Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to przykro mi, jesteś zbyt nieformalny, aby dojść do grona miłośników staroświeckich dodatków i antycznych ubrań. :)

Pozdrawiam, Dr

W tej sytuacji pozostanę miłośnikiem staroświeckim form językowych i antycznych metod spędzania wolnego czasu ;-)
Opublikowano

No to przykro mi, jesteś zbyt nieformalny, aby dojść do grona miłośników staroświeckich dodatków i antycznych ubrań. :)

Pozdrawiam, Dr

W tej sytuacji pozostanę miłośnikiem staroświeckim form językowych i antycznych metod spędzania wolnego czasu ;-)

To się również chwali.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W zestawach koordynowanych możesz robić to co chcesz, ale ja odradzałbym stosowanie kamizelki wieczorowej do czegokolwiek innego niż strój wieczorowy. Widziałem co prawda przykłady tak nisko wyciętych kamizelek w garniturach, ale to raczej miało niewiele wspólnego z klasyką. ;)

Pozdrawiam, Dr

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Do smokingu z kołnierzem szalowym nie nosi się kamizelki, tylko pas smokingowy.

Niekoniecznie, aczkolwiek jest to opcja polecana w dzisiejszych czasach ze względu na "pasowanie do siebie" krzywizn kołnierza i pasa. W założeniu kamizelki do smokingu z kołnierzem szalowym nie ma nic zdrożnego, a nawet, powiedziałbym, był to pierwotny i najwcześniejszy sposób noszenia noszenia tego stroju.

Do strollera pasuje kamizelka czarna, ale nie wieczorowa, tylko "garniturowa", zwykła, wyżej zapinana.

Pozdrawiam, Dr

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

W zestawach koordynowanych możesz robić to co chcesz, ale ja odradzałbym stosowanie kamizelki wieczorowej do czegokolwiek innego niż strój wieczorowy. Widziałem co prawda przykłady tak nisko wyciętych kamizelek w garniturach, ale to raczej miało niewiele wspólnego z klasyką. ;)

Pozdrawiam, Dr

Ja mam taką klasyczną. Pomyślę i kiedyś może pokażę w CMDNS, to mnie skrytykujecie ;) Przyznam jednak, że nie trafiłem w internecie na przykłady stylizacji z taką kamizelką w zestawach koordynowanych, a kurcze podoba mi się jej krój ;)

Opublikowano

Hej!

Pozdrawiam, Dr

Ja mam taką klasyczną. Pomyślę i kiedyś może pokażę w CMDNS, to mnie skrytykujecie ;) Przyznam jednak, że nie trafiłem w internecie na przykłady stylizacji z taką kamizelką w zestawach koordynowanych, a kurcze podoba mi się jej krój ;)
Też mam taką czarną wieczorową i dotychczas na wieszaku. Ciekawe kto będzie pierwszy. Smokingu nie mam, a żadna z posiadanych marynarek, ani garniturów (też mam :lol: ) mi nie przypasowały, chociaż ortodoksem nie jestem :mrgreen:

pozdr.Vslv

Opublikowano

Można by spróbować, ale krawatem chyba średnio to by wyglądało, z muchą, wydaje mi się, lepiej, tylko nie czarną, aby uniknąć smokingowatości. ;)

Pozdrawiam, Dr

Też tak mi się wydaje lub fontaź czarny albo aksamitka jakaś. Ale to zależy od pomysłu. Jam ma dwie takie kamizelki (druga dwurzędowa). Też wiszą w szafie i też myślę... że nadejdzie ich czas :)

Opublikowano

Właśnie krawat do niej raczej nie pasuje, a much nie mam, więc u mnie w szafie również poczeka.

No właśnie. Nigdy nie tworzę zestawów na pokaz dla potrzeb bloga lub forum. CMDNS jest zawsze realny i w publicznym użyciu. Mam kilka kolorowych much, w tym jedna wiązana. Szaliczków i fularów cały stos, jednak jakoś ta kamizelka z niczym mi się nie zgrywa tak do końca, chyba jest zbyt oficjalna i nie bardzo wiem, jak to w zestawie koordynowanym przełamać.

Natomiast inne kamizelki używam bardzo często.

pozdr.Vslv

Opublikowano

jednak jakoś ta kamizelka z niczym mi się nie zgrywa tak do końca, chyba jest zbyt oficjalna i nie bardzo wiem, jak to w zestawie koordynowanym przełamać.

Ten sam problem. Widziałem kiedyś w TK Maxx nawet marynarkę, która by do niej (nich) mi pasowała, ale była w jakimś rozmiarze dla olbrzymów. Rodzi mi się pewien pomysł... ale chyba musi jeszcze się porodzić