Andrzej_P Napisano 26 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2018 Panowie, gdzie szukać Split toe derby w cenie tak do 700 PLN? Szukam i szukam i nic nie mogę znaleźc :< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 26 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2018 Jedyne co mi przychodzi do głowy to Crownhille od Poszetki i jakieś Meerminy z lekkim naciągnięciem budżetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naphozord Napisano 27 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2018 Panowie , Pan ze sklepu guns & tuxedos zrobił dla Mnie kilka zdjęć butów z ich oferty , czy według was nosek nie jest zbyt płaski ??? PART_1535356921432.pdf PART_1535356921481.pdf PART_1535356921496.pdf Panowie , zmieniła się kwota na wydanie , postanowiłem dodać 150 zł czyli mam 450 zł na wydanie. Może znajdzie się jakaś dobra dusza z forum i sprzeda oxfordy do garniturku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bofff Napisano 27 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2018 W dniu 22.08.2018 o 17:09, Hidden napisał: @PawelW Podobne Sneakersy ma w swojej ofercie COS (380 zł), Geox (329 zł, jest również model koniakowy), a także Massimo Dutti. Niestety, poza Geoxem są to marki modowe, choć i tak cechujące się dość dobrą jakością. Pewnym kompromisem między komfortem, ceną, a jakością są również linie "clean" typowo sportowych producentów, np. Adidas Advantage Clean. no i uświadomiłem sobie, że nie mam koniakowych sneakersów ktoś z Was może widział te Geoxy dostępne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. M Napisano 27 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2018 Jeżeli dysponujesz kwotą 450zł na zakup oxfordów i zależy Ci na czasie to możesz zajrzeć tu: https://sklep.klasycznebuty.pl/296,fs-280-black.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naphozord Napisano 27 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2018 Dziękuję Ci , tak patrzę i się zastanawiam czy nie wyglądają zbyt mało dynamicznie. Szukam coś co będzie przypominać wyglądem ten model , wiem że to klasa premium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. M Napisano 2 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2018 To teraz ja zgłoszę się z pytaniem o pomoc. Poszukuję pary butów na nadchodzącą jesień, fajnie jakby pasowały też do garnituru na nieco bardziej formalne okazje, ale nie jest to wymóg konieczny, bo w dłuższej perspektywie i tak będę potrzebował kolejnej pary. Biorę pod uwagę ciemny brąz lub czerń. Jeżeli miałyby być czarne to rozmyślam nad half brogues, jeżeli ciemny brąz to mam słabość do lotników i monków. Aktualnie dysponuję budżetem ok 550 zł, ale jestem w stanie nadciągnąć nieco budżet. Zrobiłem mały research, ale niewiele to dało. Mam szczupła stopę i z reguły pasuje mi rozmiar 43 (gordon & bros) lub 9 (loake tęgość F). I błagam nie piszcie nic w stylu: "dołóż milion i kup vassy lub pół miliona i kup yanko" oxfordy z klasycznebuty FS 280 - 460 opcja najtańsza, ale aktualnie nie ma i tak mojego rozmiaru. https://sklep.klasycznebuty.pl/296,fs-280-black.html Gordon and Bros 2506 Tan - 580 zł (full brogues, ale są trochę za jasne, wrzucam je więc tu warunkowo)https://sklep.klasycznebuty.pl/264,gordon-and-bros-2506-tan.html Berwick - tutaj boję się o tęgość buta, z tego co wiem produkują na nieco szerszych kopytach i nawet modele o tęgości F są nieco szersze. Nie wiem, czy lepsze będzie 8,5/42,5 czy 9/43). czarne half brogues - dostępny jest rozmiar 8,5 oraz 9 - 699 (bardzo ładny model)https://shop.macaronitomato.com/produkt/buty-berwick-2509-k1/ monki 8,5 - 699https://sklep.klasycznebuty.pl/1452,berwick-3637-brown.html crownhill 42,5 - 729 W poszetka.com spośród butów, które przyciągnęłyby moją uwagę nie ma żadnych w rozmiarze 43. Jedynym modelem jest Crownhill Premium The Clark Gable, ale jest już poza budżetem (1099). Musiałbym podejść i przymierzyć monki 42,5 i sprawdzić czy byłyby ok. https://www.poszetka.com/product-pol-3957-Crownhill-The-New-Turin.html I tu pojawia się też pytanie, które buty wypadają lepiej: crownhill czy berwick? Może są jeszcze jakieś inne opcje? Wciąż patrzę na buty Bexley Corby Hilcott, które cenowo wypadają dobrze, a gdyby ktoś jeszcze chciał kupić jakąś parę butów od nich to wtedy można zrobić zakupy razem i cena spada. W przypadku trzech par cena wynosi 99€/jedną, a wtedy albo zastanawiałbym się czy kupić dwie pary lub zostałoby trochę funduszy na drugą parę później, co może byłoby lepszym rozwiązaniem. Choć przyznam, że wolałem już unikać robienia zakupów za granicą, bo jeśli nie trafię z rozmiarem, to potem jest problem z wymianą, a odesłanie kosztuje ponad 20€. Już jedną parę Bexley w jakimś zamówieniu grupowym (42/8UK) tak kupiłem i wystawiłem niedawno na sprzedaż, bo nie mam z nią co zrobić Podobają mi się, ale leżą Dlatego też nie wymieniłem wśród propozycji meermin, ani herring shoes bo wiem, że rozmiary potrafią być różne. Może coś Wam przychodzi do głowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 2 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2018 @Mr. M 580zl to można dać za Berwicki czy Crownhille, a nie Gordony. Mam Berwicki i Crownhille ale, które lepsze, to musisz sam ocenić mając konkretny model na nogach. Spóźniłeś się parę dni, bo na stronie sklepu KB były niezłe La Zigne za 570 zł i Carlos Santos po 780 zł w rozm. 8.5. Jak możesz to poczekaj jeszcze trochę i szukaj okazji oraz obserwuj stronę Patine.pl, buty sygnowane ich marką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. M Napisano 2 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2018 O to właśnie chodzi, miałem jedne monki G&B, fajnie mi się w nich chodziło, ale nie przetrwały zbyt długo. Nie chodziło nawet o skórę, choć ciężko było na niej uzyskać połysk, ale o pęknięcia w podeszwie. Nie mam zdjęcia przy sobie ale wpisałem w google: "Gordon and Bros 2506 Tan" i przełączyłem się na grafikę. Znalazłem ten link:http://depiedencap.leforum.eu/t18676-Gordon-Bros.htm i widzę, że ktoś miał ten sam problem (umieszczam zdjęcie poniżej). Mimo wszystko nie wspominam tamtych monków jako złe. Klasycznie wyglądały, były wygodne. Ale nie widzę uzasadnienia do ceny. La Zigne nie kojarzę. 8,5 rzadko mi pasuje ze względu na długość, ale ze względu na wąską stopę biorę pod uwagę w przypadku butów bez sznurowadeł. Na szczęście bardzo mi się nie spieszy. Jeśli Berwicki czy Crownhille można kupić za 580 zł to miło, choć pewnie trzeba mieć dużo szczęścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 2 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2018 To nie jest pęknięcie! To jest łączenie pasa, który okala but. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. M Napisano 2 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2018 Masz rację, przepraszam. Jednakże po jakimś czasie pojawiło mi się pęknięcie w podeszwie. Ale z tego co pamiętam w innym miejscu. Nie wiem czy mam jeszcze te buty, jeśli tak to może zrobiłbym jutro zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torgul Napisano 5 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2018 Jako, że od niedawna zainteresowałem się tematyką butów, proszę o pomoc w doborze obuwia. Szukam monków w budżecie około 600-700 zł w stylu Loake Cannon: https://sklep.klasycznebuty.pl/238,loake-cannon-monk.html Czy gdzieś można znaleźć w/w model w takiej cenie? Ewentualnie jakieś alternatywy, zbliżone jakościowo do przedstawionego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roter6 Napisano 5 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2018 @torgul W Poszetka.com mają Crownhill Shoes, np. te: https://www.poszetka.com/product-pol-3957-Crownhill-The-New-Turin.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 7 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2018 Panowie, czy miał ktoś z Was do czynienia z marka Ortiz Reed i może podzielić się doświadczeniami? Aktualnie jest wyprzedaż w zalando lounge i spodobaly mi sie takie oksfordy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sigmund Napisano 7 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2018 Wszystko fajnie, ale do Oxfordów to im daleko. Najwyraźniej według marketingowców druk przyjmie wszystko 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 7 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2018 W dniu 2.09.2018 o 17:06, Bartek 00 napisał: To nie jest pęknięcie! To jest łączenie pasa, który okala but. Mnie to przypomina stary dowcip o milicjancie ,sąsiadce milicjanta i pękniętych lakierkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbir Napisano 7 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2018 8 godzin temu, mayor napisał: Mnie to przypomina stary dowcip o milicjancie ,sąsiadce milicjanta i pękniętych lakierkach. Jak powiedziało się A, to trzeba powiedzieć B! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 8 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2018 16 godzin temu, Sigmund napisał: Wszystko fajnie, ale do Oxfordów to im daleko. Najwyraźniej według marketingowców druk przyjmie wszystko 🙂 Jest jeszcze ciekawiej bo to wg opisu są „oksfordki” 😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 8 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2018 Tak napisał sprzedawca. Czy jesli napisałby debry potrafilibyście odpowiedziec na moje pytanie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 8 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2018 4 minuty temu, Pionier napisał: Tak napisał sprzedawca. Czy jesli napisałby debry potrafilibyście odpowiedziec na moje pytanie? Tak, dziękuję, postoję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 8 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torgul Napisano 8 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2018 Jako, że dalej jestem na etapie poszukiwania monków, chciałem zapytać jeszcze o Wasza opinie w zakresie następującego modelu: http://www.linkondeals.co.uk/cordwainer-danny-smart-slipons-london-testa-price-p-481.html Buty aktualnie do nabycia na zalando lounge za około 430 zł. Równocześnie chciałem podziękować koledze, który wskazał ciekawe Crownhille, które również biorę pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
braavos Napisano 9 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2018 Panowie, co myslicie o Loake Fearney z serii Design? Wiem, ze to nizsza linia, ale przy cenie <400 bylby to sensowny zakup? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 9 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2018 W dniu 8.09.2018 o 11:34, torgul napisał: Jako, że dalej jestem na etapie poszukiwania monków, chciałem zapytać jeszcze o Wasza opinie w zakresie następującego modelu: http://www.linkondeals.co.uk/cordwainer-danny-smart-slipons-london-testa-price-p-481.html Buty aktualnie do nabycia na zalando lounge za około 430 zł. Kiedyś czytałem wywiad z jakimś wysoko postawionym managerem z zalando, powiedział, że "robienie zakupów" w EU środkowej znacznie różni się od "robienia zakupów" na zachodzie; tam klienci zanim zdecydują o zakupie produktu, najpierw ściągają go do domu/mieszkania za euro, dwa lub często za darmo, potem oglądają, patrzą czy pasuje, zastanawiają się kilka dni i dopiero decydują czy kupują czy nie kupują. Gorąco zachęcam do takiej praktyki. PS. za 430 warto zamówić do siebie, obejrzeć, zobaczyć czy pasuje... Klasyczne, zamszowe monki, przyczepić się tutaj nie ma do czego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 9 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2018 Panowie, co myslicie o Loake Fearney z serii Design? Wiem, ze to nizsza linia, ale przy cenie <400 bylby to sensowny zakup? W miarę. Co prawda ja bym za tę kwotę nie kupił, ale mojego wyobrażenia, jakie buty mogę upolować / wylicytować za 400 zł nie warto brać pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi