Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
34 minuty temu, rumcajs43 napisał:

Tak działają promocje ;)

To rozcięcie wygląda na dość głębokie , sprzedali mocno udzkodzone buty , jak nie rozwiążą problemu w odpowiedni sposób to będzie to raczej antyreklama .

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 14.02.2024 o 23:04, CZM napisał:

Wymyślili, będzie wymiana.

edit.

Dziś doszła para po wymianie, tym razem wszystko gra.

Trochę to trwało, ale efekt zadowala.

Skóra z Kudu bardzo ciekawa.

IMG_1970.jpeg.d5f70751e0f90d3ff6cc0c27661a197b.jpeg

Bardzo ładne, gratuluję zakupu.

Czy mógłbyś napisać jaka kwota została naliczona dodatkowo z tytułu vat/akcyzy?

Opublikowano

Buty trochę już rozchodzone, paręnaście kilometrów łącznie. Dla mnie kopyto wygodne, ale mam wysokie podbicie. Natomiast jak bym zszedł te zalecane pół numeru, to byłyby za ciasne. Kolor w świetle dziennym bardzo ładny, głęboki.
Co do naliczonych kwot to mam wrażenie, że trochę ze mną poszaleli, bo wyszło 5 stów z groszem. Dla towarów wyprodukowanych w UK to chyba nie powinno być aż tyle(?).

20240317_145405.jpeg

20240317_151957~2.jpeg

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, CZM napisał:

Buty trochę już rozchodzone, paręnaście kilometrów łącznie. Dla mnie kopyto wygodne, ale mam wysokie podbicie. Natomiast jak bym zszedł te zalecane pół numeru, to byłyby za ciasne. Kolor w świetle dziennym bardzo ładny, głęboki.
Co do naliczonych kwot to mam wrażenie, że trochę ze mną poszaleli, bo wyszło 5 stów z groszem. Dla towarów wyprodukowanych w UK to chyba nie powinno być aż tyle(?).

Buty bardzo ładne. Sam mam trzewiki ze skóry kudu, z tej samej garbarni (CF Stead) tylko wyprawione jako zamsz, a nie woskowane.

Co do naliczonej kwoty, powinno być tak, że kupujesz z UK z ceną netto (czyli bez VAT-u), a w Polsce dopłacasz nasz VAT (23 %), zaś cła w ogóle powinno nie być. Czyli np. buty za 500 funtów powinni ci sprzedać (jako wysyłkę poza UK) za 400 funtów, a ty powinieneś dopłacić jakieś 500 zł opłat firmie kurierskiej.

Ja ostatnio jak zamawiam z UK, to ostatnio zawsze kupuje w tym schemacie, większość ich sklepów międzynarodowych już ogarnęła sprawę i wysyłają w cenie netto. Żeby nie szukać daleko, np. Aero Leathers mają dwie wersje strony - UK i "rest of the world" z dwoma wersjami cenowymi.

Podwójne naliczanie VAT-u (tak, o tobie mówię, ebayu!) to zwykłe złodziejstwo i takich firm po prostu trzeba unikać, albo kupować przez "Paczka z UK" na allegro.

• 10 miesięcy temu...
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Lepiej się wstrzymaj z Herringiem. Dzisiaj na oficjalnej stronie Trickersa startuje wyprzedaż. Czarne Regenty jak i wiele innych modeli z linii City będzie przecenionych o 40% (mam early access więc widzę), wychodzi 355 EUR. To jest finalna cena bo Trickers wysyła DDP.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, mds napisał:

Lepiej się wstrzymaj z Herringiem. Dzisiaj na oficjalnej stronie Trickersa startuje wyprzedaż. Czarne Regenty jak i wiele innych modeli z linii City będzie przecenionych o 40% (mam early access więc widzę), wychodzi 355 EUR. To jest finalna cena bo Trickers wysyła DDP.

Właśnie widziałem to na stronie, tylko nie dało się kupić. Teraz rozumiem o co chodzi.

Opublikowano
10 godzin temu, mds napisał:

O której godzinie ma wystartować ta wyprzedaż?

Opublikowano
14 minut temu, tryhp3 napisał:

A jak teraz Herringu wyglądu sytuacja z cłami i ze zwrotem?

Cła nie ma, etykieta do zwrotu jest załączona w przesyłce. Dzisiaj odsyłam. Zobaczymy jak będzie ze zwrotem pieniążków.

Co ciekawe przesyłka do klienta idzie w usłudze standard, a zwrot ekspresem.

• Like 1
Opublikowano
W dniu 18.12.2025 o 16:02, tryhp3 napisał:

Daj znać czy potrącą za zwrot. 

Nic nie potrącają. Tylko trzeba sprawdzić czy odklikneli zwrot u siebie, jak już do nich dotrze.

• Like 2
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 18.12.2025 o 16:02, tryhp3 napisał:

Daj znać czy potrącą za zwrot. 

Wracam z odpowiedzią. Zwracają pełną kwotę, bez potrąceń. Trochę to trwało, bo DHL zatrzymał paczkę do wyjaśnienia. Ponoć pisali do mnie maile, a ostatecznie zadzwoniła miła pani i sobie wszystko wyjaśniliśmy. Puściła paczkę dalej, i już po 10 dniach miałem pieniądze na koncie. 

Niestety wciąż nie znalazłem oxfordów na moją stopę z bardzo wysokim podbiciem.