets" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 9 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2014 Zestaw nr. 2 wygląda najgorzej,marynarka jest bardzo przykrótkawa. Jeżeli zakładasz spodnie chinosy postaraj się aby nie były to ,,five pockets" Dzięki za reakcję, jako kluczową kwestię wyczytana miedzy wierszami znajduję info że wszystkie są (lekko mówiąc) marne ale 2 faktycznie przez tą krótkość sięga czeluści piekła Prosiłbym o wyjaśnienia o co chodzi Ci z tymi chinosami, mi się wydawalo zawsze że five pocket to spodnie szyte jak jeansy tylko z innego materiału ? Te które miałem na tych zdjęciach to chinosy z dwoma skośńymi kieszeniami z przodu i dwoma zwykłymi (na patki) z tyłu. Zresztą wszystkie moje chinosy są szyte tak samo (jedne mają tylko jedną kieszonkę z tyłu). Dziś pozwoliłem sobie troszkę bardziej zaszaleć kolorystycznie i znów proszę o ocenę: Jeśli któryś z nich ujdzie to proszę o poradę jakie skarpetki i poszetkę dobrać. I czy ew. pasowały bu tu też czarne pantofle (te z poprzednich zdjęć). Pozdrawiam i życzę slonecznej niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 9 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2014 ,," Jeżeli zakładasz spodnie chinosy postaraj się aby nie były to ,,five pockets" Byłem pewny ,że twoje chinosy to właśnie five pocket ,mam także kilka par chinosów tych bardziej ,,formalnych" ale one wyglądają na nogach jak poniżej http://www.finealtashop.com/chinos/89-diversity.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orphan Napisano 9 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2014 Spróbowałbym z mniejszym węzłem krawata. To pełny windsor? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 9 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2014 Popieram Orphana - inny węzeł. Sugerowałbym też inne spodnie zamiast tych jaśniejszych, zupełnie mi nie grają z tymi marynarkami. Poszetka może biała z niebieską obwódką? Widziałem takie chociażby w MD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 9 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2014 Marynarka na 2,5 od Tagliatore - dzisiaj przyszła, ale nie wiem czy zostawić czy odesłać. Na pierwszym zdjęciu jest prawdziwy kolor, na dwóch pozostałych widać prawidłowo tylko fakturę (choć odcień lekko wpada w zieleń). Marynarka bez konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 9 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2014 Ramiona nieźle, ale klatka i talia za szeroko. O talia to nie problem, z szerokością klatki raczej nie powalczysz. O długości rękawa nie wspominam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 9 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2014 Krzysiek, nie znam się na modzie, ale czy jesteś pewny, że chcesz nosić tak krótką marynarkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 9 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2014 Jak dla mnie super. Szkoda się pozbywać marynarki tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 9 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2014 Marynarka ładnie leży, ale czy ma właściwe proporcje? Sądząc po spodniach, talia jest znacznie poniżej guzika. Jeśli masz normalne proporcje sylwetki, to wg mnie jest za krótka i ma zbyt wysoko zapięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi