frankenstein Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 ile guzików powinna mieć kamizelka dwurzędowa ? A ile Cię satysfakcjonuje? (to nie żart ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 ile guzików powinna mieć kamizelka dwurzędowa ? Nalepiej ilość parzystą, choć da się też inaczej. Jeżeli chcesz, aby było ich jak najmniej, można by spróbować dwa (z jednym zapinanym), z tym, że wówczas kamizelka będzie nisko wycięta i ogólnie mówiąc będzie miała kształt podobny do tej marynarki: Natomiast jeżeli chcesz, żeby guzików było jak najwięcej, to w sumie nie ma granic. Oto zdjęcie kamizelki dwurzędowych z dziesięcioma guzikami: Natomiast jeśli chodzi o to, ile najczęściej dzisiejsze kamizelki mają guzików, to jest ich zazwyczaj sześć. Pozdrawiam, Dr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 13 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2011 Ta dwurzędowa kamizelka z dziesięcioma guzikami - świetna! Kamizelka i spodnie w ten sam wzór, natomiast marynarka w inny (ale oczywiście pasujący), to bardzo klasyczne wyjście, jeśli się nie mylę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 13 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2011 Nie byłbym tego taki pewien. Widziałem takie rozwiązanie na jakichś ilustracjach, ale ktoś na AAACF zanegował to jako "too much matching". Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piti54 Napisano 13 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2011 Dziękuję za odpowiedź, rozumiem że nie ma żadnych granic, zapytałem się ponieważ właśnie sobie szyje kamizelkę dwurzędową. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 13 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2011 Hej! W zestawach koordynowanych możesz robić to co chcesz, ale ja odradzałbym stosowanie kamizelki wieczorowej do czegokolwiek innego niż strój wieczorowy. Widziałem co prawda przykłady tak nisko wyciętych kamizelek w garniturach, ale to raczej miało niewiele wspólnego z klasyką. Pozdrawiam, Dr Ja mam taką klasyczną. Pomyślę i kiedyś może pokażę w CMDNS, to mnie skrytykujecie Przyznam jednak, że nie trafiłem w internecie na przykłady stylizacji z taką kamizelką w zestawach koordynowanych, a kurcze podoba mi się jej krój Też mam taką czarną wieczorową i dotychczas na wieszaku. Ciekawe kto będzie pierwszy. Smokingu nie mam, a żadna z posiadanych marynarek, ani garniturów (też mam ) mi nie przypasowały, chociaż ortodoksem nie jestem pozdr.Vslv Przypomniało mi się, że jednak raz tę kamizelkę użyłem. Kto następny? p.s. wiem, że kapelusz i kieliszek z winem w garści jest nie tak nikt nie jest doskonały, szczególnie ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 13 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2011 ile guzików powinna mieć kamizelka dwurzędowa ?Nalepiej ilość parzystą, choć da się też inaczej. [...] Pozdrawiam, Dr Jedna z moich kamizelek: siedem guzików = 3 x 2 + 1 pozdr.Vslv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 13 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2011 p.s. wiem, że kapelusz i kieliszek z winem w garści jest nie tak nikt nie jest doskonały, szczególnie ja Czy kieliszek jest z poprawnej strony?Jak najbardziej - moja strona jest bardzo poprawna . Natomiast ostatnio doczytałem na forum, jak znęcano się nad Radkiem S. za kieliszka z winem trzymanie w garści zamiast za stopkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 13 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2011 .s. wiem, że kapelusz i kieliszek z winem w garści jest nie tak nikt nie jest doskonały, szczególnie ja Dla mnie świetnie, a i to towarzystwo masz wyśmienite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 13 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2011 .s. wiem, że kapelusz i kieliszek z winem w garści jest nie tak nikt nie jest doskonały, szczególnie ja Dla mnie świetnie, a i to towarzystwo masz wyśmienite Córy mi się udały. A to jeszcze nie wszystkie, nie mówiąc o wnuczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 13 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2011 .s. wiem, że kapelusz i kieliszek z winem w garści jest nie tak nikt nie jest doskonały, szczególnie ja Dla mnie świetnie, a i to towarzystwo masz wyśmienite Córy mi się udały. A to jeszcze nie wszystkie, nie mówiąc o wnuczkach W takim razie ukłony dla Pań i serdeczności dla wnucząt edit: Jak mawiał mój znajomy nieważne jak trzymasz kieliszek, byleby był pełny. Ale on źle skończył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 13 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2011 ile guzików powinna mieć kamizelka dwurzędowa ?Nalepiej ilość parzystą, choć da się też inaczej. [...] Pozdrawiam, Dr Jedna z moich kamizelek: siedem guzików = 3 x 2 + 1 pozdr.Vslv O coś takiego właśnie mi chodziło. Podobna bardzo do sławnego przykładu nr 440 z mojej ilustracji z kamizelkami. Pozdrawiam, Dr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 13 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2011 Mój Doktor, taki starszy pan, laryngolog przyjmował w swoim mieszkaniu. W przedpokoju, który był poczekalnią, i w gabinecie miał zawieszone plansze -przekroje ucha, nosa, krtani. Na forum mamy tzw. plansze Dra Kilroya. Czuję się jak w domu. Mojego laryngologa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabberwocky Napisano 13 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2011 Pewien laryngolog dostał od załogi szpitala w którym pracował z okazji kolejnego jubileuszu... ...portret. Na którym rzeczony wygląda z ucha... Najpierw się na widok prezentu skrzywił, później wybuchnął histerycznym śmiechem. Zapytany dlaczego odparł że wyobraził sobie co w przyszłym roku dostanie kolega , rok młodszy. Jakiej specjalności był ów młodszy można sobie wyobrazić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 13 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2011 Pewien laryngolog dostał od załogi szpitala w którym pracował z okazji kolejnego jubileuszu... ...portret. Na którym rzeczony wygląda z ucha... Najpierw się na widok prezentu skrzywił, później wybuchnął histerycznym śmiechem. Zapytany dlaczego odparł że wyobraził sobie co w przyszłym roku dostanie kolega , rok młodszy. Jakiej specjalności był ów młodszy można sobie wyobrazić... A znając lekarską skłonność do dowcipów ów kolega mógł się poważnie obawiać takiego prezentu. Sorry za OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wikbar3 Napisano 14 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2011 Czy w jednorzędowej kamizelce frakowej na 3 guziki, dolny guzik powinien być odpięty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 14 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2011 Nie, nie powinien; również wtedy, gdy kamizelka ma cztery guziki. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 19 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 20 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2012 czy to nie slynny na SF Viktor przypadkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 20 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2012 Bynajmniej. http://lessgentlemen.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 22 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2012 Kontrastowe guziki oraz lamówka, asymetryczne poły i kieszenie z patkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kynio Napisano 22 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2012 Dandy is strong with this one... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 22 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2012 Czy to nie są przypadkiem zwykłe wpuszczane kieszenie z patkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 22 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2012 Racja, poprawiłem. To z aktualnego Pitti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 16 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2012 Widze, że temat zrobil się "komiksowo-bajeczny". Dla Twojej informacji, kamizelka zakietowa najczesciej jest wykonana z bawelnianej piki, jedwabiu lub tej samej welny z ktorej zostala uszyta marynarka zakietowa. Len to ekstrawagancja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi