Skocz do zawartości

Buty, trochę taniej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

Mam pytanie dot. jakości skóry w butach, które zamierzam kupić .... Skóra na prawym bucie dziwnie się marszczy - i zastanawiam się czy w trakcie używania efekt ten nie będzie się pogłębiał?

Poza opisanym i zilustrowanym przeze mnie marszczeniem - są całkiem fajne tzn. podobają mi się i są wygodne.

Buty mogę oczywiście jeszcze zwrócić do sklepu i stąd moje pytanie - zostawić je i nie przejmować się czy jednak oddać do sklepu?

buty_strellson.jpg

Opublikowano

Planuję popełnić zakup butów lepszej jakości niż ogólnie dostępne (czyli takie, które głownie posiadam - Ryłko, Kazar, Timberland). Chciałbym dobrej jakości buty za kostkę.

Mam tą przyjemność posiadania małżonki i jej typ jest taki - boot, brązowy, bez zbędnych zdobień i wzorków. Wspólnie wybraliśmy poniższy model -

https://www.herringshoes.co.uk/herring/stanton_rubber-soled-boots/tan-calf

Pytanie do Was: czy jest to dobry wybór w kwestii marki? I ewentualnie jakieś inne propozycje? Przeszukałem większość znanych mi stron z butami (popularnych też tutaj) i jedyne zbliżone to jeden z modeli meermin, które jeden z kolegów ma na sprzedaż, ale nic więcej.

Opublikowano

W tej cenie poszukaj czegoś w outlecie patine.pl - powinieneś znaleźć, a i buty bardzo fajne. Jak nie będzie Ci pasowal rozmiar to po prostu wymienisz bez kosztów, a tu jednak trochę więcej zachodu z heringiem ( mam dwie pary butów sygnowanych tą marką i jestem z nich zadowolony, jednak wolę Yanko)

Opublikowano

Problem jest ten, że na łączeniu noska i przyszwy nie chcę dodatkowych zdobień. W Patine takiego modelu nie znalazłem. Ponad to w outlecie ciężko będzie trafić z rozmiarem - już próbowałem w zeszłoroczny BlackFriday.

Opublikowano
9 godzin temu, eduardo napisał:

Planuję popełnić zakup butów lepszej jakości niż ogólnie dostępne (czyli takie, które głownie posiadam - Ryłko, Kazar, Timberland). Chciałbym dobrej jakości buty za kostkę.

Mam tą przyjemność posiadania małżonki i jej typ jest taki - boot, brązowy, bez zbędnych zdobień i wzorków. Wspólnie wybraliśmy poniższy model -

https://www.herringshoes.co.uk/herring/stanton_rubber-soled-boots/tan-calf

Pytanie do Was: czy jest to dobry wybór w kwestii marki? I ewentualnie jakieś inne propozycje? Przeszukałem większość znanych mi stron z butami (popularnych też tutaj) i jedyne zbliżone to jeden z modeli meermin, które jeden z kolegów ma na sprzedaż, ale nic więcej.

Masz już jakieś buty "lepszej jakości" czy to Twój pierwszy nabytek?

W czasie wyprzedaży rozważ zakup trzewików Carlos Santos w klasycznebuty.pl, podobna cena do tych co podlinkowałeś.

Opublikowano

Pierwszy nabytek takiego kalibru. Rozważałem go już w zeszłym roku i rozeszło się po kościach. 

W tym roku mam mocne postanowienie poprawy i na 100 % kupię. Planuję poczekać na tegoroczny BF, ale nie wiem czy wyczekam ?

Opublikowano

Imho skoro to pierwszy zakup takiego kalibru, to wybór rodzaju butów trzewików, nie jest udany. Pochodzisz w nich około 4-5 miesięcy w roku,  a w półbutach do kostki 8-9 miesięcy, a przy takiej zimie jak ostatnio nawet cały rok. 

• Like 1
Opublikowano

Podobają mi się, lubię wydłużone lotniki. Jest promocja -20% więc wyszłoby ok 470zł, ale nie wiem czy to blake czy te szwy są tylko imitacją. Jeśli są klejone to pewnie faktycznie warte max ok 300zł.

Opublikowano

Z takim połyskiem to może być pokryta skóra polimerem. Loake w serii L1 tak samo robi. Nie będziesz miał potem możliwości czyszczenia butów, nakladania past i wósków. Tylko szmatka i woda.

Z jednej strony bardzo wygodne ale żywotność buta spada.

Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Panowie, brakuje mi w kolekcji czarnych butów za kostkę. Budżet 1000 zł

Odpadają Chelsea, więc wybór pomiędzy Boots, a Chukka (Widziałem czarne Chukka w CJ, ale 350 funtów to trochę dla mnie za drogo).

Z Boots kojarzę Berwick 242, ale obecnie (jeszcze?) niedostępne.

Nie ma presji czasu, więc mogę czekać na wyprzedaż, jeśli trzeba.

Opublikowano
Panowie, brakuje mi w kolekcji czarnych butów za kostkę. Budżet 1000 zł
Odpadają Chelsea, więc wybór pomiędzy Boots, a Chukka (Widziałem czarne Chukka w CJ, ale 350 funtów to trochę dla mnie za drogo).
Z Boots kojarzę Berwick 242, ale obecnie (jeszcze?) niedostępne.
Nie ma presji czasu, więc mogę czekać na wyprzedaż, jeśli trzeba.
Sprobuj Meerminy. A Balmorale brałeś pod uwagę?
https://www.meermin.es/en/catalog/category/view/s/botas/id/7/?sgi_color_00=117

Opublikowano
W dniu 23.09.2018 o 13:19, Wectra napisał:

Z takim połyskiem to może być pokryta skóra polimerem. Loake w serii L1 tak samo robi. Nie będziesz miał potem możliwości czyszczenia butów, nakladania past i wósków. Tylko szmatka i woda.

Z jednej strony bardzo wygodne ale żywotność buta spada.

Dzięki.

A jak z oddychalnością buta przez cholewkę przy pokryciu jej polimerem?

W dniu 23.09.2018 o 13:19, Wectra napisał:

Opublikowano

Jest trochę "cieplejszy" wtedy but, ale polimer nie robi ze skóry kalosza. Po prostu skóra oddycha ale z większymi oporami.