+Immune+ Napisano 20 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2011 Obecnie za wysyłkę do Polski życzą sobie 16,70 € za parę.Choćby liczyli klientów indywidualnych i po 25 EUR to i tak będziesz zadowolony jeżeli trafiłeś z rozmiarem. W każdym razie dziękuję za informację w tej sprawie. Będę musiał do nich napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 20 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2011 Choćby liczyli klientów indywidualnych i po 25 EUR to i tak będziesz zadowolony jeżeli trafiłeś z rozmiarem. W każdym razie dziękuję za informację w tej sprawie. Będę musiał do nich napisać.Wziąłem rozmiar taki jaki noszę na co dzień czyli 43, jak nie trafię to spróbuję u nich wymienić (choć koszta małe nie będą) lub sprzedam komuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 20 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2011 Mi również policzyli owe 16,7 ojro. A jestem naprawdę bardzo zadowolony z jakości butów Gordon&Bros, szczególnie skóry, dlatego teraz postanowiłem skusić się na zamszaki. W tych butach powinna się konstrukcja kopyta wszystkim spodobać, naprawdę bardzo smukła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 20 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2011 Mi również policzyli owe 16,7 ojro. A jestem naprawdę bardzo zadowolony z jakości butów Gordon&Bros, szczególnie skóry [...] Akurat Twoje buty zostały zrobione ze skóry, która normalnie nie jest używana do produkcji butów G&B na rynek europejski. Taki jeden z ukłonów kierownika produkcji w naszą stronę. Choć buty niezmienione pod względem formy i designu, to jednak skóra robi różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 20 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2011 A tak z ciekawości ile ta różnica dodatkowo kosztowała? Sam się przymierzam do zakupów, czekam jedynie na wyniki innej licytacji na ebayu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 21 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2011 Mi również policzyli owe 16,7 ojro. A jestem naprawdę bardzo zadowolony z jakości butów Gordon&Bros, szczególnie skóry, dlatego teraz postanowiłem skusić się na zamszaki. W tych butach powinna się konstrukcja kopyta wszystkim spodobać, naprawdę bardzo smukła. Wrzuć zdjęcie/a jeśli to nie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 21 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2011 Mi również policzyli owe 16,7 ojro. A jestem naprawdę bardzo zadowolony z jakości butów Gordon&Bros, szczególnie skóry, dlatego teraz postanowiłem skusić się na zamszaki. W tych butach powinna się konstrukcja kopyta wszystkim spodobać, naprawdę bardzo smukła. Wrzuć zdjęcie/a jeśli to nie problem. Proszę: viewtopic.php?p=27113#p27113 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max Napisano 21 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2011 dlatego teraz postanowiłem skusić się na zamszaki. Ja też, myślałem o tych... http://www.ebay.de/itm/Gordon-Bros-2318 ... 8011137b8f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 21 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2011 Ciekawe fasony w dobrej cenie. Tylko czy oni nie robią nic na zimę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 22 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2011 Czytałem negatywne opinie Immune o butach firmy Samuel Windsor. Mimo wszystko zastanawiam się nad pewną aukcją.... O ile dobrze zrozumiałem buty te nie odbiegają pod względem jakości skóry od dostępnych w polskich sieciówkach pokroju Ryłko, Kazara itp. Górują nad nimi klasycznym krojem i szytymi podeszwami. Jaką cenę uznalibyście w ich przypadku za akceptowalną? Zastanawiałem się też nad tymi niemieckimi butami z ebaya, ale przy obecnym kursie euro kosztowałyby ponad 530 zł razem z wysyłką. Na wydanie tak dużej kwoty na buty mnie niestety nie stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crn Napisano 22 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2011 Czytałem negatywne opinie Immune o butach firmy Samuel Windsor. Mimo wszystko zastanawiam się nad pewną aukcją.... O ile dobrze zrozumiałem buty te nie odbiegają pod względem jakości skóry od dostępnych w polskich sieciówkach pokroju Ryłko, Kazara itp. Górują nad nimi klasycznym krojem i szytymi podeszwami. Jaką cenę uznalibyście w ich przypadku za akceptowalną? Właśnie Immune napisał że pod względem jakości skór odbiegają i to znacznie. Cały cytat: Moim zdaniem porównywanie pod względem jakości butów Ryłko lub Venezia do SW ma jak największy sens! O ile cenowo SW wypadają lepiej i tak samo rzecz się ma również z ich designem, o tyle jakości skóry nawet nie ma co do siebie porównywać. Jeżeli ktoś potrzebuję kupić buty angielskie (produkowane w Indiach), tylko dlatego że są angielskie to ma do tego pełne prawo, jednak proszę spróbować ocenić samodzielnie również inne kryteria zakupowe. Akurat wymienione tutaj dwie polskie marki obuwnicze mają dostęp do relatywnie dobrych i nieplastykowych skór, które naprawdę potrafią dużo znieść. W mojej ocenie zarówno Venezia, jak i Ryłko stoją o półkę wyżej w kontekście ogólnej jakości użytych surowców oraz wykonania, oczywiście uśredniając różnice występujące pomiędzy poszczególnymi modelami i liniami. Proszę pamiętać panowie, że goodyear goodyearowi nierówny co wielokrotnie już podkreślałem w swoich postach. But źle skonstruowany w tym systemie będzie zdecydowanie gorszy jakościowy, niż tradycyjny "cement". SW to moim zdaniem półka butów z Zary jeżeli chodzi o jakość. Źródło: viewtopic.php?f=9&t=94&p=25996&hilit=ry%C5%82ko#p25996 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 22 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2011 Ok dzięki. W takim razie SW podziękujemy. Jeżeli już jesteśmy przy polskich sieciówkach - czy ktoś mógłby wypowiedzieć się na temat jakości butów z prima mody? Na przecenach kosztują ok 320 zł, krój bez wątpienia klasyczny, a podeszwa na ile jestem w stanie to stwierdzić jest szyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 22 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2011 Czytałem negatywne opinie Immune o butach firmy Samuel Windsor. Mimo wszystko zastanawiam się nad pewną aukcją.... O ile dobrze zrozumiałem buty te nie odbiegają pod względem jakości skóry od dostępnych w polskich sieciówkach pokroju Ryłko, Kazara itp. Górują nad nimi klasycznym krojem i szytymi podeszwami. Jaką cenę uznalibyście w ich przypadku za akceptowalną? w Twoim przypadku żadną nie uznałbym za akceptowalną, szkoda, aby garderoba wielkości przyzwoitej sypialni była załadowana towarem tak niskiej jakości . W innym przypadku jako zakup maksymalnie budżetowy moim zdaniem ujdą poniżej 150 złotych (z wysyłką), czyli taniej niż Ryłko czy GR. Choć rozumiem też Immune, który w ogóle ich nie poleca. Chyba z dwoja złego wolałbym Wittchena, teraz jest kilkudniowy kiermasz, buty w ich e-sklepie już od 199 złotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 22 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2011 KIlka tygodni temu kupiłem buty SW (ktoś nazwał je wołami roboczymi:)) i słusznie są beznadziejne a skóra mam wrażenie, że nią nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 22 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2011 w Twoim przypadku żadną nie uznałbym za akceptowalną, szkoda, aby garderoba wielkości przyzwoitej sypialni była załadowana towarem tak niskiej jakości . W innym przypadku jako zakup maksymalnie budżetowy moim zdaniem ujdą poniżej 150 złotych (z wysyłką), czyli taniej niż Ryłko czy GR. Choć rozumiem też Immune, który w ogóle ich nie poleca. Chyba z dwoja złego wolałbym Wittchena, teraz jest kilkudniowy kiermasz, buty w ich e-sklepie już od 199 złotych Dzięki za informację o wyprzedaży w Wittchenie. Ładnych Butów za 199 zł co prawda to ja tam nie widzę (skóra wygląda kiepsko), ale te leżą chyba jeszcze w moich możliwościach cenowych i prezentują się dobrze. Czy ktoś mógłby ocenić jakość skóry i wykonania? http://www.sklep.wittchen.com/product/3 ... eskie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kynio Napisano 22 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2011 Nie skończyłem jeszcze co prawda rozdziału "Niemcy" w przewodniku i pewnie nigdy go nie zamieszczę, ale może te kilka pozycji Ci się jakoś przyda. (...) Deichmann (Essen) - RTW (...) Melvin & Hamilton - RTW 1. Deichmann? Naprawdę? Czy może po prostu w Essen mają jakieś wyjątkowo dobrze zaopatrzone sklepy? 2. Mógłbyś napisać coś więcej o marce Melvin & Hamilton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 22 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2011 Pomyślmy - czyżby chodziło o innego Deichmanna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 22 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2011 Też bym się skłaniał ku temu wnioskowi. Swoją drogą zabawna zbieżność nazw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 22 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2011 Już kilka razy przez ten wątek przewijał się ten sklep, ale nie ma opinii dot. ich formalnych butów. Może ktoś coś wie? http://www.henryjamesshoes.com/products ... ther/bravo czy brak opisu tęgości może świadczyć na ich niekorzyść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 22 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2011 Już kilka razy przez ten wątek przewijał się ten sklep, ale nie ma opinii dot. ich formalnych butów. Może ktoś coś wie? http://www.henryjamesshoes.com/products ... ther/bravo czy brak opisu tęgości może świadczyć na ich niekorzyść? Nie wiem czy zauważyłeś, że przesyłka do Polski to 25 funtów, co podraża but o stówkę peelenów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 22 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2011 Obecnie to ok 115 zł. (euro mocno podrożało) Jak dla mnie kwota za wysyłkę kosmiczna. Onegdaj kupiłem nowe buty z pełnej skóry na licytacji za tyle.... Generalnie wolałbym już nabyć sprawdzone przez Immune buty niemieckie z ebaya (bodajże 116 euro z wysyłką). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 23 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2011 Koszt wysyłki kartonu z butami zaczyna się od 7,99 funtów pocztą. To 25 funtów - zapewne kurier, stąd taka cena. Ubezpieczenie itp. Wysyłka Loding do Polski to 30Euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kynio Napisano 23 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2011 Pomyślmy - czyżby chodziło o innego Deichmanna? Niekoniecznie, część z marek wymienionych przez Immune dostępna jest w Niemczech w sklepach sieciowych typu Deichmann. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 23 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2011 Poważnie? Cena też jest zbliżona do "deichmannowskiej" średniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 23 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2011 Pomyślmy - czyżby chodziło o innego Deichmanna? Niekoniecznie, część z marek wymienionych przez Immune dostępna jest w Niemczech w sklepach sieciowych typu Deichmann. Podaj proszę jakąkolwiek markę z wymienionych przez Immune, którą można nabyć w Deichmannie. Bo z tego co wiem Deichmann oferuje na całym świecie marki własne + adidas, puma itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi