Skocz do zawartości

Buty, trochę taniej

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mi osobiście tak średnio się podobają z dwóch powodów: 

1. Buty "Tyrolean", ale tylko tak na 90%, czyli chcemy wybić się na popularności tego typu obuwia, ale nie przekroczyć tej "bezpiecznej" granicy odmienności, starając się trafić do szerszego grona.

2. Wynikające z powyższego - praktyczność. W takich Klemanach (Padror, które mi się bardzo podobają) rzeczywiście jest ta masywna podeszwa, która nada się także na gorsze warunki - kałuże, śnieg, czy błoto pośniegowe, trzymając cholewkę z dala od tych zabrudzeń.

Sumarycznie nie są złe, ale brakuje mi w nich trochę bardziej zarysowanego tego "surowego i rzemieślniczego" charakteru.

• Like 3
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
5 godzin temu, Cineos napisał:

Cześć. Czy taka różnica w fakturze skóry na jednym bucie je dyskwalifikuje?

Są to buty z oferty renomowanego i polecanego polskiego butiku, szyte GYW w Hiszpanii. Podobno skóry od Conceria Tolio...

IMG_2339.JPG

IMG_2340.JPG

Wygląda to źle.

Nowe buty bym odesłał oczywiście. Moje własne używane / secondy ze ZNACZNĄ ZNIŻKĄ spróbował bym ogolić (wrzuciłem kiedyś post o goleniu zamszu golarką do ubrań, z zadziwiająco dobrym skutkiem).

• Oceniam pozytywnie 1
  • 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja bym radził dołożyć do Yanko, niż brać Patine. Natomiast jeśli chodzi o promocje na TLB, to raczej może się nie doczekać.

Z takich dostępnych w PL, możesz zerknąć jeszcze na sklep klasyczne buty z lepszych marek w budżecie może cos znajdziesz z Carlos Santos albo Barker.

W sklepie Loake linia 1880, a najlepiej Export (dla wielu jedyna u nich sensowna) ale tu będzie pewnie podobnie jak z TLB.

Jak masz tęższą nogę to możesz zajrzeć do sklepu MEKA. Tylko najlepiej w okresie jak jest rabat na wszystko -20-25% tj. BF i jeszcze na wiosnę coś jest, chyba walentynki.

Opublikowano
7 godzin temu, kniew96 napisał:

Za butami jakich marek powinienem się rozglądać w budżecie 1200-1500 zł? Chcę kupić podstawowe, klasyczne czarne oxfordy. 

Jako ciekawostkę mogę powiedzieć, że kiedyś też uważałem czarne oksfordy za podstawę. Obecnie wkładam je raz do roku...

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
6 godzin temu, tryhp3 napisał:

Sklep który nie ma obniżek to wyjątek od reguły. 

To prawda ale bywa tak że np Meermin, którego niestety nie kupię bo są za wąskie dla mnie ?, robi tylko dwie akcje wyprzedazowe, koło BF i weekendu majowego. Ciekaw jestem czy zauwazyliscie powtarzalność w PL w innych okresach niż ten co u Hiszpanow ?

Opublikowano
10 godzin temu, astaroth napisał:

700-800 PLN 

Jak rozmiar popularny, to będziesz miał problem.
W Scarosso albo Grenson przy mniej popularnych do trafienia.

Swobodna obserwacja przy okazji, byłem na dniach w CH Arkadia, dawno nie byłem bo mnie trzęsie w CH ogólnie, a tam na witrynie Kazar stoją buty po 700-800 pln ?

Opublikowano
W dniu 18.12.2025 o 08:22, CZM napisał:

Jak rozmiar popularny, to będziesz miał problem.
W Scarosso albo Grenson przy mniej popularnych do trafienia.

Swobodna obserwacja przy okazji, byłem na dniach w CH Arkadia, dawno nie byłem bo mnie trzęsie w CH ogólnie, a tam na witrynie Kazar stoją buty po 700-800 pln ?

No to grubo!

Ja od lat nie kupiłem nic dla siebie w żadnej galerii handlowej, poza bielizną. Tak mnie to forum zniszczyło ;).

• Like 1
Opublikowano
W dniu 18.12.2025 o 11:07, tryhp3 napisał:

A mają i takie dwa razy droższe. Szycie blake. Chyba droższe trzewiki też mają szycie blake. W cenach wyprzedażowych produkt może być akceptowalny.

image.thumb.png.ab3c91e25cc34629d87fc6dc96b0e977.png

Trudno powiedzieć, nie dotykałem. W tych sklepach puszczają jakieś zapachy, które mają zachęcać do wejścia, a mnie zniechęcają.