Kolekcjoner23 Napisano 31 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2021 Tak, sklep odliczył VAT UK. DHL przysłał info o należnym cle i VAT. Zapłaciłem kartą poprzez DHL. Nie wiem jak to robią inne firmy kurierskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 6 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2021 W dniu 29.01.2021 o 08:12, Nawrot napisał: Spotkałem się z informacją, że Alfred Sargent się zamyka - niestety nie wytrzymali sytuacji związanej z pandemią. Ktoś ma jakieś inside info? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Od 15.01.2021 w zarządzie komisarycznym (info z SF). Do początku lutego miały być składane oferty. Obserwujemy. Już raz w 2008/2009r. byli w tej sytuacji, ale teraz jest chyba inaczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 16 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2021 https://shoegazing.com/2021/02/16/news-alfred-sargent-in-liquidation/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 17 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2021 To smutna wiadomość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 22 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2021 Dobre wieści z Northampton: https://shoegazing.com/2021/02/22/interview-paul-sargent-of-alfred-sargent/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 22 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2021 Dobre wieści z Northampton: https://shoegazing.com/2021/02/22/interview-paul-sargent-of-alfred-sargent/Czekam na sklep online, krótkie serie presale no i powrót produkcji na ich starych kopytach. Najważniejsze że jest park maszynowy, kopyta+wykroje i ekipa. Tak jak po cichu liczyłem, odbył się kontrolowany upadek. Bez kamienia u szyi w postaci Bowena powinno być teraz łatwiej. AFPOS o Sargencie pisał tylko dobrze, nawet po zakończeniu współpracy, więc wydaje się że te więzi biznesowe są do potencjalnej odbudowy. Oby szybko do przodu teraz. Ja będę trzymał kartę czekając na ich powrót. Może w końcu wyrwę te Charltony na 99, na które czekam od 5 lat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 11 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2021 Ta historia nabiera rozpędu. Być może wkrótce ten wątek będzie potrzebował delikatnej zmiany nazwy.https://www.facebook.com/groups/2620342868249821/permalink/3088092854808151/?app=fbl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 11 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2021 Jeśli to link do posta to nie da się go wyświetlić bez bycia w grupie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 5 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2021 Pytanie do admina. Produkcja butów AS odbywa się teraz pod inną nazwą. Założyć nowy wątek czy zmienić nazwę tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 6 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2021 Jeśli to tylko zmiana szyldu, a jakość pozostała taka sama, to można zmienić (dać nową nazwę i starą). Jeśli nie ma takiej gwarancji, to chyba lepiej założyć nowy wątek i w pierwszym poście dać odwołanie do tego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 6 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2021 Park maszyn ten sam. Kopyta te same. Ceny te same. Standard wykonania ten sam. Modele butów te same. Nie widzę większego sensu, aby zakładać nowy wątek. Niemniej niech admin podejmie decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 6 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2021 Podaj proszę nową nazwę albo napisz jakiś tekst informacyjny (ja nie jestem pewien, o jaką nazwę chodzi), to zaktualizuję tytuł wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. bratdominik Napisano 6 Listopad 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2021 Firma Alfred Sargent została postawiona w stan upadłości na początku tego roku. W lutym ogłoszono upadłość AS, a całość majątku firmy została wystawiona na aukcję. Jeden z dyrektorów AS, Paul Sargent, zdołał zakupić na tej aukcji park maszyn wraz z kopytami i wykrojami. Samo miejsce, gdzie znajdował się park maszyn, nie należał do firmy AS, lecz był wynajmowany od zawsze od Andrew Sargenta, dyrektora wykonawczego AS. To, czego Paul Sargent nie zdołał na aukcji kupić to nazwy marki Alfred Sargent, która została zakupiona przez niezidentyfikowanego przeze mnie właściciela. Marka nadal jest wspominana przez Manbow, który nadal sprzedaje buty wyprodukowane dla niej przez AS jeszcze sprzed upadłości, ale poza tym ja nigdzie nie znalazłem żadnej nowej wzmianki o marce AS. Co dla nas - Klientów - najważniejsze, Paul Sargent w starej fabryce z nowym, mniejszym zespołem wznowił działalność pod nazwą Paul Sargent Shoes, i mniej więcej we wrześniu ogłosił to światu na nowej stronie internetowej www.paulsargentshoes.com. Obecnie w sprzedaży online dostępne jest kilka modeli w standardzie Exclusive, znanym z produkcji AS, w cenach 395 funtów bez VATu: - adelajdy Moore na kopycie 724, - adelajdy Brunswick (znane z wcześniejszej produkcji dla Wildsmith) na ściętym (chiselled) kopycie handgrade numer 53 - dobre dla normalno- i wąskostopych, nie dla tych z szerszymi stopami - wariację na jodhpura Alex na kopycie S1-bywsze AS24 (węższe w śródstopiu od kopyt typu 109 czy 724), a także - loafer znany wcześniej jako Donald na zaokrąglonym kopycie handgrade 19 i - wariację na bywszy model trzewików Miller, na kopycie S1 oraz dwa modele, chukka i chelsea, w standardzie, który znaliśmy jako Country, na znanym kopycie 87, oba po 233 funty bez VATu Co istotne, mailowo można zamawiać absolutnie dowolne modele produkowane wcześniej przez AS, a w internecie można zapoznać się na IG/SF/FB ze zrealizowanymi już zamówieniami prywatnymi. Ja sprawdzałem możliwość zamówienia 6 różnych modeli w najróżniejszych kombinacjach kopyt i skór, i generalnie zamawiać można co się chce, natomiast nie wszystko jest jeszcze produkowane masowo. Na chwilę obecną największym problemem jest dostępność skór w różnych kolorach, a dostępne są na pewno czarny, brązowy i vintage cherry z licowej, na pewno brąz z zamszu z fabryki CF Stead oraz na pewno skóra typu zug do modelu Kelso. Po nowym roku asortyment ma być zwiększony, zarówno skór jak i modeli w dostępności masowej. Co najciekawsze, fabryka jest elastyczna do tego stopnia, że jest gotowa zrobić konkretny but w konkretnej skórze na wybranym kopycie, i to w cenie bez dodatków. Można także - przynajmniej model Moore - zamówić w skórze typu crust (do samodzielnego barwienia) za drobną dopłatą. Tym to sposobem zamówiłem na wybranym przez siebie kopycie model Blake ze starej kolekcji handgrade (short-winged adelaide) w kombinacji lico/zamsz w standardzie Exclusive, który ma być gotowy do odbioru na moją wizytę w fabryce z początkiem grudnia. Wszystko na razie wskazuje na to, że PSS jest w prostej linii sukcesorem AS, dlatego wnioskuję o dodanie nazwy nowej firmy - Paul Sargent Shoes - do nazwy tego wątku. 13 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 6 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2021 @bratdominik czekam na relację z wizyty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 6 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2021 @Pawcio zadać im jakieś pytania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 7 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2021 17 godzin temu, bratdominik napisał: @Pawcio zadać im jakieś pytania? Ja mam pytanie, czym różni się kopyto 87FX z bieżącej oferty od kopyta 87F? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 7 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2021 Niczym. To to samo kopyto. Sprawdzone u źródła. Oryginalna nazwa to FX gdyż są one ciut szersze od F, ale stosują te oznaczenia wymiennie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 1 Grudzień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2021 https://shoegazing.com/2021/12/01/buying-tip-alfred-sargent-subs-on-sale/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. bratdominik Napisano 10 Grudzień 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2021 W dniu 6.11.2021 o 18:27, Pawcio napisał: @bratdominik czekam na relację z wizyty Z wizyty nici - podwójne testowanie plus samokwarantanna mnie skutecznie zniechęciły. Buty jednak już na ukończeniu, i za tydzień powinny być u mnie. Spektatory Blake (cielak plus zamsz) na kopycie 109, specyfikacja Exclusive (tutaj po wszyciu pasa). EDYCJA: wizyta przeniesiona na 2. połowę marca. Na szczęście rząd Wlk.Brytanii poszedł po rozum dso głowy. 12 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner23 Napisano 19 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2022 Witaj, buty dotarły? Jak kopyto 109? Czy nie wymaga ono rozmiaru o 0,5 numeru większego? Jak w podbiciu? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 19 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2022 Witam. Buty na razie u znajomych, u mnie będą z początkiem lutego.Na 109 mam 3 lub 4 pary jeszcze pod starym szyldem, noszę swój normalny rozmiar. Raczej niski toebox, podbicie niższe niż na kopycie 724, świetne buty na stopy hobbita, czyli moje.Sizing up konieczny tylko przy wysokim podbiciu. Przy innym but się dopasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner23 Napisano 19 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2022 Dziękuję za szybką odpowiedź. Po wielu próbach różnych Marek i kopyt wracam do Sargenta 109. Wczoraj przymierzyłem moje Hunty UK 9,0. Są to jedne z nielicznych butów gdzie nie muszę stosować wkładki. Mam stopę o długości 28,5 cm o niskim podbiciu i chyba dość szeroką w palcach, szczupłą z tendencją do płaskostopia, wąską piętę - czyli chyba podobnie jak Ty - stopę Hobbita. W ostatnich dniach walczę z CJ Pembroke UK 9,0. Prawy ciasny w palcach. Rozciągam go i chyba już jestem blisko celu. Ale wkładkę będę musiał zastosować. Cieszę się, że Sargent się podniósł. Muszę tylko zdecydować czy pozostać przy 9,0 czy też sprawdzić 9,5. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 19 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2022 I jak leży ta 9? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner23 Napisano 19 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2022 Lewy but jest ok. Prawy uciska mały paluch. Dlatego poszerzyłem prawidła w miejscu paluchów i wcisnąłem w buty z nadzieją, że w tym miejscu buty się rozciągną. Podbicie ok. Muszę w nich trochę więcej pochodzić. Teraz zimą chodzę w chukka i sztybletach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 19 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2022 Rozbije się. Miałem to samo w Ramsey. Teraz jak kapcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi