kanko Opublikowano 24 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2025 Moim zdaniem Nord A jak widzicie te produkty - https://sensummare.pl/ ? Czy solidne? 1 Cytuj
stanwis Opublikowano 15 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2025 Co myslicie o tych butach? Tyrolean Shoes ciemnobrązowe - Dandycore x CLUE - PREORDER | Męska Marka Roku Cytuj
eye_lip Opublikowano 15 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2025 Mnie się podobają. 1 1 Cytuj
Velahrn Opublikowano 15 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2025 8 godzin temu, stanwis napisał: Co myslicie o tych butach? Tyrolean Shoes ciemnobrązowe - Dandycore x CLUE - PREORDER | Męska Marka Roku Są za mało brzydkie żeby mi się podobały, jak Paraboots Michael A jednocześnie na tyle brzydkie, że mi się nie podobają. 2 Cytuj
Coven Opublikowano 15 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2025 Mi osobiście tak średnio się podobają z dwóch powodów: 1. Buty "Tyrolean", ale tylko tak na 90%, czyli chcemy wybić się na popularności tego typu obuwia, ale nie przekroczyć tej "bezpiecznej" granicy odmienności, starając się trafić do szerszego grona. 2. Wynikające z powyższego - praktyczność. W takich Klemanach (Padror, które mi się bardzo podobają) rzeczywiście jest ta masywna podeszwa, która nada się także na gorsze warunki - kałuże, śnieg, czy błoto pośniegowe, trzymając cholewkę z dala od tych zabrudzeń. Sumarycznie nie są złe, ale brakuje mi w nich trochę bardziej zarysowanego tego "surowego i rzemieślniczego" charakteru. 3 Cytuj
Cineos Opublikowano 25 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2025 Cześć. Czy taka różnica w fakturze skóry na jednym bucie je dyskwalifikuje? Są to buty z oferty renomowanego i polecanego polskiego butiku, szyte GYW w Hiszpanii. Podobno skóry od Conceria Tolio... Cytuj
Velahrn Opublikowano 25 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2025 5 godzin temu, Cineos napisał: Cześć. Czy taka różnica w fakturze skóry na jednym bucie je dyskwalifikuje? Są to buty z oferty renomowanego i polecanego polskiego butiku, szyte GYW w Hiszpanii. Podobno skóry od Conceria Tolio... Wygląda to źle. Nowe buty bym odesłał oczywiście. Moje własne używane / secondy ze ZNACZNĄ ZNIŻKĄ spróbował bym ogolić (wrzuciłem kiedyś post o goleniu zamszu golarką do ubrań, z zadziwiająco dobrym skutkiem). 1 Cytuj
kniew96 Opublikowano 13 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2025 Za butami jakich marek powinienem się rozglądać w budżecie 1200-1500 zł? Chcę kupić podstawowe, klasyczne czarne oxfordy. Cytuj
lubo69 Opublikowano 13 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2025 Jest szereg możliwości; ze swojego doświadczenia zaproponuję Patine, Yanko lub TLB (te ostatnie z przeceny). Wszystkie marki dostępne na patine.pl 1 Cytuj
tryhp3 Opublikowano 13 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2025 Ja bym radził dołożyć do Yanko, niż brać Patine. Natomiast jeśli chodzi o promocje na TLB, to raczej może się nie doczekać. Z takich dostępnych w PL, możesz zerknąć jeszcze na sklep klasyczne buty z lepszych marek w budżecie może cos znajdziesz z Carlos Santos albo Barker. W sklepie Loake linia 1880, a najlepiej Export (dla wielu jedyna u nich sensowna) ale tu będzie pewnie podobnie jak z TLB. Jak masz tęższą nogę to możesz zajrzeć do sklepu MEKA. Tylko najlepiej w okresie jak jest rabat na wszystko -20-25% tj. BF i jeszcze na wiosnę coś jest, chyba walentynki. Cytuj
Velahrn Opublikowano 13 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2025 7 godzin temu, kniew96 napisał: Za butami jakich marek powinienem się rozglądać w budżecie 1200-1500 zł? Chcę kupić podstawowe, klasyczne czarne oxfordy. Jako ciekawostkę mogę powiedzieć, że kiedyś też uważałem czarne oksfordy za podstawę. Obecnie wkładam je raz do roku... 2 2 Cytuj
miszel Opublikowano 13 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2025 Panowie, czy oprócz Black Friday jakieś konkretne sklepy działające w Polsce mają "specjalne okazje" na obniżenie cen? Cytuj
tryhp3 Opublikowano 15 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2025 Sklep który nie ma obniżek to wyjątek od reguły. Cytuj
miszel Opublikowano 15 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2025 6 godzin temu, tryhp3 napisał: Sklep który nie ma obniżek to wyjątek od reguły. To prawda ale bywa tak że np Meermin, którego niestety nie kupię bo są za wąskie dla mnie ?, robi tylko dwie akcje wyprzedazowe, koło BF i weekendu majowego. Ciekaw jestem czy zauwazyliscie powtarzalność w PL w innych okresach niż ten co u Hiszpanow ? Cytuj
astaroth Opublikowano 17 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2025 Panowie poszukuję sztybletów lub jodhpurs dla żony. Skolyx trochę poza budżetem. Jakieś pomysły? Cytuj
CZM Opublikowano 18 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2025 10 godzin temu, astaroth napisał: 700-800 PLN Jak rozmiar popularny, to będziesz miał problem. W Scarosso albo Grenson przy mniej popularnych do trafienia. Swobodna obserwacja przy okazji, byłem na dniach w CH Arkadia, dawno nie byłem bo mnie trzęsie w CH ogólnie, a tam na witrynie Kazar stoją buty po 700-800 pln ? Cytuj
tryhp3 Opublikowano 18 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2025 A mają i takie dwa razy droższe. Szycie blake. Chyba droższe trzewiki też mają szycie blake. W cenach wyprzedażowych produkt może być akceptowalny. Cytuj
astaroth Opublikowano 18 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2025 Dzięki, trzeba zatem zwiększyć budżet Cytuj
Velahrn Opublikowano 19 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2025 W dniu 18.12.2025 o 08:22, CZM napisał: Jak rozmiar popularny, to będziesz miał problem. W Scarosso albo Grenson przy mniej popularnych do trafienia. Swobodna obserwacja przy okazji, byłem na dniach w CH Arkadia, dawno nie byłem bo mnie trzęsie w CH ogólnie, a tam na witrynie Kazar stoją buty po 700-800 pln ? No to grubo! Ja od lat nie kupiłem nic dla siebie w żadnej galerii handlowej, poza bielizną. Tak mnie to forum zniszczyło ;). 1 Cytuj
CZM Opublikowano 19 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2025 W dniu 18.12.2025 o 11:07, tryhp3 napisał: A mają i takie dwa razy droższe. Szycie blake. Chyba droższe trzewiki też mają szycie blake. W cenach wyprzedażowych produkt może być akceptowalny. Trudno powiedzieć, nie dotykałem. W tych sklepach puszczają jakieś zapachy, które mają zachęcać do wejścia, a mnie zniechęcają. Cytuj
dragonek Opublikowano 23 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2025 Mam dokładnie to samo, do salonu Kazara nie jestem w stanie wejść przez te zapachy. Królewski Herb w tańszej marce Lord też szyje metodą blake (w Portugalii/Hiszpanii) a ceny mają sporo niższe niż Kazar (bez promocji). https://kh-shoes.com/pl/c/Meskie/63 W cenie Kazara to już są GYW. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi