Krzysiek_W Napisano 6 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2021 Przekonaliscie mnie, biorę kundla pw4 na Amazonie żeby mieć gwarancję. Choć książek więcej chyba nie dam rady czytać bo już ich schodzi sporo i czasu nie naciagnę, bo jeszcze jest u mnie spora absorbcja czasu przez dzieciaki i kilka innych hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 7 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2021 @Krzysiek_W https://swiatczytnikow.pl/kindle-paperwhite-iv-o-45-eur-taniej-we-francuskim-amazonie/?utm_content=bufferd3894&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer&fbclid=IwAR0w9lwt1QN8x5heXAHgnq4j05RNz99Th7HLc2NIDoF9XcdHTPWa3NJmPK8 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 7 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2021 33 minuty temu, DeanM napisał: @Krzysiek_W https://swiatczytnikow.pl/kindle-paperwhite-iv-o-45-eur-taniej-we-francuskim-amazonie/?utm_content=bufferd3894&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer&fbclid=IwAR0w9lwt1QN8x5heXAHgnq4j05RNz99Th7HLc2NIDoF9XcdHTPWa3NJmPK8 Dzięki już miałem kupić, tylko doczytałem że wersja jest tylko francuska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 7 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2021 4 minuty temu, Krzysiek_W napisał: Dzięki już miałem kupić, tylko doczytałem że wersja jest tylko francuska Francuska jest wersja strony, czytniki są takie same w wszystkich amazonach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 7 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2021 10 minut temu, DeanM napisał: Francuska jest wersja strony, czytniki są takie same w wszystkich amazonach. Zasugerowałem się tym, ale może chodzi o obsługę strony ? 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 7 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2021 Autor miał na myśli że na amazon.de możesz zmienić wersję językową na polską. Na amazon.fr musisz przeklikać zamówienie w francuskiej wersji serwisu. Warto skorzystać z wbudowanego tłumaczenia google np. w Google Chrome (co też sugeruje autor): Edit. Jeszcze dodam dla jasności: czytniki Kindle jak na razie nie mają polskiej wersji oprogramowania. Jest oczywiście angielska i jeszcze kilka innych do wyboru w menu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 7 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2021 18 godzin temu, DeanM napisał: Autor miał na myśli że na amazon.de możesz zmienić wersję językową na polską. Na amazon.fr musisz przeklikać zamówienie w francuskiej wersji serwisu. Warto skorzystać z wbudowanego tłumaczenia google np. w Google Chrome (co też sugeruje autor): Edit. Jeszcze dodam dla jasności: czytniki Kindle jak na razie nie mają polskiej wersji oprogramowania. Jest oczywiście angielska i jeszcze kilka innych do wyboru w menu. Rzeczywiście, sprawdziłem kody urządzenia i są tożsame. Kupione, dziękuję Ci za link. Wiszę Ci dobre piwko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 9 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2021 Do wysyłki artykułów na Kindle polecam wtyczkę do przeglądarek i aplikację na telefony Push to Kindle. (Aplikacja jest prawdopodobnie płatna, wtyczki darmowe). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 9 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2021 @DeanM też skorzystałem , dzięki za linka 👍 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 4 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2021 Na amazonie kindle paperwhite za ok. 72 euro z reklamami, ale z darmową wysyłką do Polski https://www.amazon.de/-/pl/dp/B07S3844V8/ref=sr_1_1?__mk_pl_PL=ÅMÅŽÕÑ&crid=17GI2C07303T0&dchild=1&keywords=kindle%2Bpaperwhite%2B2021&qid=1628089632&sprefix=kindle%2Bpaper%2Caps%2C211&sr=8-1&th=1. W tej cenie kolory inne niż czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 7 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2021 Reklam w Polsce nie uświadczysz, u nas nie ma sensu dopłacać za droższą wersję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 7 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2021 3 godziny temu, JakubAnderwald napisał: Reklam w Polsce nie uświadczysz, u nas nie ma sensu dopłacać za droższą wersję Reklamy będą takie same jak w innych lokalizacjach, czyli na ekranie wygaszania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 7 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2021 Ach, to dlatego ich nie widzę, mam okładkę która automatycznie budzi i usypia Kindle A nie było też reklam na dole ekranu biblioteki książek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 7 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2021 Możliwe. W moim przypadku zaraz po zakupie na niemieckim amazonie napisałem do nich maila z prośbą o wyłączenie reklam, bo i tak nic z nich nie rozumiem. Długo na dezaktywację nie czekalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 8 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2021 Dla mnie wygodniejszy jest widok listy od widoku biblioteki książek, i w tym widoku na pewno nie ma reklam. Kilka lat temu w wersji z reklamami po otwarciu okładki musiałeś kliknąć w reklamę żeby przejść do książki. Wyłączanie reklam na czacie działało (i możliwe że działa nadal), ale widziałem komentarz że nie chcą już tego robić za darmo od kiedy do pl wysyłane są wersje z reklamami. Ogólnie lepiej jest chyba kupić wersję z reklamami jeżeli jest taka możliwość prosto z amazonu, a potem podjąć próbę wyłączenia na czacie (za free lub za dopłatą do wersji bez reklam), jeżeli komuś przeszkadzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcous Napisano 16 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2021 w polskim amazonie nie widziałem w ogóle wersji z reklamami . Chyba lepiej na niemieckim kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 16 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2021 3 godziny temu, Marcous napisał: w polskim amazonie nie widziałem w ogóle wersji z reklamami . Chyba lepiej na niemieckim kupić ? niemiecki Amazon nie wysyła do Polski wersji z reklamami, musisz skorzystać z pośrednika, co kosztuje czas i pieniądze i zwykle śrenio się opłaca. Edit. Jeszcze dodatkowa informacja bo nie każdy musi być na bieżąco z rynkiem czytników: jakiś czas temu miał premierę nowy Paperwhite 5 z większym ekranem i regulacją barwy oświetlenia. Zbiera bardzo dobre recenzje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcous Napisano 17 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2021 nie wiem ale wydaje sie ze z niemieckiego wysylają obie wersje do pl na de 129,99 Euro z reklamami lub 149,99 bez reklam a na polskim amazonie 690 zł bez reklam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 17 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2021 poczytaj swiatczytnikow.pl bo piszą tam o promocjach promocja: https://swiatczytnikow.pl/odliczanie-do-black-friday-recertyfikowany-kindle-oasis-do-59-eur-taniej/ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 19 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2021 Nowy model PW5 w dobrej cenie: https://swiatczytnikow.pl/black-week-w-polskim-amazonie-kindle-10-juz-za-279-zl-kindle-paperwhite-5-za-569-zl/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcous Napisano 19 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2021 2 godziny temu, DeanM napisał: Nowy model PW5 w dobrej cenie: https://swiatczytnikow.pl/black-week-w-polskim-amazonie-kindle-10-juz-za-279-zl-kindle-paperwhite-5-za-569-zl/ @DeanM dziekuję. Kupiłem:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 21 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2021 Dostałem zadanie aby kupić na prezent etui do kindle 3. Wiem już, że to starszy model i wybór będzie mały, a zależy mi aby była to solidna i ładna rzecz. Czy każda wersja urządzenia ma dedykowane etui? Jakie firmy polecacie? Gdzie szukać takiego etui? Tylko online czy też jakieś sklepy stacjonarne? Najlepiej w Warszawie. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 21 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2021 Ogolnie etui są średniej jakości, te lepsze czyli z korka są już sporo droższe, więc jeśli to ma być prezent to może @Pepoby coś uszył? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 21 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2021 To ma być etui czy okładka z funkcją wybudzania? Amazon nie sprzedaje już chyba oryginalnych okładek do PW3, zamienniki są do kupienia na allegro w cenie 20-60zł. Okładka musi być dedykowana do danego modelu, etui są pewnie uniwersalne, muszą się tylko wymiary zgadzać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 21 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2021 Chodzi o okładkę. O ile takie zamienniki są dostępne. To co widziałem np. w Empik.com jest trochę takie siermiężne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi