xyz Napisano 19 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2015 Nie jest to zapewne "trochę taniej", ale nawet te http://www.cheaney.co.uk/products.php?last=12508- określane jako fit F, pasują na szeroką stopę np. 42, szerokość 10.7 cm! Zdeterminowanym polecam shoehealer, countryattire , inne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Widzieliscie najnosza kolekcje Cohnpol? Normalnie szok, kladyczne, ladne buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzyDe Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Widziałem ostatnio te niebieskie double monki, w sumie całkiem ładne ale 700zł za klejony but to dość wysoka cena. Nie wiem jak prezentuje się jakość skóry, nie umiem tego ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Wingtipy bikolor byly za 460zl. Nawet pachnialy skora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 W CCC kilka klasycznych modeli (Lasocki). Derby full brogue za 149zl. Warto zerknac, do roboczego tyrania bedzie ok, a badz co badz cholewka ze skory. Chellsea boots za 199. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 W CCC kilka klasycznych modeli (Lasocki). Derby full brogue za 149zl. Warto zerknac, do roboczego tyrania bedzie ok, a badz co badz cholewka ze skory. Chellsea boots za 199. Chyba na budowie.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OTMK Napisano 30 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2015 Poszukuję zamszowych brogsów, coś w stylu: http://www.massimodutti.com/pl/pl/men/buty/derby/buty-typu-derby-z-lekkiego-zamszu-c1313042p6255023.html?colorId=713&categoryNav=1313029lub http://www.krolewskiherb.pl/pl/p/Brogues-Zamsz-Braz/123 , jednak opinie wskazują na to, że oba modele nie są warte swojej ceny. Czy jest w ogóle szansa w cenie do 400 zł dostać cokolwiek "sensownego"? Zaznaczam, że to mają być moje pierwsze "lepsze" buty, dotychczas chodziłem głównie w butach sportowych lub dwa razy do roku w butach do garnituru. Dodam jeszcze, że mam dość szeroką stopę, a butów potrzebuję głównie na uczelnię. Preferowałbym kolor brązowy lub granatowy, jako, że najbardziej pasowałyby mi do ubrań. Jakby ktoś był w stanie pomóc/dać jakąś radę to będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 30 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2015 Na Zalando raz na jakiś czas możesz kupić Gordon & Bros za około 450 zł. Zapisując się na newsletter do staniesz rabat na 40 - 50 zł. Jednak musisz uważać, bo u nich kontrola jakości chyba nie istnieje i mają czasem egzemplarze dyskusyjnej jakości. To jedna z opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 1 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 Za to bez problemu i za darmo można odesłać, więc ryzyko żadne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 1 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 Prawda. Wtedy zamówienie kilku par i zostawienie najlepszej jest możliwe, co jest szalenie wygodną opcją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMZet1979 Napisano 2 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2015 Nowa kolekcja Gino Rossi, sa potwory, ale i killa ciekawych modeli, tylko dlaczego tak drogo?!? http://sklep.gino-rossi.com/on,gino-rossi-polbuty-mike-5-k-77599-495806-p.html http://sklep.gino-rossi.com/on,gino-rossi-polbuty-mike-5-k-79067-504796-p.html http://sklep.gino-rossi.com/on,gino-rossi-polbuty-koil-dla-gino-rossi-5-k-70853-453000-p.html http://sklep.gino-rossi.com/on,gino-rossi-polbuty-koil-dla-gino-rossi-5-k-70865-453082-p.html http://sklep.gino-rossi.com/on,gino-rossi-polbuty-5-k-84779-538119-p.html Ja na sezon jesien/zima wchodze w podeszwe gumowa i tansze buty, aby deszcz/snieg nie nie dewastowaly butow. O dziwo jako buty "robocze" swietnie sprawdza sie u mnie wowczas Mango i Massimo Dutti, a nawet mam jedne buty z Bytomia - oczywiscie wszystko po duzych rabatach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 2 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2015 Ten ostatni model jest delikatnie mówiąc nieładny, według mnie. Nie dość, że chyba lakierowana skóra, to już chyba więcej tych ażurowań się nie zmieściło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMZet1979 Napisano 2 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2015 Ten ostatni model jest delikatnie mówiąc nieładny, według mnie. Nie dość, że chyba lakierowana skóra, to już chyba więcej tych ażurowań się nie zmieściło . Zgadzam sie, wyslalem tylko przyklady. Natomiast o dziwo duzo u nich klasycznych modeli. Reszta to jak zwykle stylistyka CCC. A tak na marginesie to Bata nie dala rady w Polsce i sklepy stacjonarne zniknely. Czyli odpadl jeden dostawca z polki sredniej-nizszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raul Napisano 2 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2015 Cześć wszystkim, potrzebuję butów na pół eleganckich, na pół sportowych do pracy biurowej. Chciałbym żeby były ładne, ale wyglądały luzacko Dlatego proszę bardzo o poradę jaka marka byłaby wytrzymała, wygodna, a koszt nie przekroczyłby 250-300 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 2 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2015 Jeżeli przez pół sportowe masz na myśli coś w stylu Nike, Adidas, New Balance, to raczej nie będą one eleganckie. Albo w jedną, albo w drugą stronę. Czy tego typu buty (zdjęcie poniżej) są wystarczająco "luzackie"? W przedziale cenowym jaki zaproponowałeś, to albo polskie sklepy sieciowe (nie najlepsza jakość skór), czasami na wyprzedaży w Wittchen się coś trafi, albo trzeba szukać na portalach aukcyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 2 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2015 Poszukuję zamszowych brogsów, coś w stylu: http://www.massimodutti.com/pl/pl/men/buty/derby/buty-typu-derby-z-lekkiego-zamszu-c1313042p6255023.html?colorId=713&categoryNav=1313029lub http://www.krolewskiherb.pl/pl/p/Brogues-Zamsz-Braz/123 , jednak opinie wskazują na to, że oba modele nie są warte swojej ceny. Czy jest w ogóle szansa w cenie do 400 zł dostać cokolwiek "sensownego"? Zaznaczam, że to mają być moje pierwsze "lepsze" buty, dotychczas chodziłem głównie w butach sportowych lub dwa razy do roku w butach do garnituru. Dodam jeszcze, że mam dość szeroką stopę, a butów potrzebuję głównie na uczelnię. Preferowałbym kolor brązowy lub granatowy, jako, że najbardziej pasowałyby mi do ubrań. Jakby ktoś był w stanie pomóc/dać jakąś radę to będę wdzięczny Osobiście mam dobre doświadczenie z zamszowymi butami Josepha Abbouda z TKMaxx. Niestety pojawiają się rzadko, a szkoda, bo można je czytać w fajnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OTMK Napisano 2 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2015 Na Zalando raz na jakiś czas możesz kupić Gordon & Bros za około 450 zł. Zapisując się na newsletter do staniesz rabat na 40 - 50 zł. Jednak musisz uważać, bo u nich kontrola jakości chyba nie istnieje i mają czasem egzemplarze dyskusyjnej jakości. To jedna z opcji. Przede wszystkim dziękuję za odpowiedź. Niestety teraz nie ma na Zalando żadnych tego typu butów, a potrzebuję ich dość pilnie, bo rok akademicki się zaczął, a ja nie za bardzo mam w czym chodzić. Może jakieś inne propozycje, które są dostępne od ręki? I jeszcze jedno pytanie: czy buty tego typu: https://www.zalando.pl/gordon-and-bros-levet-eleganckie-buty-bezowy-gb612a001-b11.htmlsą zbyt eleganckie, żeby nosić je do spodni chino/jeansów i koszuli button-down (najczęściej w kratę vichy) bez marynarki? Blondas - dzięki za odpowiedź, sprawdzę w TKMaxxie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 2 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2015 Te buty zdecydowanie nie są zbyt eleganckie, a wręcz idealne do zestawu, który zobrazowałeś. Ja bym się nie obawiał Choć z marynarką będzie im lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. M Napisano 3 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2015 Cześć, szukam butów na codzień do pracy, początkowo myślałem o zamówieniu czegoś coś z królewskiherb, przejrzałem ofertę i jestem skłonny zakupić jakąś parę i zobaczyć jakiej jakości są te buty. Myślę jeszcze o sprawdzonej alternatywie w postaci gordonów z klasycznebuty, choć niedawno była promocja, którą wydaje mi się, że przegapiłem - pozostają jeszcze levety na zalando, aktualnie za cenę 469zł (509 - 40)Biorę jeszcze pod uwagę bexleye, bardzo podoba mi się model Paulhttp://www.bexley.com/Bexley/en/p/dress_shoes/paul?coloris=noirale nie wiem jak z rozmiarówką. Ewentualnie poszukuję kogoś, kto byłby chętny na zakup drugiej pary, wyszłoby trochę taniej. Mam stopę około 27,3cm, z Gordonów mam monki w rozmiarze 42, na długość są dobre, ale ponieważ mam wąską stopę to zapinam je na ostatnią dziurkę warto się dokłądać do ceny królewskiegoherbu? bądź jest ktoś chętny na zakup bexley? (nie miałem jeszcze butów tej marki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 3 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2015 Jak już kiedyś pisałem, Bexleye mogę w zasadzie polecić (mieszkam we Francji i często zaglądam do ich sklepów), ale należy mieć świadomość, że to nie jest żaden produkt elitarny, tylko zwykły but dla mas o klasycznym wyglądzie. Nie ma w tym oczywiście nic złego - po prostu nie należy mieć zbyt wysokich oczekiwań. Butów Królewskiego Herbu nie widziałem, ale niewiele dobrego o nich na tym forum napisano. Intuicja mi podpowiada, że to ta sama półka, co Bexley, więc nie warto dokładać. Zdecydowanie warto dobrać się z kimś i kupić dwie, a czasem nawet trzy pary (trzecia jest za 114 EUR). Model, który wybrałeś, "na co dzień do pracy" jest raczej zbyt formalny. Wybierz coś brązowego, na przykład: http://www.bexley.fr/Bexley/fr/p/chaussures_ville/brisbury/richelieus?coloris=chataigne. Z rozmiarówką Bexleya raczej nie ma przygód (szczycą się tym, że mają najmniejszą na rynku ilość zwrotów), ja na Twoim miejscu wziąłbym 42. Ponieważ Francuzi są raczej "drobnokościści", standardowym kopytem we francuskich markach (może poza Septième largeur) jest chyba F. Bexleye też nie są bardzo szerokie, chociaż to zależy od modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 3 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2015 Potwierdzam, co napisał @swordfishtrombone - rozmiarówka Bexley jest typowa, a kopyto dość wąskie. Mam ich jedne buty (trzewiki skóra+zamsz) i moja rada, to przyjrzeć się przed wyborem kształtowi kopyta, bo niektóre modele są dość osobliwe (bardzo zwężane ku końcowi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. M Napisano 3 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2015 (edytowane) Przyznam, że mnie zaskoczyliście, bo myślałem, że ze stopą 27,3 cm, będę musiał brać rozmiar 43 (ktoś kiedyś mi powiedział, że gordony są duże i warto brać rozmiar mniej, dlatego zdecydowałem się wtedy na 42, a nie 43 i cieszyłem się, że tego kogoś posłuchałem). Lotniki bardzo mi się spodobały, dlatego je wybrałem, choć przyznaję, że myślę nad brązem. Rozumiem, że pierwsza para za 139€, druga za 89, więc średnio wychodzi 114€. ---------------- Edytowane 3 Październik 2015 przez mosze bez ogłoszeń proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 3 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2015 Potwierdzam, co napisał @swordfishtrombone - rozmiarówka Bexley jest typowa, a kopyto dość wąskie. Mam ich jedne buty (trzewiki skóra+zamsz) i moja rada, to przyjrzeć się przed wyborem kształtowi kopyta, bo niektóre modele są dość osobliwe (bardzo zwężane ku końcowi). Te trzewiki skóra+zamsz to moim zdaniem ich najładniejszy model . A mocne zwężenie kopyta to niestety styl francuski, taki ichni koszmarek ("cauchemarèque"). Rozmiar w takim razie bierz 43 - po prostu Twój standardowy rozmiar, taki jak butów casualowych, taki jak najczęściej Ci pasuje. Pierwsza para jest za 139, przy zakupie dwóch lub więcej są średnio po 114. Całkiem spora różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 3 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2015 @swordfishtrombone - szczerze, to bałbym się kupić inny - jeśli ten jest najładniejszy - mam je 2 lata i nadal się nie mogę przekonać Zbyt mało formalne do garnituru (ziarnistość skóry, zamszowa wstawka, orzechowy brąz), a do głębszego casualu zbyt mało nieformalne (dziwny kształt kopyta, brak ażurów, czysty captoe). Trudno jest im znaleźć towarzystwo Zobaczymy jak będzie w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 3 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2015 te "chocolat grainé" (które są oficjalnie ze skóry ziarnistej - grainé) faktycznie są mniej udane niż ciemnobrązowe (brun foncé). W ogóle skóra ziarnista jest brzydka . Ja w tym roku rozważam zakup brun foncé i nosiłbym je do tego, co noszę najczęściej - zestawów koordynowanych ze sztruksowymi i flanelowymi spodniami. Może też z ciemnymi jeansami. Oczywiście tylko na złą pogodę. Mnie się w tym bucie podoba to, że właściwie wygląda z daleka jak półbut. Kopyto jest faktycznie raczej po tej brzydkiej stronie wykresu, ale za taką cenę ni ma co być przesadnie wymagającym. Trampki Converse'a potrafią w Paryżu kosztować więcej. Ale ale, zeszliśmy z tematu. Wszystko to by powiedzieć, że Bexley w sumie może być, choć to nie żadne dzieło sztuki. Jak ktoś szuka eleganckich butów za 500 PLN, to ja lepszych (we Francji) nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi