Dr Kilroy Napisano 31 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2011 ... Chyba powinno się zapiąć oba guziki...w marynarce zapinanej na dwa guziki? raczej na pewno ... nie Na pewno tak. Kiedy jeden guzik leży powyżej linii talii, a drugi poniżej, wówczas trzeba przesunąć guzik albo zapiąć obydwa, jak tu: Saint benji - taka koszula na spinki do krawata ogólnie mija się z celem, bo tych spinek nie widać. A taka kamizelka jak od żakietu, do garnituru może być. Pozdrawiam, Dr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 31 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2011 Saint benji - taka koszula na spinki do krawata ogólnie mija się z celem, bo tych spinek nie widać. A taka kamizelka jak od żakietu, do garnituru może być.1) racja, nie pomyślałem o tym, 2) to cieszę się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bar_open Napisano 31 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2011 Na pewno tak. Kiedy jeden guzik leży powyżej linii talii, a drugi poniżej, wówczas trzeba przesunąć guzik albo zapiąć obydwa, jak tu: tak przekonałeś mnie, to zdjęcie jest bardzo reprezentatywne ... w końcu nikt nie zabrania - zawsze można wyglądać jak snopek słomy, nie wierzę w prawdy objawione marynarka na trzy guzki zapięty środkowy lub środkowy i górny marynarka na dwa guziki zapięty górny marynarka na jeden guzik ... na marginesie pytanie natury technicznej - jak ten guzik chcesz przesunąć (z reszta guzik to jeszcze nie problem, ale prawie każdy guzik ma dziurkę)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 31 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2011 To jest reprezentatywne zdjęcie - to strój sportowy Edwarda VIII, uważanego za ikonę stylu. Ale wyobraź sobie - taka marynarka z wysoko położonym guzikiem i zapiętym tylko na niego będzie wyglądać śmiesznie. A przesunąć guzik to oznacza go przyszyć w innym miejscu. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 31 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2011 No ale nie przeniesiesz już dziurki na ten guzik. Poza tym ten strój jest trochę starodawny, mnie chodzi raczej o jakąś klasykę dopasowaną do dzisiejszych realiów. ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 31 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2011 No ale nie przeniesiesz już dziurki na ten guzik. No prawda. Ale wydawało mi się, że jakoś da się to zrobić. mnie chodzi raczej o jakąś klasykę dopasowaną do dzisiejszych realiów. ; ) Coś takiego nie istnieje. W dzisiejszych realiach są tylko wariacje na temat klasyki. Z resztą taka marynarka nie różni się krojem od normalnej, dzisiejszej marynarki (z tym, że dziś z reguły któryś z guzików jest dokładnie na linii talii). Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bar_open Napisano 31 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2011 To jest reprezentatywne zdjęcie - to strój sportowy Edwarda VIII, uważanego za ikonę stylu. Ale wyobraź sobie - taka marynarka z wysoko położonym guzikiem i zapiętym tylko na niego będzie wyglądać śmiesznie. ten strój jest śmieszny (i nijak się ma do rzeczywistości) ... z całym szacunkiem dla Edwarda podobnie śmieszne żeby nie powiedzieć żałosne jest zapinanie marynarki na wszystkie guziki - budzi podobną litość jak jedzenie ryby dwoma widelcami i kilka innych podobnych egzotycznych teorii A przesunąć guzik to oznacza go przyszyć w innym miejscu. lubię błyskotliwe komentarze, ale tylko naprawdę błyskotliwe ... obawiam się że nie doczytałeś całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 31 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2011 Ach przepraszam, przed chwilą się zorientowałem. Możesz nosić marynarkę jak tylko chcesz. Wystarczy tylko, że wiesz, jak się to robi poprawnie, wtedy już jest w porządku. Możemy zapytać Macaroniego jak to jest z tymi marynarkami z akurat takim specyficznym położeniem guzików. Na razie EOT. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel Napisano 31 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2011 Ludzie, co wy chcecie zrobić z chłopaka - uciekaj saint benji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 31 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2011 Hahaha Podejrzewam, że jak ktoś zaczyna się bawić na forum.bespoke.pl to ma skłonności do przesady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 31 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2011 No ale ja mówię o sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 31 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2011 (...)można wyglądać jak snopek słomy(...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 31 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2011 bardzo przepraszam za marną jakość takie szybciutkie natchnienie + paint... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 1 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2011 Granatowy black label w moim rozmiarze - wyprzedany. ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 2 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2011 Postanowiłem poszerzyć swoje pole zainteresowań i wyszedłem poza Jermyn St. Na jednej stronie znalazłem takie coś: A tutaj adres: http://suityourself.com Pomijając już fakt, że rozmiary zaczynają się od 40, to co sądzicie o tej stronie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 2 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2011 Ten garnitur, który podałeś jest bardzo "vintage". Ale reszta na tej stronie jest raczej przeciętna. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 2 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2011 No właśnie ten mi się chyba jako jedyny spodobał. : ) Ze względu na zamknięte klapy i 3 guziki. Ale słyszałem, że 3 guziki są tylko dla wyższych delikwentów, a nie dla karakanów poniżej 180 cm ; ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 2 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2011 E tam, Poirot miał jakieś 160 cm wzrostu, a dobrze wyglądał w swoim garniturze z marynarką na trzy guziki. Oczywiście wiem, że nie aspirujesz do wyglądu Poirota ( ), ale według mnie wzrost akurat nie ma tu większego znaczenia. Jeżeli Ci się podoba, bierz ten. Teoretycznie według mnie ten kolor nie jest najszczęśliwszy na wieczór - lepszy byłby ciemny, ale ujdzie. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 2 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2011 Tam są 4 kolory do wyboru, wziąłbym navy. Taki ciemny grafit, jeśli mi się dobrze zdaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 2 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2011 Co w tym garniturze jest takie vintage? Ja jestem zdania, że właśnie 3 guziki na wysokich wyglądają niezbyt korzystnie, szczególnie jak są dłuższe, niż aktualne czasy nakazują i mają rozstaw guzików na 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 2 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2011 Navy to jest ciemny granat. W takim razie w porządku. A ten garnitur jest taki vintage przez trzy guziki i zamknięte klapy razem. No i przez klapy w kamizelce. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 2 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2011 IMO formalność tego garnituru psuje szerokie stębnowanie które jest elementem typowym dla marynarek sportowych. Mam poniżej 180 cm wzrostu i nie unikam marynarek na 3 guziki. Teoria o tym że taki krój jest tylko dla naprawdę wysokich jest moim zdaniem marna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 2 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2011 Saint benji brałeś pod uwagę garnitur dwurzędowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 2 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2011 Brałem, ale na początek wolałbym jeden jednorzędowy. Dwu - może jako trzeci lub czwarty garnitur w kolekcji. Co to jest stębnowanie? ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 2 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2011 To przeszycie jakieś 8mm od krawędzi przodu. W typowych biznesowych i formalnych marynarkach jest praktycznie na krawedzi. W sportowych jest właśnie szersze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi