pablocito Napisano 23 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2020 No dobra przepraszam , nie bij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 23 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2020 No dobra przepraszam , nie bij. Po pierwsze napisałem, że nie wiem, po drugie w Swatch Group jadnak króluje Eta, po trzecie to potwierdza to, co napisałem że mechanizm współgrający wielkością z modelem zegarka sprawia, że tarcza jest proporcjonalna, po czwarte od tylu jest równie piękny, jak od frontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2020 Od Omegi w górę ( w sumie aktualnie w Omedze nie ma ety) ciężko trafić etę a Breguet to top of the top. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 23 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2020 A no widzisz jaka gafa panie. Konkludując dyskusję: piękne zegarki mają piękny werk, piękne proporcje, bo są pomyślane jako harmonijna całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 24 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2020 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pi_senny Napisano 24 Październik 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2020 9 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. eye_lip Napisano 24 Październik 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2020 7 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 25 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2020 4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. eye_lip Napisano 25 Październik 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2020 Dziś taki starszy ode mnie;) 13 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. adamW Napisano 25 Październik 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2020 Taka nowość wjechała do kolekcji. 16 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 25 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2020 7 minut temu, adamW napisał: Taka nowość wjechała do kolekcji. A z rok temu się zarzekaleś że tudora nie kupisz fajny, jak każdy Tudor. Do tego jeszcze kilka pasków od @Pepo i więcej zegarków nie potrzebujesz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 25 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2020 Fajny Jak wypada w porównaniu z Oris 65? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 25 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2020 1 minutę temu, alabuz napisał: Fajny Jak wypada w porównaniu z Oris 65? Oba fajne. Oba w podobnym stylu (Vintage diver), aczkolwiek Oris wygląda jednak nieco bardziej Vintage przez charakterystyczne wypukłe szkiełko. Cóż, moim zdaniem warto mieć oba, w różnych kolorach tarczy (Oris ma świetną, ciemnogranatową tarczę, Tudor BB58 wygląda świetnie z czarną tarczą- nowy, niebieski kolor tarczy mnie nie przekonuje). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 25 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2020 14 minut temu, Krzysiek_W napisał: Do tego jeszcze kilka pasków od @Pepo i więcej zegarków nie potrzebujesz:) Niby tak, ale to tak nie działa Jednak potrafię sobie wyobrazić, że ten Tudor plus coś bardziej eleganckiego do białej koszuli może być wystarczającym zestawem na wszystkie okazje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 25 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2020 2 minuty temu, adamW napisał: Niby tak, ale to tak nie działa Jednak potrafię sobie wyobrazić, że ten Tudor plus coś bardziej eleganckiego do białej koszuli może być wystarczającym zestawem na wszystkie okazje Ja już też tak właśnie ograniczyłem, zostawilem orisa jako tulłocza, tudora podobnie, a do garnituru omegę bialą i chronoscope białego. Reszta leży i się kurzy, kiedys muszę je sprzedać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 25 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2020 Fajny Jak wypada w porównaniu z Oris 65?Przede wszystkim Tudor ma werk Rolka MT5402, a Oris to Eta/Sellita? [mention]eye_lip [/mention] popraw mnie jeśli zbłądziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 25 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2020 13 minut temu, pablocito napisał: Przede wszystkim Tudor ma werk Rolka MT5402, a Oris to Eta/Sellita? [mention]eye_lip [/mention] popraw mnie jeśli zbłądziłem. Sellita siedzi w Orisie. Wiadomo, że jeśli chodzi o mechanizm to chyba nie ma za bardzo czego porównywać. Ale dla mnie mechanizm nie jest najważniejszy, także dla mnie nie przede wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 25 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2020 19 minut temu, pablocito napisał: Przede wszystkim Tudor ma werk Rolka MT5402, a Oris to Eta/Sellita? [mention]eye_lip [/mention] popraw mnie jeśli zbłądziłem. Tudor ma werk Tudora. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 25 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2020 Tudor ma werk Tudora. Ale taki sam, co Rolex tak? Czy to zupełnie inna konstrukcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 25 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2020 Oba fajne. Oba w podobnym stylu (Vintage diver), aczkolwiek Oris wygląda jednak nieco bardziej Vintage przez charakterystyczne wypukłe szkiełko. Cóż, moim zdaniem warto mieć oba, w różnych kolorach tarczy (Oris ma świetną, ciemnogranatową tarczę, Tudor BB58 wygląda świetnie z czarną tarczą- nowy, niebieski kolor tarczy mnie nie przekonuje).Ja mam Orisa 65 edycja movember, więc z czarną tarczą. Lubię ten zegarek, ale ostatnio coraz rzadziej gości na ręku. Zastanawiam się nad czymś nowym, jakimś ciekawym toolwatchem. Myślałem nad tym Tudorem, ale jednak to będą bardzo podobne zegarki. Kolejną opcją jest Tudor BB36. Ale najbardziej podoba mi się IWC Ingenieur w stylu Geralda Genty. Natomiast nie potrafię sobie sensownie wytłumaczyć wydatku takiej kwoty na zegarek i dlatego nie mogę się na nic zdecydować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 25 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2020 (edytowane) 53 minuty temu, pablocito napisał: Ale taki sam, co Rolex tak? Czy to zupełnie inna konstrukcja? Tam jest in house , werk Tudora . 49 minut temu, alabuz napisał: ...Ale najbardziej podoba mi się IWC Ingenieur w stylu Geralda Genty... Jeśli chcesz coś tańszego w podobnym stylu to zerknij na Wempe Iron Walker . Edytowane 25 Październik 2020 przez Sir Well Endowed Złączenie postów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 25 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2020 53 minuty temu, pablocito napisał: Ale taki sam, co Rolex tak? Czy to zupełnie inna konstrukcja? Inna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 25 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2020 Ogólnie to zrobiłem duży rekonesans i na markę Wempe również się natknąłem, ale jakoś do mnie nie przemawia, ale dzięki za typ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wimon Napisano 26 Październik 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2020 W mojej podróży zegarkowej najbardziej zastanawiające jest to, że zegarki, które jeszcze kilka lat temu uważałem za wcielenie anachronizmu i słusznie minionej poprzedniej epoki, w pewnym momencie stają się moją obsesją Obecnie nie wyobrażam sobie chyba bardziej eleganckiego zegarka. Gra mi w nim po prostu WSZYSTKO. A dziecięcej radości z kręcenia tarczą w kółko na nudnych spotkaniach nie da się opisać 19 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 28 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2020 (Placeholder) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi