pirat Napisano 10 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2011 No to przykro mi, jesteś zbyt nieformalny, aby dojść do grona miłośników staroświeckich dodatków i antycznych ubrań. Pozdrawiam, Dr Uratowani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Losaris Napisano 11 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2011 No to przykro mi, jesteś zbyt nieformalny, aby dojść do grona miłośników staroświeckich dodatków i antycznych ubrań. Pozdrawiam, Dr W tej sytuacji pozostanę miłośnikiem staroświeckim form językowych i antycznych metod spędzania wolnego czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 11 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2011 No to przykro mi, jesteś zbyt nieformalny, aby dojść do grona miłośników staroświeckich dodatków i antycznych ubrań. Pozdrawiam, Dr W tej sytuacji pozostanę miłośnikiem staroświeckim form językowych i antycznych metod spędzania wolnego czasu To się również chwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 21 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2011 Czy zasada odpiętego ostatniego guzika stosuje się w przypadku dwurzędowych kamizelek? Nota bene, świetny krój... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 22 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2011 Nie, nie stosuje się. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wikbar3 Napisano 24 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2011 Ile guzików ma typowa kamizelka frakowa, 3 czy 4 ? Widziałem obie wersje i nie jestem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 24 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2011 Bardziej typowa (jeśli mówimy o jednorzędowej) jest na trzy guziki, ale na cztery też jest poprawna. Pozdrawiam, Dr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 24 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2011 Gdzie można kupić kamizelkę dwurzędową? Wiem, że jest na CT, ale z klapami zamkniętymi do żakietu, więc do zwykłych klap chyba nie bardzo pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 25 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2011 Pasuje, pasuje. Nie ma żadnych zasad odnośnie dopasowywania klap kamizelki do klap marynarki. Poza tym, żakiety również bywają z klapami otwartymi. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 8 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2011 1. Czy czarną kamizelkę wizytową, poprawną do smokingu, można mieszać w zestawach koordynowanych z krawatem? 2. Czy będzie pasować do strollera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 W zestawach koordynowanych możesz robić to co chcesz, ale ja odradzałbym stosowanie kamizelki wieczorowej do czegokolwiek innego niż strój wieczorowy. Widziałem co prawda przykłady tak nisko wyciętych kamizelek w garniturach, ale to raczej miało niewiele wspólnego z klasyką. Pozdrawiam, Dr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 Do smokingu z kołnierzem szalowym nie nosi się kamizelki, tylko pas smokingowy. Do smokingu dwurzędowego (z ostrymi klapami) kamizelek się nie nosi. Do strollera (stresemana) czarna kamizelka pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 Do smokingu z kołnierzem szalowym nie nosi się kamizelki, tylko pas smokingowy. Niekoniecznie, aczkolwiek jest to opcja polecana w dzisiejszych czasach ze względu na "pasowanie do siebie" krzywizn kołnierza i pasa. W założeniu kamizelki do smokingu z kołnierzem szalowym nie ma nic zdrożnego, a nawet, powiedziałbym, był to pierwotny i najwcześniejszy sposób noszenia noszenia tego stroju. Do strollera pasuje kamizelka czarna, ale nie wieczorowa, tylko "garniturowa", zwykła, wyżej zapinana. Pozdrawiam, Dr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 W zestawach koordynowanych możesz robić to co chcesz, ale ja odradzałbym stosowanie kamizelki wieczorowej do czegokolwiek innego niż strój wieczorowy. Widziałem co prawda przykłady tak nisko wyciętych kamizelek w garniturach, ale to raczej miało niewiele wspólnego z klasyką. Pozdrawiam, Dr Ja mam taką klasyczną. Pomyślę i kiedyś może pokażę w CMDNS, to mnie skrytykujecie Przyznam jednak, że nie trafiłem w internecie na przykłady stylizacji z taką kamizelką w zestawach koordynowanych, a kurcze podoba mi się jej krój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 Jak wiadomo nie jestem ortodoksem. Tym bardziej zgadzam się z konserwatywnym Dr Kilroyem, że w zestawach koordynowanych można sobie pozwolić na więcej. Dodam, iż liczy się wrażenie ogólne, wyczucie stylu i okoliczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 Można by spróbować, ale krawatem chyba średnio to by wyglądało, z muchą, wydaje mi się, lepiej, tylko nie czarną, aby uniknąć smokingowatości. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 Hej! W zestawach koordynowanych możesz robić to co chcesz, ale ja odradzałbym stosowanie kamizelki wieczorowej do czegokolwiek innego niż strój wieczorowy. Widziałem co prawda przykłady tak nisko wyciętych kamizelek w garniturach, ale to raczej miało niewiele wspólnego z klasyką. Pozdrawiam, Dr Ja mam taką klasyczną. Pomyślę i kiedyś może pokażę w CMDNS, to mnie skrytykujecie Przyznam jednak, że nie trafiłem w internecie na przykłady stylizacji z taką kamizelką w zestawach koordynowanych, a kurcze podoba mi się jej krój Też mam taką czarną wieczorową i dotychczas na wieszaku. Ciekawe kto będzie pierwszy. Smokingu nie mam, a żadna z posiadanych marynarek, ani garniturów (też mam ) mi nie przypasowały, chociaż ortodoksem nie jestem pozdr.Vslv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 Można by spróbować, ale krawatem chyba średnio to by wyglądało, z muchą, wydaje mi się, lepiej, tylko nie czarną, aby uniknąć smokingowatości. Pozdrawiam, Dr Też tak mi się wydaje lub fontaź czarny albo aksamitka jakaś. Ale to zależy od pomysłu. Jam ma dwie takie kamizelki (druga dwurzędowa). Też wiszą w szafie i też myślę... że nadejdzie ich czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 Właśnie krawat do niej raczej nie pasuje, a much nie mam, więc u mnie w szafie również poczeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 Ja to przez te krawaty to w ogóle z muszkami i fularami do podziemia zszedłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 Blog zobowiązuje do konsekwencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 Blog zobowiązuje do konsekwencji Niestety, niektórzy znajomi na spacerze z psem w środku nocy sprawdzają czy mam krawat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 Właśnie krawat do niej raczej nie pasuje, a much nie mam, więc u mnie w szafie również poczeka. No właśnie. Nigdy nie tworzę zestawów na pokaz dla potrzeb bloga lub forum. CMDNS jest zawsze realny i w publicznym użyciu. Mam kilka kolorowych much, w tym jedna wiązana. Szaliczków i fularów cały stos, jednak jakoś ta kamizelka z niczym mi się nie zgrywa tak do końca, chyba jest zbyt oficjalna i nie bardzo wiem, jak to w zestawie koordynowanym przełamać. Natomiast inne kamizelki używam bardzo często. pozdr.Vslv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 9 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2011 jednak jakoś ta kamizelka z niczym mi się nie zgrywa tak do końca, chyba jest zbyt oficjalna i nie bardzo wiem, jak to w zestawie koordynowanym przełamać. Ten sam problem. Widziałem kiedyś w TK Maxx nawet marynarkę, która by do niej (nich) mi pasowała, ale była w jakimś rozmiarze dla olbrzymów. Rodzi mi się pewien pomysł... ale chyba musi jeszcze się porodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piti54 Napisano 12 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2011 ile guzików powinna mieć kamizelka dwurzędowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi