owiec Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 Denior z tych podanych przez Ciebie: http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=2&catid=86&shoeid=5125&selectedsizeid=10&selectedfitid=3&stype=1 Jednak nie mam szerokiej stopy (chyba). A tak swoją drogą ile powinna mieć szeroka stopa?Czy rozmiarówka CT jest ustandaryzowana?Jeśli chodzi o "but garniturowy" to dobrze szukam? Czy są jeszcze jakieś możliwości jeśli chodzi o wygląd?Bardzo dziękuję za tak szybkie odpowiedzi. Ostatnie zdanie złożone z mojej poprzedniej wypowiedzi poprawiłem, bo mało miało ono wspólnego z językiem polskim. Cytuj
lubo69 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 Szerokość stopy (w calach): http://shoes.about.com/od/mens_size_charts/a/men_width.htm CT ma normalną rozmiarówkę, powinieneś wziąć 9.5 Model buta właśnie taki, jaki powinien być, lepszych nie ma (chodzi o fason, nie marki). Cytuj
GrafZero Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 owiec Bexleye Lotniki do garnituru to słaby pomysl. Uniwersalne oxfordy czyli celuj w model Coventry lub podobny. Gurro na gumie ma cos z rozmiarówką but 42 jest ogromny wiec uważaj. Generalnie jeśli paczka nie bedzie zbyt droga to bierz te CT gorzej niż Bexley nie bedzie na pewno Cytuj
Bartek Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 Dlaczego lotniki Bexley nie nadaja sie do garnituru? Cytuj
skar Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 Właśnie... dlaczego? Przecież czarne lotniki idealnie pasują do garnituru, a brązowe (w niektórych wariantach) do praktycznie wszystkiego. Cytuj
Denior Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 Wg mnie czarne lotniki przez swoja formalnosc nadaja sie do garnituru(biznesowego, wizytowego), ale jako druga para, a nie jedyna. Chyba o to chodziło... Cytuj
skar Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 Formalność lotników (nawet czarnych) jest kwestią dosyć dyskusyjną jak się wydaje? Cytuj
Wiktor Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 CT wygląda lepiej niż Bexley, ale czy ta zniżka nie dotyczy zakupu 4 par butów?! Cytuj
White Haven Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 CT wygląda lepiej niż Bexley, ale czy ta zniżka nie dotyczy zakupu 4 par butów?! Nie Cytuj
Wiktor Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 Dzięki za sprostowanie. W takim razie to okazja! Cytuj
Kyle Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Chyba jeszcze nie było: http://www.johndoeshoes.com/shoes/ Parę recenzji: http://putthison.com/post/55518396542/135-goodyear-welted-shoes-sometime-last-week-a http://brokeandbespoke.tumblr.com/post/57874925500/review-john-doe-shoes-suede-connor-longwings Z doniesień internetowych wynika, że mieli pójść w kierunku lepszej jakościowo skóry bez podnoszenia cen. Niemniej z punktu widzenia polskiego klienta to raczej ciekawostka, bo po dodaniu kosztu przesyłki do Europy i należności celno-podatkowych cena zbliża się choćby do budżetu podstawowych modeli Meermina'a. 1 Cytuj
owiec Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Bardzo dziękuję za pomoc. A co do kwestii lotników, to garnitur nie jest (jeszcze) moim strojem roboczym, zakładam go na specialne okazje więc wydaje mi się, że taki typ buta nie będzie zbyt formalny.Czy faktycznie przesyłka z CT dociera do 5 dni roboczych, czy należy jednak być bardziej cierpliwym? Cytuj
Fey Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Różnie z tym bywa. Do Polski idzie pocztą. Ja ostatnio czekałem 2 tygodnie. Cytuj
lisciofcb Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Witam, podpowie mi ktoś może z wiedzą z własnego doświadczenia, jak jest z jakością butów Ted Baker (chodzi mi o te w kolorze niebieskim) i Lloyd ? Podobają mi się właściwie oba prezentowane modele będące dodatkowo w promocji, zastanawiam się jednak nad trwałością jednych i drugich. http://www.sarenza.pl/lloyd-nash-s2234-p0000067732 http://www.sarenza.pl/ted-baker-tullik-4-s1436-p0000057363 Pozdrawiam. Cytuj
Bartek Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Po co pytać o jakość tych Lloydów?... 3 Cytuj
lisciofcb Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Po to żeby wiedzieć. Czy naprawdę trudno udzielić normalnej odpowiedzi, albo jeśli nie ma się nic ciekawego do powiedzenia w temacie, to po prostu się wstrzymać ? Cytuj
Marek2011 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Posiadam parę Lloyd'ów z mniej więcej 2008 roku. Zamszowe chelsea (a dokładniej Lloyd'owe wyobrażenie chelsea, czyli po prostu nieprzesadnie ładne zamszowe buty za kostkę z gumką z boku). Obecnie raczej unikam, ale jak pogoda nie rozpieszcza, to do jeansów założę. Zamsz - taki sobie. Podeszwa gumowa, klejona, zaskakująco (ku mojemu zmartwieniu) trwała. Drugi raz bym nie kupił. Można znaleźć ładniejsze. Cytuj
lisciofcb Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 A marka Ted Baker np w porównaniu z Ecco ? Jak to wypada ? Cytuj
eye_lip Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Te Lloydy to jakiś stylistyczny koszmarek, pewnie stąd pytanie. Cytuj
Bartek Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Dzięki Filip, to jedno, co miałem na myśli. Poza tym męczące jest po raz kolejny widzieć pytanie o jakość marki X albo w X w porównaniu z Y. Ocena (a bardziej odczucie) "jakości" butów jest tak indywidualne i tak nieobiektywne, że pytanie jest pozbawione sensu. Jaka jest jakość Volkswagena? A w porównaniu do KIA? Potencjalne odpowiedzi (przerysowując): - właściciel Volkswagena: VW jest jak wzór jakości z Sevres, - właściciel KIA: po co przepłacać za VW, KIA od dawna jest lepsza (nawet designera im podkupiła) - jeżdżący tramwajem: oba są fenomenalnej jakości - starszy mechanik: to już nie to co było dawniej - młodszy mechanik: podepnie się pod komputer i się sprawdzi - właściciel Skody: lepiej kupić Skodę - to samo co VW, a w cenie KIA - polski small businessman: przecież lepiej ściągnąć 2letnie BMW 5 - właściciel W107: bezduszne "plastiki" - itd 6 Cytuj
lisciofcb Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Rozumiem, że jest to kłopotliwe pytanie, jednak często na tym forum ocenia się marki, więc można i ocenić tę, o którą zapytałem. A w przypadku, gdy mamy do czynienia z dwiema markami do porównania, może łatwiej wskazać przewagę jednej nad drugą, szczególnie w kwestii wytrzymałości. W butach jednak zniszczyć może się mniej rzeczy niż w samochodzie, stąd porównanie mimo iż humorystyczne, to nie do końca raczej trafione. Cytuj
Marek2011 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2014 Ale naprawdę szukasz tylko wytrzymałości kosztem estetyki? Kup martensy. Cytuj
lisciofcb Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Nie, dałem do porównania 2 modele które jakoś tam mi wpadły w oko, na chwilę obecną skupiliście się na krytyce Lloydów i ok, każdy ma swój gust, na temat Bakerów ani słowa. Chyba jest to kolejna nauczka, że nie ma sensu tutaj zadawać pytań tego typu, w końcu mają podobać się mnie Pozdrawiam Cytuj
waski Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Jeśli się Tobie podobają to je kup i noś i niech służą na zdrowie. Tylko te buty (mam na myśli Lloydy) nie mieszczą się moim zdaniem w stylistyce tego forum i przez część osób również przeze mnie postrzegane są jako koszmarki. Nie dziw się więc że zadając pytanie o takie buty otrzymujesz takie odpowiedzi, ponieważ celem forum nie jest promowanie tego typu obuwia. Cytuj
lisciofcb Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Widzę właśnie, że często jakby te gusta nie do końca się pokrywają. Zastanawia mnie jedynie jeszcze fakt, czy te buty Ted Baker mieszczą się w tych kanonach i są do zaakceptowania że o nich nie ma ani słowa, czy te Lloydy tak bardzo odwracają od tych drugich uwagę Mimo wszystko dzięki, zamówiłem na razie te TB zobaczymy czy w ogóle rozmiar będzie odpowiedni. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi