Przemko Napisano 14 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2011 Najpoprawniejszy jest żakiet na dzień i smoking na wieczór Wg mnie to jeżeli zakłada się w dzień żakiet, to wieczorem zakłada się frak. Pozdrawiam, Dr Pozostaje jeszcze surdut na dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 14 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2011 Ale przyznasz, że surdut jest rzadziej używany, poza tym mniej pasuje na wyścigi. Poza tym, pisałem na FS, że preferuję żakiet na śluby, bo wygląda "lżej". Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 14 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2011 Ale przyznasz, że surdut jest rzadziej używany, poza tym mniej pasuje na wyścigi. Poza tym, pisałem na FS, że preferuję żakiet na śluby, bo wygląda "lżej". Pozdrawiam, Dr No i właśnie to mnie dziwi. Za mało elegancki na wyścigi więc do takiego chodzenia na co dzień moim zdaniem był by idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 14 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2011 Nie chodzi tu o elegancję, tylko tradycję, bo przecież żakiet ma rodowód jeździecki. Planujesz nosić żakiet codziennie, a frak co wieczór? Ja planuję tak robić jeżeli dożyję emerytury. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 14 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2011 Hehe. Ja planuję bardziej na co dzień w surducie, wieczorami w żakiecie/smokingu. Chociaż zastanawiam się czy żakiet na wieczór to odpowiedni ubiór. Frak co wieczór to zbytnia ekstrawagancja jak dla mnie, ale na ważniejsze okazje czemu by nie. Ogólnie mam zamiar prowadzić dworskie życie na wsi, więc jak to tam będzie dokładnie wyglądało to jeszcze nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 14 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2011 Moim zdaniem żakiet nie powinien być noszony po 18, ale zawsze znajdzie się jakiś precedens historyczny: w Ameryce w epoce wiktoriańskiej po zmroku stroje dzienne były stosowane jako stroje nieformalne (należy pamiętać, że wówczas standardem stroju wieczorowego był właśnie frak). Mnie jednak na tą chwilę wystarczają garnitury i strollery w dzień i smokingi wieczorem. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 14 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2011 No fakt zapomniałem o tym. Więc zastaję i tak nadal przy smokingu, oczywiści wraz z kamizelką. Te pasy jakoś mnie nie przekonują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 14 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2011 No fakt zapomniałem o tym. Więc zastaję i tak nadal przy smokingu, oczywiści wraz z kamizelką. Te pasy jakoś mnie nie przekonują... A smoking dwurzędowy bez kamizelki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 14 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2011 1. Do smokingu dwurzędowego można nosić kamizelkę, a także pas (tego drugiego raczej nie było by widać, ale w pewnym okresie było to polecane przez etykieto-twórców). 2. Smokingi dwurzędowe powstały dopiero w latach 20., a kolega Przemko chyba celuje w epokę edwardiańską. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 14 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2011 2. Smokingi dwurzędowe powstały dopiero w latach 20., a kolega Przemko chyba celuje w epokę edwardiańską. Pozdrawiam, Dr Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 14 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2011 2. Smokingi dwurzędowe powstały dopiero w latach 20., a kolega Przemko chyba celuje w epokę edwardiańską. Pozdrawiam, Dr Dokładnie Kibicujemy w takim razie i czekamy z niecierpliwością na zdjęcia w cmdns Gdzie jak gdzie, ale u nas spotkasz się z pełną aprobatą nawet dla surduta, laseczki, binokla, getrów i cylindra, jeśli kompozycja będzie przyjazna dla oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 14 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2011 Wiadomo. Jeżeli będę miał na sobie coś innego niż czarne spodnie, marynarka, kamizelka i biała koszula to na pewno dam znać. Wiadomo, że mało osób uzna za eleganckie takie funrealne kompozycje Ot taki mały edit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 14 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2011 Wiadomo. Jeżeli tylko uznam, że dana kompozycja jest wystarczająco dobra aby pokazać ją na światło dzienne na pewno się tu ukaże. Dział nazywa sie: "Co mam dzis na sobie", a nie "Moja najlepsza stylizacja", ani "Zwykle sie tak nie ubieram, ale dzisiaj wygladam fajnie". Zdjecia ze style forum w analogicznym dziale sa fajne dlatego, ze niektórzy robia je codziennie idac do pracy lub w niej bedac - kuleja czesto jakosciowo, ale pokazuja jak nosisz sie na codzien, a nie to ze masz odwage ubrac poszetke przed lustrem. (To nie jest przytyk do Ciebie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 15 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2011 Wiadomo. Jeżeli tylko uznam, że dana kompozycja jest wystarczająco dobra aby pokazać ją na światło dzienne na pewno się tu ukaże. Dział nazywa sie: "Co mam dzis na sobie", a nie "Moja najlepsza stylizacja", ani "Zwykle sie tak nie ubieram, ale dzisiaj wygladam fajnie". Zdjecia ze style forum w analogicznym dziale sa fajne dlatego, ze niektórzy robia je codziennie idac do pracy lub w niej bedac - kuleja czesto jakosciowo, ale pokazuja jak nosisz sie na codzien, a nie to ze masz odwage ubrac poszetke przed lustrem. (To nie jest przytyk do Ciebie) Tu faktycznie przyznaję tobie rację. Ale chodziło mi o to, że zazwyczaj ubieram się jednostajnie. 80% moich spodni i marynarek jest czarna a koszule mam tylko szare lub białe. Nie jestem u siebie tylko teraz u rodziców przez co nie posiadam większości swoich ubrań... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 15 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2011 2. Smokingi dwurzędowe powstały dopiero w latach 20., a kolega Przemko chyba celuje w epokę edwardiańską. Pozdrawiam, Dr Dokładnie Kibicujemy w takim razie i czekamy z niecierpliwością na zdjęcia w cmdns Gdzie jak gdzie, ale u nas spotkasz się z pełną aprobatą nawet dla surduta, laseczki, binokla, getrów i cylindra, jeśli kompozycja będzie przyjazna dla oka. To prawdopodobnie oznacza też aprobatę dla moich stylizacji. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 15 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2011 Dr, twoich stylizacji sam nie mogę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BazukaJoy Napisano 16 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2011 Do poprzedniej koszuli dopasowałem jedynie granatową marynarkę klubową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 16 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2011 Do poprzedniej koszuli dopasowałem jedynie granatową marynarkę klubową. Muszę powiedzieć, że małymi krokami, ale robisz postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BazukaJoy Napisano 16 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2011 Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 17 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2011 przydałaby się jakaś poszetka choćby zwykła biała jeśli nie jesteś przekonany do tego dodatku . Pozdrawiam Marcelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2011 Nie jest najgorzej, choć krawat w trudnym kolorze (turkus?). Ogólnie - lubisz niestandardowe, trudne kolory. Kilka poprzednich propozycji kolorystycznych (m.in. koszula i spodnie khaki, szara marynarka w kratkę) - moim zdaniem, strasznych. Teraz - nie widać, jakie są kolory kratki koszuli, ale wypróbowałbym np. jasny krawat w delikatny fiolet - np. coś takiego http://allegro.pl/enrico-mori-przepiekn ... 82813.html do tej kratki może, a do białej/bardzo jasnej szarej, gładkiej koszuli musi pasować. Marynarka leży średnio (wygląda na zbyt szeroką w ramionach), ale jest chyba najciekawszą z proponowanych. Teraz detale: węzeł krawata - nieco szerszy, a na pewno bardziej foremny, mankiety koszuli powinny się pokazać spod marynarki (może za ciasno guziki?). Jeśli masz szare spodnie, wypróbuj z tą marynarką - klasyczna kombinacja (odcień praktycznie dowolny - od jasnych do stosunkowo ciemnych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BazukaJoy Napisano 18 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2011 przydałaby się jakaś poszetka choćby zwykła biała jeśli nie jesteś przekonany do tego dodatku . Pozdrawiam Marcelo Ja będę nosił poszetkę do garnituru, stroju koordynowanego. http://www.savoir-vivre.com.pl/?ubranie ... nowane,159 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BazukaJoy Napisano 18 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2011 (turkus?) Bardziej szmaragd Ten krawat Moim zdaniem pasuje do tej koszuli khaki. Ożywia ja. Do tego wybrałem granatową marynarkę, ale jeszcze razem tego nie widziałem. Jutro odbieram marynarki od krawcowej, to wrzucę parę zięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BazukaJoy Napisano 19 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2011 Całość średnio wygląda z szmaragdowym krawatem. Moim zdaniem lepiej już z niebieskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 19 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2011 Nie wiem jak inni, ale moim zdaniem Twoim problemem, jest kiepska postawa na zdjęciach. Stoisz jak klocek. Ustaw się jakoś bardziej zawadiacko może, od razu będzie lepiej. No i nie rób zdjęć pod światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi