Skocz do zawartości

Buty, trochę taniej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, piotr robsonowowski napisał:

To nie podroby? Warto?

Za takie posty powinien być dożywotni ban bez możliwości warunkowego zwolnienia.,To nie jest forum hodowców drobiu, rzeźników ani kucharzy .,Dlatego pytanie o podroby jest zadane w nieodpowiednim miejscu.,Dodatkowo werbowanie przez podanie linku gdzie wymagana jest rejestracja to zwykłe chamstwo., 

• Like 1
Opublikowano
Poszukuję budżetowych, znośnej jakości sztybletów lub trzewików (te drugie najlepiej z brogsowym zdobieniem). Budżet 400, maks 450 zł. Jakieś sugestie?
Zalando. Brett and sons, peralston, Gordon and bros.
Opublikowano
W dniu 28.11.2018 o 20:22, Cineos napisał:

Poszukuję chukka do około 500zł. Skóra zamszowa jasno lub ciemnobrązowa.

https://sklep.loakepolska.pl/sahara-brown-suede-090,3,1253,1852

https://www.endclothing.com/row/astorflex-greenflex-boot-af-gfb-419.html

Które lepsze jakościowo? Znajdę może jeszcze coś innego w tej cenie?

Nie znam tych pierwszych więc się nie wypowiem. 

Odnośnie tych Greenflexów to ja nabyłem je w kolorze piaskowym na wiosnę z tej samej strony. Po kilku miesiącach użytkowania mogę je całym sercem polecić, są bardzo porządnie wykonane i wygodne, do kompletu otrzymujesz druga parę sznurówek. Nie są zbyt lekkie a  po rozchodzeniu robią się trochę bardziej luźne także proponuję zamówić rozmiar z marginesem na wkładkę. W nadchodząca wiosnę planuję dokupić ten sam kolor co Ty.

Opublikowano

Cześć wszystkim forumowiczom!

Przychodzę do Was o radę i pomoc. Poszukuję ładnych, klasycznych butów w tematyce "zima w mieście". Najbardziej przypadają mi do gustu skórzane, brązowe bądź ciemno-brązowe trzewiki czy też kozaki. W grę wchodzą również sztyblety. Jako że mrozy w Polsce potrafią być dość dotkliwe, rozglądam się za obuwiem z dodatką ociepliną. Budżet to ok. 500-600zł. Wizualnie bardzo odpowiadają mi chociażby takie Bexley'e:

https://www.bexley.com/Bexley/en/p/dress_shoes/enfieldiigommecountry/boots_shoes?coloris=chocolat_patine
https://www.bexley.com/Bexley/en/p/dress_shoes/charinggommecity/boots_shoes?coloris=chataigne_patine

Problem jest taki, że albo nie potrafię szukać, albo narzuciłem sobie zbyt rygorystyczne kryteria!

Przejrzałem trochę forum i padały już podobne do mojego zapytania.

@michau parę postów wcześniej zaproponował marki Brett & Sons, Peralston czy Gordon bros., dostępne chociażby na Zalando. I o ile znalazłem tam parę przypadających mi do gustu modeli, to żadne z nich nie miały dodatkowego ocieplenia - skóra, wyściółka i nic więcej...

Przejrzałem ofertę Berwicka na klasycznebuty.pl, pomimo że przekraczały budżet. I ponownie - nie znalazłem żadnej pary, która wyglądałaby na "cieplejszą".

Sugerowana gdzieś kiedyś Vistula - podobnie.

Popularny tutaj chyba Bexley (a przynajmniej często wymieniany) - również pudło!

Gdzie popełniłem błąd? Za skromny budżet? A może przesadzam z tą ociepliną i porządna skarpeta w połączeniu z dobrze izolującą podeszwą będą wystarczające? Jeżeli tak - to na co zwrócić uwagę przy wyborze marki i modelu?

Będę wdzięczny za ratunek :)

PS Jestem gotów (trochę niechętnie, ale zawsze) dorzucić parę stówek, jeżeli z Waszych doświadczeń wynika że naprawdę warto zainwestować w but o tę półkę/dwie lepszy.

Opublikowano
5 hours ago, zimmermann said:

W tym temacie
https://forum.butwbutonierce.pl/topic/7269-porada-dla-laika-w-zakupie-pierwszych-droższych-butów/
masz trochę opinii o ociepleniu w butach. Zdaje się, ze padają tam tez nazwy polecanych trzewików.

Dzięki wielkie za odpowiedź, rzeczywiście, ciekawy temat! Wniosek taki że ocieplenie nie jest niezbędne, a w niektórych scenariuszach nawet nieporządane. Otwiera to wiele możliwości :)

Owszem, polecają nazwy polecanych trzewików, ale niestety zupełnie nie z mojej półki. Pójdę za radą @michau i sprawdzę co ma Zalando do zaproponowania.

Opublikowano

Wracając do tematu trochę tańszych butów, polecam Akardo, w lato kupiłem brązowe brogsy w kodem rabatowym za ok. 200zł, całkiem przyjemnie się nosi. Nie wiem czy skóra jest na poziomie tych z Wojasa, Kazara, Ryłko, ale jak za takie pieniądze to mogę polecić

Opublikowano
Wracając do tematu trochę tańszych butów, polecam Akardo, w lato kupiłem brązowe brogsy w kodem rabatowym za ok. 200zł, całkiem przyjemnie się nosi. Nie wiem czy skóra jest na poziomie tych z Wojasa, Kazara, Ryłko, ale jak za takie pieniądze to mogę polecić

Abstrahując od tego co mówisz o skórach, możesz pokazać jak Twoje buty wyglądają po pół roku?
Moim zdaniem buty Akardo nie są warte polecenia, bo są zwyczajnie brzydkie, a skóra sprawia wrażenie papierowej nawet na zdjęciach (gorszej od Wojasa, Kazara, Ryłko). No i ten ich marketing o „ręcznie robionych butach przez szewców z Wadowic”.
Jestem ciekawy jak wyglądają po pół roku, bo moim zdaniem lepszym wyborem są nawet marki własne zalando, które można dostać za 150-250 zł.
  • Like 1
Opublikowano

Dzień dobry, Jeżeli to niewłaściwy wątek, to z góry przepraszam. Wczoraj kupiłem bardzo ładne buty partenope. Pasują i są wygodne. Dzisiaj był pierwszy test. 15 minutowy spacer do pracy i zauważyłem, że but od razu zaczął się brzydko łamać. Pytanie czy jestem przewrażliwiony czy jednak powinienem oddać buty do reklamacji? Zdjęcia nie oddają tego jak wygląda to w rzeczywistości. Zaczyna się robić mocne wgłebienie. Dodam tylko, że drugi but łamie się w innym miejscu i nie wygląda to tak źle. Zastanawiam się jak to będzie wyglądało za kilka tygodni. Bardzo proszę o poradę. Buty kosztowały 730 zł. 

IMG_20181207_074844.jpg

IMG_20181207_074900.jpg

Opublikowano

Nic nie stosowałem przed pierwszym użyciem. Nigdy wcześniej nie miałem takiego problemu z butami, które kupowałem. Na pewno nie tak szybko. 

To było pierwsze użycie butów. Nie chodziłem w ekstremalnych warunkach. Temperatura 7 stopni, nie padał deszcz i to był krótki 15 minutowy spacer. Jeden but wygląda dobrze, natomiast drugi bardzo brzydko się łamie. Zastanawiam się czy to jest normalna sytuacja, czy można coś z tym zrobić. Podejrzewam, że za kilka miesięcy ten but będzie wyglądał już bardzo źle. 

Opublikowano

Na forum przewijał się już temat tej marki , mówiąc w skrócie nie warto  ,  w cenie którą zapłaciłeś można kupić np.  Meerminy , Berwicki czy  Crownhille   . 

Ja dzięki lekturze BWB  uniknąłem wielu błędów zakupowych  , także tego warto poczytać ?