Skalpel Napisano 9 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 Zakładam ten temat w ramach małego badania rynku. Chciałbym, abyście odpowiedzieli w jakim kolorze byłaby wasza wymarzona torba bądź aktówka? Przedstawione skóry wyprodukowane są przez jedną z najlepszych grabarni w Wielkiej Brytanii. Skóry te cieszą się legendarną wprost jakością i doskonałą opinią. Ich lico wykończone jest w sposób ręczny kolejno nakładanymi warstwami wosku i tłuszczu. Oczywiście skóry są garbowane roślinnie. Z tych skór korzysta między innymi: Simon Baker (casemaker), Pickett, Swain Adeney (SAB), Equus i kilka innych "szych" . Skóry te mają tylko jedną wadę... nie są tanie, co więcej, są nawet "dosyć" drogie Dziękuję Wam z góry za odpowidzi, im więcej Was odpowie tym realniejsze będę miał rozeznanie na przyszłość. inne ujęcie niektórych kolorów: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 9 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 Moja: +NewMarket Tan Damska: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 9 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 Na drugm zdjęciu są inne nazwy. Podoba mi się właśnie ten, którego nie ma w ankiecie. Newmarket tan i BRG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 9 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 "New market tan" wypada- jest akurat z innej garbarni dlatego nie ma go w ankiecie. Głosy proszę oddawać w ankiecie Nie bać się, klikać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 9 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 Dziękuję Wam z góry za odpowidzi, im więcej Was odpowie tym realniejsze będę miał rozeznanie na przyszłość. Mam nadzieję, że mówimy o bliskiej przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 9 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 ja też mam taką nadzieję dlatego próbuję sie przygotować dobrze, żeby później polecieć jak Tomahawk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 9 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 Skóry piękne tylko co jeśli cena teczki mi się nie spodoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 9 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 @Skalpel, trzymam kciuki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 9 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 Dzięki Arsen! Skóry piękne tylko co jeśli cena teczki mi się nie spodoba? Obiecuje być prawie połowę tańszy od SABa stosując te same materiały i technikę Edit: jednak coś nie do końca wydaje mi się żeby SAB mógł się pochwalić 100% handstitched, więc bezczelnie powiem, "i szyć w 100% ręcznie... nie tak jak SAB" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 9 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 Trzymamy za słowo:-) oddałem głos, chciałbym żeby z głosu wyszła teczka:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 9 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 "A Słowo, Ciałem się stało " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 9 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 Trzymamy za słowo:-) oddałem głos, chciałbym żeby z głosu wyszła teczka:-) Mała syrenka też oddała głos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 9 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 Też kibicuję, tylko patrząc po cenach SABa nie wiem czy będzie mnie na ten interes stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 9 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 To konkretnie, żeby nie było nerwowo: pierwsza z brzegu teczka SAB raz: GBP 1350 = PLN 7470. Skalpel obiecuje być prawie połowę tańszy, czyli teczka = 4K, dobrze kombinuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 9 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 To konkretnie, żeby nie było nerwowo: pierwsza z brzegu teczka SAB raz: GBP 1350 = PLN 7470. Skalpel obiecuje być prawie połowę tańszy, czyli teczka = 4K, dobrze kombinuję? Myślę, że to już byłaby maksymalna granica cenowa. Czyli mniej niż 4k na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 9 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 To ja poproszę raz Australian nut i jeszcze ekstra 10% rabatu dla pierwszego klienta;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 9 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 Moja: 1. 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 9 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 1. australian nut 2. london tan (ankieta u mnie nie działa, więc będziesz musiał mój głos doliczyć manualnie) A taki London Tan nie ściemnieje przynajmniej do light havana, a może i do newmarket tan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 9 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 Powinien sciemniec. W sumie chwalą się piękną patynacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 9 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 Z kolorów z ankiety wybrałbym Australian Nut. Ale najbardziej chyba podobałby mi się kolor (o ile można to nazwać kolorem) taki jak tej: http://www.berluti.com/en/collections/leather/bags/briefcases/le-litteraire-venezia-leather#.VSbCBukcSUk albo dark brown museum calf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 10 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2015 @xkoziol Lubie sarkazm. Także Twój. Choć powiem Ci, że teraz pojechałeś za ostro jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 10 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2015 Kozioł to fika, taka natura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 10 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2015 Chyba nie jest tak źle, Wyspiański to przecież klasyka literatury Młodej Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 10 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2015 Newmarket tan OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 10 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2015 Navy blue > OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi