fan_dobrego_buta Napisano 25 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2014 Witam, ponad miesiąc temu zamówiłem 2 garnitury i 1 płaszcz dwurzędowy. Garnitur jest już gotowy - granotowy na jeden guzik, tkaninan Martin Sons Super 120 - kupiony na ebay za 89 GBP (3 metry) - szycie 2000 PLN, na włosiance, ręczna obróbka dziurek, guzików, i ręczne wykończenia. Łącznie 4 przymiarki. Poniższe zdjęcia nie są najlepszej jakości gdyż na szybko robione telefonem u krawce. Jak wrócę z wakacji to zrobię porządne fotki. Z krawcem uzgodniełem, że 2-gi garnitur (materiał Holland & Sherry kupiony na ebay za 109 GBP), którego krojenie zaczyna się od poniedziałku, będę fotografował na każdej przymiarce. Ogólnie wykonanie oceniam bardzo pozytywnie: Plaszcz-yk dwurzędowy - rownież na włosiance, ręczne obszycie dziurek i guzików, lekko ocieplany - koszt szycia 1500 PLN - 4 przymiarki, materiał ArturHarrisons 2080, kupiony na ebay za 90 GBP za 3m i dodatkowo otrzymalem 2 m gratis. Na plaszcz zużylem 2.5m wiec realny koszt materiału 45 GBP. Z plaszcz-yka jestem bardzo zadowolony. Można powiedziec, że jest już gotowy. Pozostaje doszyć 8 guzikow, które lecą z Singapuru. Z pozostałego materialu uszyje plaszcz jednorzedowy do kolana: Więcej zdjęć po powrocie. Proszę o wstepne oceny i sugestje. Pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 25 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2014 Panie, ale u kogo szyte? Płaszczyk coś krótki. Zakładam, że taki zamówiłeś, ale ciągle krótki. Nawet jeżeli to Ulster w terminologii Szarmanta: http://www.szarmant.pl/szary-dwurzedowy-plaszcz-meski to nadal krótki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 25 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2014 Racja, to bardziej długa kurtka niż płaszcz. Swoją drogą, ładna kurtka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 25 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2014 Wszystko pięknie, ale bez zdjęć na sylwetce ciężko coś oceniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 25 Lipiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2014 Wszystko pięknie, ale bez zdjęć na sylwetce ciężko coś oceniać. Zgadza się dlatego prawdziwe zdjęcia umieszczę po powrocie z wakacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 25 Lipiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2014 Racja, to bardziej długa kurtka niż płaszcz. Swoją drogą, ładna kurtka. Dziekuej za mile slowa - mi rowniez sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 25 Lipiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2014 Panie, ale u kogo szyte? Płaszczyk coś krótki. Zakładam, że taki zamówiłeś, ale ciągle krótki. Nawet jeżeli to Ulster w terminologii Szarmanta: http://www.szarmant.pl/szary-dwurzedowy-plaszcz-meski to nadal krótki. Dlatego w tytule jest "płaszczyk" zamiast płaszcz, coś między Ulsterem a kurtką. Taki był zamiar, gdyż bardzo lubię taki krój. We wcześniej wspomnianej jednorzędówce przewiduję długość do kolana (troszkę dłuższy niz u Szarmata). Szyte u lokalnego krawca na Mazurach z Iławy, z wielopokoleniowym doświadczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 9 Sierpień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2014 Dziś znalazłem czas aby odwiedzić krawca i przy okazji zrobiłem kilka zdjęć. Niestety mój telefon nie robi najlepszych fotek i tylko kilka nadaje sie do wklejenia: Garnitur granatowy - już uszyty na gotowo (wcześniej opiwywany - tkaninan Martin Sons Super 120) - niestety wyszły tylko 2 zdjęcia - w przyszłości zrobie kilka fotek całego garnituru w koszuli. Na zdjęciach marynarka ubrana jest na cieniutki t-shirt. Płaszczyk ubrany na marynarke. Brakuje jeszcze guzików: - skrzywiona postawa jest spowodowana moją wadą kręgusłupa, którą krawiec koryguje. Lepiej widoczne jest to na żywo. I kilka zdjęć nowego garnituru - granatowy w pasek Holland & Sherry 120s, kupoiny na ebay za 109 GBP. Pierwsza przymiarka. Założę oddzielny wątek, aby pokazać proces szycia garnituru u krawca w moim rodzinnym mieście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 9 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2014 Bez złośliwości, ale czy garnitur będziesz zakładał do tshirtu? Jeśli tak nie ma problemu, jeśli nie, to krawiec nie ma jak zrobić dobrej miary kołnierza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 9 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2014 Tak się zastanawiam, nie wiem czy to spowodowane Twoją wadą czy tak po prostu wygiąłeś ramiona, ale w pierwszym i trzecim zdjęciu płaszcza bardzo widocznie odstaje Ci kołnierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 9 Sierpień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2014 Bez złośliwości, ale czy garnitur będziesz zakładał do tshirtu? Jeśli tak nie ma problemu, jeśli nie, to krawiec nie ma jak zrobić dobrej miary kołnierza. Wszystkie 4 przymiarki byly przy ubranej koszuli. Dziś tylko odbierałem garnitur i akurat pojwiłem sie w t-shirt -cie, co nie ma już wpływu na garnitur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 9 Sierpień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2014 Tak się zastanawiam, nie wiem czy to spowodowane Twoją wadą czy tak po prostu wygiąłeś ramiona, ale w pierwszym i trzecim zdjęciu płaszcza bardzo widocznie odstaje Ci kołnierz. Cenna uwaga - dziękuję! Ciężko mi odpowiedzięć na ten kometaż w ty momencie, ale w środku tygodnia bedę odbierał płaszczyk i zwrócę na to uwage. Być może bedą potrzebne poprawki, choć mam nadzieję, że to efekt mojej postawy w momencie robienia zdjęcia. Oczywiście dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 16 Sierpień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2014 Zdjęcia z drugiej przymiarki garnituru (ten bedzie na 2 guziki): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 16 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2014 Nie za wysoko ten guzik będzie? Ze zdjęć trudno mi ocenić. Udało Ci się ustalić co z tym płaszczem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 16 Sierpień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2014 Mam nadzieję, że guzik będzie w odpowiednim miejscu? Zwroce na to uwage w trakcie trzecej przymiarki. Niestety płaszczyk nie ma jeszcze doszytych guzików i go nie odebrałem. Na nastepną przymiarke wybieram się w koszuli i wtedy łatwiej będzie mi ocenić kołnierz, który może wygląda tak z powodu przymiarki w t-shirt-cie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 25 Sierpień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2014 Dziś odbyła się kolejna przymiarka marynarki i spodni (jeszcze bez kieszeni) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 25 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2014 Skarpetki rządzą! Przepraszam, ale musiałem to napisać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 25 Sierpień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2014 Wiedziałem, że skarpetki będą skomentowane Niestety Pan Krawiec zadzwonił do mnie, gdy wracałem z wypadu do lasu. Na nogach miałem Alferd Sargent Appleby, które nie pasowały do przymiarki, więc musiałem je zrzucić odkrywając ZIELONe skarpety BTW - Krawcowi również skarptki się podobały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 25 Sierpień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2014 Jak będę miał garnitur w domu, to postaram się zrobić zdjęcie tkaniny dobrym aparatem, aby pokazac szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 4 Wrzesień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2014 Kolejna przymiarka i kilka dodatkowych zdjęć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 4 Wrzesień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2014 Zdjęcia gotowego płaszczyka. Nie ukrywam, że jestem bardzo zadowolony z efektu końcowego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 5 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2014 Płaszczyk ładny, ale najniższej pary guzików bym się pozbył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 5 Wrzesień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2014 Ciekawa sugestia do przemyślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokarda Napisano 6 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2014 Trochę to pewnie uwaga poniewczasie, ale może ktoś inny podpowie/zaneguje/potwierdzi/skorzysta- czy nie byłoby jeszcze ładniej, gdyby płaszczyk zyskał bardziej wciętą talię? Wydaje się, że dodałoby to dodatkowego uroku sylwetce zamawiającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 6 Wrzesień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2014 @Kokarda - zwęzić w talii jeszcze bardziej zawsze można, trudniej w drugą stronę. Ta postawa jak na apelu wyolbrzymia efekt prostokąta. Jednak od początku zakładałem, że płaszczyk nie będzie bardzo dopasowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi