mosze Napisano 4 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec Tanie buty są po prostu brzydkie. W sensie kształtu. Być może poza oszczędzaniem na sznurówkach i dziurkach do tychże jeszcze lepiej jest producentowi przyoszczędzić na konstrukcji buta. Natomiast nie każdy to widzi, to fakt. Dotyczy to dowolnej dziedziny życia, czy, powiedzmy, sztuki wysokiej albo nawet użytkowej. Trzeba wejść w temat, żeby odróżniać dzieło mistrza od sprawnego (ale nic więcej) rzemiosła. Buty obu marek ze zdjęć posiadałem lub posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 4 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manul Napisano 4 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 1 godzinę temu, mosze napisał: Tanie buty są po prostu brzydkie. W sensie kształtu. Być może poza oszczędzaniem na sznurówkach i dziurkach do tychże jeszcze lepiej jest producentowi przyoszczędzić na konstrukcji buta. Natomiast nie każdy to widzi, to fakt. Dotyczy to dowolnej dziedziny życia, czy, powiedzmy, sztuki wysokiej albo nawet użytkowej. W mojej ocenie to tylko stan umysłu . Sugestia nic więcej . Wmówienie człowiekowi , że to jest brzydkie , to ładne , tamto piękne , a jeszcze tamto to arcydzieło . W obecnych czasach pracują na to rzesze podpowiadaczy. Na rynku jest przecież olbrzymi pieniądz do wyciągnięcia od konsumentów . 😁 Ja uwielbiam pasztetową, ale idę na wybitny raut, gdzie podają wołowinę jakąś tam, i wszyscy udają zachwyt . Co więcej udają znawców zagadnienia …. Dalej każdy może sobie dopowiedzieć dalszą wersję tej anegdoty . Bo mi się już nie chce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragonek Napisano 15 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec Znalazłem na wyprzedażach: https://nord-shoes.com/polbuty_meskie_4704,1571.html Ktoś miał do czynienia z butami tej marki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 15 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 11 minut temu, dragonek napisał: Znalazłem na wyprzedażach: https://nord-shoes.com/polbuty_meskie_4704,1571.html Ktoś miał do czynienia z butami tej marki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragonek Napisano 16 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec Dzięki, wiem, że producent ten sam co Meki czyli Nord, ale Meka to marka wyższa, buty robione metodą GW. (I cena też) A te co pod linkowałem to bardziej by pasowały do tematu "buty, sporo taniej" Cena wyjściowa koło 600 zł, w przecenie za 200 zł kusi. Choć dużo bardziej podobają mi się te za 419 zł: https://nord-shoes.com/polbuty_meskie_e04zc,918.html Czy tyle są warte? Oto jest pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suede Napisano 16 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec Te drugie buty na zdjęciach wyglądają moim zdaniem całkiem znośnie. Natomiast brogowanie w pierwszych wygląda dziwnie (może przez rozmiar ażurowania?). Zaryzykowałbym i zamówił na Twoim miejscu. Nie miałem nigdy problemów z jakością obsługi (w tym ze zwrotami) w Meka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragonek Napisano 17 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec Dzięki, te za 199 też mi się nie podobają, chyba faktycznie za dużo brogowania i podeszwa jakaś przekombinowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victordeleco2 Napisano 18 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec Szukam butów żeglarskich na lato z delikatnie grubszą podeszwą w takim stylu: https://www.sperry.com/us/en_US/men/toddsnyderao_mm-natural/p/14077780 Interesują mnie odcienie szarego, brązowego, khaki. Te Sperry są za jasne a czarne odpadają. Jest jakiś producent godny uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manul Napisano 18 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec Śledź systematycznie Zalando Lounge . Tam co jakiś czas pojawia się dużo modeli Sebago, chyba z kilkanaście . Są nawet fajne hybrydy boat shoes z indiańskimi mokasynami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stanwis Napisano 16 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień Chcę kupić double Mońki - do bardziej casual spodnie więc brązowe. Myśle nad: http://brogs.pl/brogs-men-s-store--berwick--buty-goodyear-welted-wrocław-monki-3637vm.html Lub cordwainer które są teraz na promocji w best secret za 600zl: https://www.breuninger.com/de/marken/cordwainer/double-monks-clyde/1000925405/p/ Ten cordwainer jakościowo jak wypada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 16 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień Nie wiem jak jakościowo, ale to prostokątne zakończenie sprzączki w pierwszym sklepie strasznie mi się 'gryzie'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 17 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień W dniu 16.08.2025 o 14:47, stanwis napisał: Ten cordwainer jakościowo jak wypada? Te z Bestsecret tragicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stanwis Napisano 19 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień zamówiłem na probe melvinand hamilton z lounge. Watpie żeby były dobrej jakosci niestety ale za 350zł można spróbować- najwyzej zrobie zwrot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CZM Napisano 19 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 12 godzin temu, stanwis napisał: zamówiłem na probe melvinand hamilton z lounge. Watpie żeby były dobrej jakosci niestety ale za 350zł można spróbować- najwyzej zrobie zwrot. Odwołaj zamowienie jeśli jeszcze możesz, ślad węglowy zredukujesz. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stanwis Napisano 20 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień Melvin aż tak zły teraz? jesli chodzi o wyglada to wmiare ok na zdjeciach: Benet 3 French Calf Wood – Melvin & Hamilton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravine Napisano 20 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień Niech się każdy ubiera jak chce (z gwiazdką) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 21 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień Zaraz, co jest nie tak z ta marką melvinand hamilton? Wg opisu są GYW, niektóre modele wizualnie są ok, wiec nie rozumiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stanwis Napisano 22 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień Niektóre sa niektóre nie ale ogolnie mimo ze jakos ok to nie podobają mi sie i wracaja do zalando. Wczoraj mierzyłem Berwicki na podeszwie Dainite. Bardzo ladne itd ale sztywne -> sprzedawczyni twierdzi że po 2 miesiacach to bedzie zupełnie inny but, prawda to? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 22 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 1 godzinę temu, stanwis napisał: Niektóre sa niektóre nie ale ogolnie mimo ze jakos ok to nie podobają mi sie i wracaja do zalando. Wczoraj mierzyłem Berwicki na podeszwie Dainite. Bardzo ladne itd ale sztywne -> sprzedawczyni twierdzi że po 2 miesiacach to bedzie zupełnie inny but, prawda to? Jeśli jest to PRAWDZIWE Dainite Studded Rubber Sole firmy Dainite, to niezupełnie. To bardzo sztywna podeszwa i taką pozostaje. Natomiast każdy but GYW staje się bardziej elastyczny podczas noszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 22 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień Podeszwa Dainite ma około 5 mm. Największy wpływ na sztywność będzie mieć zapewne skórzana podeszwa do której ta guma będziesz przyszyta/sklejona lub jakieś inne cuda które wymyśli producent w podpodeszwie. Mam sztyblety Loake na tej podeszwie i one jakoś sztywne w porównaniu do innych butów GYW nie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 22 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2 godziny temu, tryhp3 napisał: Podeszwa Dainite ma około 5 mm. Największy wpływ na sztywność będzie mieć zapewne skórzana podeszwa do której ta guma będziesz przyszyta/sklejona lub jakieś inne cuda które wymyśli producent w podpodeszwie. Mam sztyblety Loake na tej podeszwie i one jakoś sztywne w porównaniu do innych butów GYW nie są. Co akurat nie zmienia odpowiedzi na pytanie kolegi @stanwis - czy sztywny but będzie "zupełnie inny" po 2 msc? Nie będzie. Moje Trickersy po 3 latach nadal były cholera tak sztywne, jak na początku. Mówię "były", bo je sprzedałem, i teraz ktoś w Danii się z nimi męczy ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stanwis Napisano 25 Sierpień Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień Ok czyli raczej to nie dla mnie bo mi chodzi o puty na codzien zamówiłem jakies Prime Shoes z bs i te condainery - zobaczymy co przyjdzie. Obie są wg opisów na skorzanuch podeszwach i są GYW. Co do tego ze buty rozelda troche to wiem - mam juz sztybblety berwicka ale na skórzanej i są bardzo wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi