Terminus Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 ciemno brązowe buty i pasek, granat garnitur i jednolity krawat w kolorze miedzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erni Napisano 19 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2013 Cześć, proszę o ocenę marynarki. Inne uwagi również mile widziane. Tylko szczerze bo sam nie wiem czy świat męskiej elegancji jest dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 19 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2013 @erni, linia ramion na Twojej sylwetce nie gra w tej marynarce, widać to na 1 zdjęciu. Być może masz opadające ramiona lub marynarka po prostu zbyt szeroka w ramionach, niby odrobinę ale uwydatnia dodatkowo Twoją szczupłą sylwetkę. Niech to potwierdzą (bądź nie) bardziej doświadczeni koledzy. Spodnie jednak zdecydowanie zbyt długie, mankiet tego nie uratuje, trzeba skrócić 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubus004 Napisano 19 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2013 Mam ochotę (a raczej konieczność) zakupienia garnituru w takim kolorze.Zastanawiam się jakie buty do niego będą pasowały, czarne, czekoladowe, czy moze jakieś granatowe... http://img02.allegroimg.pl/photos/oryginal/37/21/18/53/3721185339 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 19 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2013 @kubus004, ja bym dobrał ciemny brąz, czarne również będą pasować, ot, bezpieczna klasyka. Szkoda tylko że sprzedawca nie potrafi ubrać nawet manekina, rażą zapięte oba guziki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 19 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2013 Zastanawiam się jakie buty do niego będą pasowały, czarne, czekoladowe, czy moze jakieś granatowe...Kolorystycznie wszystkie, choć granat trochę casualaowy do takiego garniuru. Wszystko zależy od kontekstu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubus004 Napisano 19 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2013 Wesele kolegi. Koszula biała, z krawatem jeszcze nie wiem, ale pewnie będzie coś w granacie/ciemnoniebieskim kolorze (jeszcze nie wiem czy gładki, czy jakiś delikatny wzorek). Jeśli krawat będzie we wzorki to dobrałbym jakąś prostą poszetkę. Jeśli chodzi o kolor butów to ciemny brąz odpowiadałby mi ponieważ dobrałbym do niego ciemnobrązowy pasek i zegarek również z takim paskiem. Natomiast nie wiem czy taki kolor butów nie będzie gryzł się ze spodniami @arsenPrzy moich warunkach fizycznych i budowie ciała na takie detale nawet nie patrze, bo nawet w sklepie jest mi ciężko kupić garnitur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 19 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2013 Jeżeli wybierasz się na wesele to raczej czarne buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2013 Jeśli wesele uważasz za ważną uroczystość, to powinieneś założyć czarne buty. Każda okazja oficjalna wymaga czarnych butów oraz ciemnego, najlepiej gładkiego garnituru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erni Napisano 19 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2013 @erni, linia ramion na Twojej sylwetce nie gra w tej marynarce, widać to na 1 zdjęciu. Być może masz opadające ramiona lub marynarka po prostu zbyt szeroka w ramionach, niby odrobinę ale uwydatnia dodatkowo Twoją szczupłą sylwetkę. Niech to potwierdzą (bądź nie) bardziej doświadczeni koledzy. Spodnie jednak zdecydowanie zbyt długie, mankiet tego nie uratuje, trzeba skrócić Dzięki za opinię. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale marynarka jest wełniana i bez podszewki, a w ramionach nie ma żadnych poduszek. No i faktycznie, kulturystą nie jestem Opisana przez Ciebie wada dyskwalifikuje marynarkę czy ew. obleci? Spodnie do skrócenia - przyjąłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 19 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2013 Wg mnie genialna nieformalna marynarka. Będzie świetnie pasować z jensami. Dość nowoczesny krój i na pierwszy rzut oka widać, że kompletnie bez konstrukcji co ma wpływ na ramiona. Gdzie ja kupiłeś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erni Napisano 19 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2013 Marynarkę kupiłem w Massimo Dutti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2013 @erni Marynarka ładna, ale nieco zbyt szeroka w ramionach. Możesz nie robić nic lub zwęzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dignito.Michał Napisano 19 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2013 Cześć, proszę o ocenę marynarki. Inne uwagi również mile widziane. Tylko szczerze bo sam nie wiem czy świat męskiej elegancji jest dla mnie Przedmówcy opisali już marynarkę i spodnie. Ze swojej strony powiem jedno - dodatki. Do tego zestawu idealnie pasuje knit/mucha + poszetka. Dodatki "ożywią" ten zestaw. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 19 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2013 Zadbaj o zwężenie koszuli na klatce. Za bardzo się marszczy. Klasyczna męska jest dla każdego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erni Napisano 20 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2013 Dziękuję wszystkim za cenne komentarze. Przedmówcy opisali już marynarkę i spodnie. Ze swojej strony powiem jedno - dodatki. Do tego zestawu idealnie pasuje knit/mucha + poszetka. Dodatki "ożywią" ten zestaw. Tak, wiem. Tylko ja początkujący jestem i dopiero co porzuciłem swoje bluzy i koszule z krótkimi rękawami Poszetki zawsze mi się podobały i myślę że dobrze bym się z nimi czuł. Co myślicie o takiej? http://www.poszetka.com/product-pol-1290-blekit.html Chciałbym żeby była możliwie uniwersalna, bo narazie nie mogę sobie pozwolić na zakup 5 sztuk ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 20 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2013 Źródło i materiał w porządku, ale dużo bardziej uniwersalny będzie biały kolor. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 20 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2013 Erni, uprzedzając Twoje ewentualne pytania: - Tak, biała poszetka pasuje do błękitnej koszuli. - Tak, lepiej dobrać białą poszetę do niebieskiej/białej koszuli niż vice versa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Z. Napisano 20 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2013 W grudniu wybieram się na ślub przyjaciela. Mam jednolity granatowy garnitur, białą koszulę. Zakupiłem niedawno ciekawą poszetkę we wzór paisley. Jest poniekąd granatowa, aczkolwiek o innym, jaśniejszym odcieniu. Moje pytanie: jaki krawat będzie pasował do takiego zestawu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 20 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2013 Ja bym wybrał bordową grenadynę lub jedwab we wzór paisley (w przewadze bordo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Z. Napisano 20 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2013 Ja bym wybrał bordową grenadynę lub jedwab we wzór paisley (w przewadze bordo). Taki był właśnie mój pierwszy pomysł dzięki wielkie! niemniej jednak poczekam, może będą jakieś inne propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 Serwus, Jak Waszym zdaniem prezentuje się ten dwurzędowy Ballantyne (oczywiście z tkmaxx:)) na mojej sylwetce? Przede wszystkim chodzi mi o proporcje, to pierwsze moje zetknięcie z tym elementem garderoby. Mam 176cm wzrostu. Zastanawiam się jeszcze nad zamianą na granatową dyplomatkę tej samej firmy. Dzięki i pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 Jak dla mnie spodnie trochę za długie bo pod kolanem robią się fałdy. Plaszczyk bardzo fajny Ps mnie by się taki przydał na zimę W którym Tkmaxx'ie kupiłeś? W ktorym mieście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 O spodnie nie pytałem stare szmaty z wypchanymi kolanami, ale mam do nich sentyment. Tkmaxx w domach centrum w Stolicy, wieszaki "Gold label". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 22 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2013 pafcio0, w jakiej cenie ten płaszcz w TKMax? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi