antolll Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 Zgodnie z Waszą prośbą z tematu o poszetkach - zdjęcia wystaw z Florencji sprzed kilku dni: Więcej zdjęć: https://picasaweb.google.com/1147481061 ... orencja_1# Jutro jeszcze kilka zdjęć "z ulicy". Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Immune+ Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 Mam nadzieję, że wypad był udany. Bardzo fajny album z tego wyszedł. Bardzo podobają mi się marynarki na zdjęciach nr 6 i 63. Wielkie dzięki za dowiezienie małego kawałka Florencji na nasze ojczyste podwórko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
style Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 antolll super wyszło. Musicie przyznać że miałem dobry pomysł aby poprosić kolege o fotki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stylius Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 Oo proszę! Rewelacyjna fotorelacja. Nic tylko czerpać inspiracje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest gccg Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 Dzieki za zdjecia! Pierwsza konkluzja hjaka mi sie nasuwa to ta, iz kobiety maja o wiele lepiej odnosnie ciuchow. Faceci sa strasznie zuniformizowani, Kilka przewodnich tematow (na palcach jednej reki policzyc) i wariacje (bardzo ladne nota bene) na ich bazie. Zdjecie 45 - czarna poszetka! Zdjecie 50 - ladne suede loafers ze sprzaczka ... czy ktos wie jaki to producent? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
antolll Posted April 12, 2011 Author Report Share Posted April 12, 2011 Faceci sa strasznie zuniformizowani, Kilka przewodnich tematow (na palcach jednej reki policzyc) i wariacje (bardzo ladne nota bene) na ich bazie.Te sklepy ze zdjęć, to jakieś 10% sklepów z męską odzieżą z rejonów które odwiedziłem, wybrałem te najbardziej klasyczne Dalszy ciąg; Kilka zdjęć z ulic (galeria też niżej): i last but not least - ja - autor zdjęć, a obok narzędzie. https://picasaweb.google.com/1147481061 ... orencja_2# KONIEC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Immune+ Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 Zdjecie 50 - ladne suede loafers ze sprzaczka ... czy ktos wie jaki to producent?Na 90% są to mokasyny Romano Martegani. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcelo Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 Pan na zdjęciu nr 27 nie wygląda na zachwyconego że będzie uświetniał to forum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
style Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 kurcze z tych zdjeć aż emanuje inny klimat niz nasz Polski. Tak widać jakiś taki spokój, swobodę itp. .. chyba że to tylko ja mam takie wrażenie.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemko Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 kurcze z tych zdjeć aż emanuje inny klimat niz nasz Polski. Tak widać jakiś taki spokój, swobodę itp. .. chyba że to tylko ja mam takie wrażenie.. Właśnie miałem coś takiego napisać. Całkiem inny świat, inna kultura i sposób ubioru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
antolll Posted April 12, 2011 Author Report Share Posted April 12, 2011 kurcze z tych zdjeć aż emanuje inny klimat niz nasz Polski. Tak widać jakiś taki spokój, swobodę itp. .. chyba że to tylko ja mam takie wrażenie.. zgadzam się w 100%. tutaj widac to na przykladnie ubran, a dotyczy kazdej dziedziny zycia (ale nie we wszystkich jest tam "lepiej"), i jest tematem na znacznie dłuższą dyskusję wróćmy do ubrań Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daiquiri Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 Kolego antoll, pięknie dziękuję za galerię 'z ulicy'. Jest na co popatrzeć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
antolll Posted April 12, 2011 Author Report Share Posted April 12, 2011 Kolego antoll, pięknie dziękuję za galerię 'z ulicy'. Jest na co popatrzeć. Cała przyjemność po mojej stronie. Uznałem, że skoro ani wiedzą, ani zakupami w mediolanie, ani butami od wielądka nie mogę się pochwalic, to chociaż fajne zdjęcia na forum pokażę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daiquiri Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 Cóż, pewnie większość z nas zagląda na the sartorialist czy facehunter ale zdjęć nigdy za wiele Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eye_lip Posted April 12, 2011 Report Share Posted April 12, 2011 Świetne fotki, dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz_ Posted April 13, 2011 Report Share Posted April 13, 2011 Bogowie! Chciałbym, że by w Polsce były takie ciuchy do kupienia i ludzie, którzy by je nosili! PS Koledzy powiedzcie mi, co to jest na zdjęciu nr 35 i 38 - chusta czy krawat? Wytwórca? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon Posted April 13, 2011 Report Share Posted April 13, 2011 Śliczne dzięki za zdjęcia! Bardzo fajnie wyszły Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
booe Posted April 13, 2011 Report Share Posted April 13, 2011 Ach i jak tu nie kochać Włochy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkadyjczyk Posted April 13, 2011 Report Share Posted April 13, 2011 Bogowie!!! byłem we Florencji rok temu, cały tydzień na warsztatach, niestety było zimno, wyjątkowo paskudny jak na Florencję luty (nawet śnieg był). Byłem wtedy w trakcie zmiany stylu na elegancki, nawet sobie krawat kupiłem, ale nie zwracałem uwagi aż tak na ludzi (poza włoszkami i na sklepy, teraz żałuję. Cóż zboczenie zawodowe historyka sztuki kazało mi latać po muzeach i kościołach . Natomiast prawda jest ten lekki spokojny styl życia ogólnie w sródziemnomorzu. Pamiętam jak pierwszy raz byłem w tym regionie jako student I i potem, II roku, w 1994 i 95 roku na wycieczkach zabytkoznawczych, jak się wyrwałem z szarego wówczas i burego Lublina, gdzie o zmroku nic nie było na mieście i łaziłem do późna po np. Avignonie i patrzyłem jak ludzie chodzą, jedzą kolacje w restauracjach jest kolorowo i bezpiecznie echhhhhh. jak potem wróciłem do Polski jesiennej to az mnie serce bolało tak było ponuro-buro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaki Posted April 13, 2011 Report Share Posted April 13, 2011 Świetne zdjęcia. Etnografia ulicznej męskiej elegancji. Gratulacje pomysłu i odwagi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamus Posted April 13, 2011 Report Share Posted April 13, 2011 super sprawa, dzięki za wstawienie zdjęć, trochę dużo sneakerów tam noszą, ale i tak poziom nieporównywalny do polskiego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andershep Posted April 14, 2011 Report Share Posted April 14, 2011 Bardzo fajny reportaż. Widać też, że nie wszyscy Włosi nadają się do sartorialista. 'Narzędzie' wygląda na solidne. Czy używałeś filtra polaryzującego przy fotografowaniu wystaw? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
antolll Posted April 14, 2011 Author Report Share Posted April 14, 2011 Bardzo fajny reportaż. Widać też, że nie wszyscy Włosi nadają się do sartorialista. 'Narzędzie' wygląda na solidne. Czy używałeś filtra polaryzującego przy fotografowaniu wystaw? No właśnie "polara" do Włoch nie zabrałem, i potem byłem wściekły, bo mógłbym robić zdjęcia wystaw w dzień, a nie latać nocą i próbować coś zdziałać wysokim iso i długimi czasami Cieszę się, że się podoba! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek Posted April 14, 2011 Report Share Posted April 14, 2011 Super zdjęcia, obejrzałem z zainteresowaniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz_ Posted May 2, 2011 Report Share Posted May 2, 2011 Odświeżam. Ponownie pytam, co to jest: https://picasaweb.google.com/114748106116546442717/Florencja_1#5594795613557486866 https://picasaweb.google.com/114748106116546442717/Florencja_1#5594795677638658530 Krawaty? Szale? Chusty? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts