saphir.pl Napisano 12 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2015 Obstawiam coś poważniejszego, ale zawsze możesz spróbować na początek kremem i woskiem. Jak będziesz zadowolony to zostawisz, jak nie to mydło/Renomat i możesz bawić się mocniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 12 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2015 Dzięki. Mam akurat Juvacuir w podobnym kolorze więc chyba zacznę jednak od niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 12 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2015 Maciato - daj znać jak ci się uda kremem + pasta, gdyż ja mam delikatnie jaśniejszą plame na przodzie prawego buta. Zastanawiam się czy mam kupić Pommadier czy też Juvacuir? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 12 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2015 Czeka mnie renowacja. Odrazu przyznaję bez bicia, że żadnych poważniejszych kosmetyków nie używałem i dla niektórych z was to co zobaczycie będzie dantejskimi scenami. Dwie pary zamszaków. Na chukka stosowany antiwater protector od herringa póki się nie skończył. O te buty dbałem jak mogłem, bo bardzo mi się podobają. AS Coe które służą jako casualowe buty przez okrągłwy rok (przy takiej zimie to możliwe). Raz czy dwa poślizgnełem sie w nich na błocie po ulewach i w efekcie wywinięcia orła mają zabrudzenia od błota. Wsty przyznać, ale od jesieni nic z tymi plamami nie zrobiłem. Jak się nie da uratować, to trudno. A jeżeli sie da to co zastosować? Z racji poczucia winy, oraz tego, że dzisiaj są moje urodziny postanowiłem zaszaleć i kupić najlepsze/najdroższe środki do butów jakie znajdę w multirenowacji Oraz Fiennes po zderzeniu z chodnikiem. Tutaj pewnie renowator z kilku ostatnich postów? Generalnie: co mam wrzucić do koszyka w multirenowacji, aby porządnie zająć sie renowacją przedstawionych pacjentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 12 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2015 Nie ma zdjęcia Herring Fiennes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 12 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2015 sznurówki w drugich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 12 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2015 sznurówki w drugich Hehe wiem. Obie poszły jakoś przed tygodniem. Czekałem na zamówienie nowych przy okazji renowacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 17 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2015 Maciato - daj znać jak ci się uda kremem + pasta, gdyż ja mam delikatnie jaśniejszą plame na przodzie prawego buta. Zastanawiam się czy mam kupić Pommadier czy też Juvacuir? Wystarczy krem+pasta czy trzeba coś poważniejszego typu : http://multirenowacja.pl/balsam-mocno-koloryzujacy-juvacuir-75ml-saphir.html ? Trzy delikatne warstwy Juvacuir w kolorze 10 cognac. Myślę, że jest OK . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 17 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2015 Jest naprawdę ok, gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 17 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2015 To w dużej mierze zasługa dobrych środków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 17 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2015 super. Czyli juz wiem co mam zamowic M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 19 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2015 Nowe buty wymagające całkowitego przefarbowania i zrobienia nowych spatynowanych czubków. Największy problem, to oryginalne wykończenie skóry na wspomnianych czubkach, pod najmniejszym naciskiem nałożony wosk pękał, tworząc brzydką pajęczynkę. Ponadto, Klient użył kremu do niby pielęgnacji, który spowodował plamy i miejscowe rozjaśnienie cholewek. Decyzja mogła być tylko jedna - kompleksowe przefarbowanie butów z patynowaniem czubków. Nie było łatwo, co widać na jednym ze zdjęć, ale suma sumarum operacja zakończona sukcesem Buty już na gotowo, spatynowane czubki, z położonym później woskiem. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 19 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2015 Szacun dla @szewc24.pl. Ale nie za bardzo rozumiem tok myślenia właściciela tom______i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 19 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2015 Fabryczne wybarwienie butów było bardzo powierzchowne, a wosk na czubkach pękał pod byle dotykiem. Klientowi zależało na tym, aby wybarwienie było trwałe, czubki były spatynowane na czarno, a przede wszystkim, by nic się już z tym nie działo. Kluczowym pytaniem było, czy można takie coś osiągnąć. Zaproponowałem wykonanie farbowania od podstaw, łącznie z cieniowaniem czubków, czego fabrycznie nie było. Zależało też na tym, by te czarne czubki miały płynne przejście tonalne, a nie wyglądały jak doczepione. Efekt końcowy, to przede wszystkim trwałe wybarwienie całości cholewek i to, że czubki już nie popękają, chociaż sama struktura skóry została mocno naruszona podczas produkcji butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 19 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2015 Czy dobrze rozumuję: kilent kupił tanie buty, może samemu próbował dokonać poprawek, włożył trochę kasy aby wyglądały przyzwoicie i czeka na efekty, tak? tom______i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 19 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2015 Buty trafiły do mnie z Norwegii, przywiózł je Kolega Klienta, który akurat jechał do Polski. Klient nawet nie zdążył w nich nic pochodzić, bo chciał je nakremować i powstały od razu przebarwienia, poza tym, jak dotknął czubków, to popękał wosk. Nie wiem ile same buty kosztowały, ale generalnie przekaz przy zlecaniu usługi był taki, że akceptuje wydatki związane z farbowaniem, jeżeli po prostu będzie to trwałe i takie w tym przypadku jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rattaman Napisano 19 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2015 Moje nowe buty Yanko po miesiącu niezbyt intensywnego chodzenia (kilka razy na nogach) odbarwiły się w miejscu zgięcia. Nie wiem, czy to reklamować, czy może uznać, że to normalne i czymś leczyć? W moich innych butach (mniej szacownej wytwórni) takiego problemu nie mam stąd i pytanie. Odbarwienie jest na zgięciu, więc nie wiem, czym to traktować. Wosk się wykruszy, krem da radę? A może renowator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 20 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2015 Renovateur Cream + Pommadier Cream w kolorze skóry. Gdyby nie pomogło, podeślij proszę mailem do sprzedawcy kilka fotografii obrazujących problem (fotki w naturalnym oświetleniu dziennym najlepiej na zewnątrz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cz. Napisano 20 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2015 Zakupiłem ostatnio w śmiesznej cenie Nordy z serii Elite, niestety, ich kolor nie do końca mi odpowiada. Czy jest szansa, żeby w domowych warunkach zmienić kolor na ciemny brąz? Obecnie są popielate. Pytanie dotyczy głównie tego, czy brązowa farba odpowiednio pokryje szary kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 20 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2015 Dobra fara powinna 'dać radę'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 20 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2015 Moim zdaniem tu więcej zależy od samej skóry. Moim zdaniem nie musi być łatwo - jeżeli wyjdzie, to bardzo ciemny brąz. Może uciekać w oliwkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cz. Napisano 20 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2015 jeżeli wyjdzie, to bardzo ciemny brąz. Może uciekać w oliwkę. Skłaniam się ku najciemniejszemu możliwemu odcieniowi. Spróbuję najpierw na niewidocznym fragmencie języka. Pozostaje jeszcze kwestia farby. Czy coś poza Saphirem i Tarrago jest warte polecenia? Jedno opakowanie Saphira to 80% ceny butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 20 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2015 Do takiej rekoloryzacji wybrałbym jakąś farbę w spray'u, pędzlem zejdzie dosyć dużo farby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 20 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2015 Dokładnie tak - jeżeli już, to również zaczynałbym od Suede Renovatora kolor 09. Z tańszych farb do zamszu - albo Tarrago Suede Dye, albo Angelus Suede Dye. Tak czy inaczej, zamsz potrafi wypić sporo i przy tanich butach nie zawsze jest to ekonomicznie atrakcyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dulstein Napisano 20 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2015 Postanowiłem w końcu zreanimować swoje buty, które samodzielnie za pomocą brązowej pasy zniszczyłem Buty firmy Melvin&Hamilton, kupione za nieduże pieniądze na zalando, były domyślnie w kolorze "classic stone" - co po jakimś czasie przestało mi się podobać. Próbowałem zmieniać kolor brązową pasta, która po kilku dniach chodzenia zaczęła pękać Renomat SAPHIR Decapant SAPHIR Malowanie Tinture Francaise kolor: 05 + krem SAPHIR Pommadier 50ml również kolor 05 Finalny efekt: Co sądzicie ? Zastanawiałem się czy jakbym położył mniej warstw farby (położyłem chyba 5-6) czy kolor wyszedłby jaśniejszy ...ale uważam że i tak buty uratowane 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi