NieMy Napisano 25 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2018 Lofersy mega! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 25 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2018 @bratdominik jaką masz długość stopy i szerokość w najszerszym miejscu w linii haluks-mały palec?? pytam bo się zastanawiam czy moje 26cm to 6,5 / 7uk AS.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 25 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2018 @Kierman 24,5cm w obwodzie, długość 26cm. W 6,5 na długość na pewno nie wszedłbym ani w 104, ani tym bardziej w 99 lub 87. Jedynie szerokie 7wk by mi pasowało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 25 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2018 czyli jednak wyjdzie u mnie raczej 7 UK a nie 6,5 UK, pół rozmiaru większe niż zazwyczaj, bo mam 263mm i 240mm w obwodzie. Dzięki! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 25 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2018 czyli jednak wyjdzie u mnie raczej 7 UK a nie 6,5 UK, pół rozmiaru większe niż zazwyczaj, bo mam 262mm i 240mm w obwodzie. Dzięki!Zdecydowanie co najmniej UK 7F. Przy tym obwodzie 109 powinna pięknie leżeć, 724 powinna być też ok w 7F choć ma dużo miejsca w pięcie. 87 i 99 mogą być ciut na styk, ale już monki dla Sid Mashburn na 87 w 7,5 powinny klamerkami dopiąć ładnie stopę. 99 brałbym chyba w 7,5, swoje w 7 mam na idealny styk i to dopiero po rozchodzeniu, dodatkowo nie dopinam klamerek na ostatnią dziurkę. 104 na mnie leży idealnie w 7, zero luzu, ale w 7,5 u Ciebie może być za duża bo znowu ma dużo miejsca w pięcie (mam ten problem w 7,5).Podsumowując, 7 u Ciebie w butach AS może być *ewentualnie* problematyczna u Ciebie przy najdłuższym palcu. Na obwód w każde powinieneś wejść bez problemu z mojego doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 26 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2018 Wielkie dzięki, ja się cały czas zastanawiam, czy 6,5 UK będzie za małe, bo wszystkie półbuty mam 6,5 UK lub 40,5, a trzewiki, chukka i monk boots 7 UK lub 41. Jeśli wziąłbym 7 UK to byłoby to moje pierwsze półbuty w tym rozmiarze - odstępstwo od reguły.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 26 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2018 @KIERMAN.pl, ja miałem podobny dylemat z ASami na kopycie 99F. Wszystkie półbuty mam 9UK (Yanko 915, Shoepassion, Bally, Santoni), a tutaj doradzano 9.5. Poszedłem w 9 z braku większego rozmiaru i jestem na styk, ale to monki. Nie wiem jak by było w butach wiązanych. Ogólnie powiem, że przy najwęższym kopytach AS pójście 0.5 rozmiaru w górę jest chyba mało ryzykowne. 99F AS jest na pewno węższe w palcach niż 915 Yanko. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 26 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2018 W dniu 19.12.2018 o 23:25, fan_dobrego_buta napisał: Pamiętam, że płaciliśmy nawet ponad 260 gbp za parę. Miejmy nadzieję, że w Marcu nie bedzie drożej. W marcu zamawiam, jeżeli będą jeszcze dostępne Moore lub Hunt 6,5 / 7 UK w jakimkolwiek kolorze, lecz innym niż czarny. Wydaje mi się, że oba rozmiary będą dobre, z tym że mniejsze będą mocno dopasowane / wciąż komfortowe na cieńszą skarpetkę, a większe ciut swobodniejsze / idealne na nieco grubszą skarpetkę. @Żorż Ponimirski akurat w wątku można wyczytać, że 99 to bardzo wąskie kopyto, więc tutaj +0,5 rozmiaru w górę chyba się sprawdza. Co do kopyt 109 i 724 mam wątpliwości i chyba zostanę przy moim 6,5, a jeśli nie będą dostępne, sięgnę po 7 UK i kupię grubsze skarpetki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. bratdominik Napisano 30 Grudzień 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2018 W wolnej chwili przekopałem ten wątek oraz zasoby sieci i postarałem się do większości butów z listy listopadowej dopasować istniejące zdjęcie oddające jak wygląda dany model. W większości przypadków zdjęcie dotyczy konkretnego buta z opisu, w kilku jest inny kolor/rodzaj skóry buta, natomiast oddany jest jego wzór. Jeżeli podany link odsyła do komentarza w wątku, trzeba już bucik znaleźć w danym komentarzu po opisie. Na żółto zaznaczyłem te buty które na pewno mają numerację amerykańską (potwierdzone w poprzednich zamówieniach), na czerwono te, które przypuszczam że mają amerykańską, ale to jest do potwierdzenia. W przypadku niektórych modeli dodałem informacje, które znalazłem na ich temat w sieci. Nigdy za dużo informacji Życzę udanej lektury tym z Kolegów, którzy będą szukać inspiracji do zakupów marcowych. UWAGA (01.06.2019r): po przejrzeniu poprzednich zamówień mogę stwierdzić z pewnością, że wg oznaczeń fabryki oprócz SID MASHxxxN także produkcja dla BRxxKS oraz PxxL STUxxT ma numerację amerykańską. W jednym z zamówień opisy wad modeli dla tych odbiorców miały oznaczenie aby iść pół numeru w dół z podanej w tabelce do brytyjskiej. Trzeba jeszcze pamiętać, że dla SM - info z supportu SM - wszystkie buty są na kopycie 99DX (tak jak przydarzyło się to@Grafa), co może, choć nie musi, skutkować koniecznością zejścia o cały numer w dół. Generalnie przy tych odbiorcach warto zrobić rozeznanie ze kształtem kopyt. Buty dla BRxxxS - kopyto 87D odpowiada 87F, ale proszę sprawdzać numerację z fabryką. W różnych zamówieniach podawali że jest raz amerykańska (większość przypadków), a raz brytyjska (zdarzyło się to przykładowo w moim zapytaniu). Tych odbiorców zaznaczyłem na żółto. BUTY dostępne grouped for BwB.xls 8 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 Czy jest tutaj ktoś z Warszawy, kto posiada Moore w rozmiarze 7? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 3 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2019 W poszukiwaniu inspiracji natknąłem się na amerykańskiego resellera AS (pod nazwą Private Label) z ciekawymi modelami, chyba wszystkie na wygodnym kopycie 87. Mi do gustu przypadł ten model (jeszcze ciekawszy od świetnego w moich oczach modelu AS Hannover), a strona to Correspondent Shoes, skąd też pochodzi to zdjęcie. Ciekawe czy coś z produkcji dla nich trafi kiedyś do seconds:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 4 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2019 @bratdominik z tej strony pojawił mi się pomysł Cambridge w bordo. Niestety nie ma i nie było ich butów na liście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 5 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2019 @fan_dobrego_buta tak, nie spodziewam się cudów. Niemniej ich modele robią na mnie wrażenie, podobnie jak Cambridge w czarnej groszkowej skórze robione dla Norwegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 6 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2019 W dniu 4.01.2019 o 19:28, fan_dobrego_buta napisał: [mention=4908]bratdominik[/mention] z tej strony pojawił mi się pomysł Cambridge w bordo. Niestety nie ma i nie było ich butów na liście. Kiedyś w 2015r. było coś podobnego do tego co mają teraz, skóra i tweed w trzewikach PS. Uaktualniłem listopadowy spis butów w poście z 30.12. o dodatkowe zdjęcia i informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 6 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2019 @bratdominik, świetna robota, oby nie poszła na marne jeśli zasób butów do marca znacząco się zmieni (ale to chyba mało prawdopodobne). Czy możesz napisać co oznacza dopisek "mansfield" przy niektórych parach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 6 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2019 Dziękuję. Powinno być 'manfield' i oznacza to, że tam właśnie można znaleźć ten model w sprzedaży normalnej (a co za tym idzie uzyskać dodatkowe informacje o danym modelu). Przeglądnąłem zamówienia od 2015 roku, nie sądzę, że ten zasób znacząco się zmieni patrząc na dynamikę zmian. Myślę, że sporo z tego co było zostanie, i może coś dojdzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 9 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2019 @bratdominik czy masz jakieś porównanie 724 do yanko 915, meermina hiro / park lub loake? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 9 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2019 W loake capital wchodzę w UK6.5. W 724 nie ma najmniejszych szans przy mojej stopie. UK7 to minimum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 20 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2019 Taka ciekawostka. Lewy zrobiony w Anglii: A prawy: Ciekawy czy to nie jakiś Seba zrobił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 18 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2019 Koledzy, 29.marca wkrótce, póki co wygląda na twardy Brexit, co dołoży do ceny butów kilkanaście procent. Dlatego też, biorąc pod uwagę zamówienie z fabryki AS, zachęcam do przemyślenia swojej gotowości na zakupy tak, aby je przeprowadzić w miarę sprawnie. Ostatnio cały proces rozpoczął się 21.11, a buty u Organizatora były bodajże 20.12. W sumie pełen miesiąc. Aby buty dotarły do PL przed 29.03 chyba warto by było zacząć wszystko z końcem lutego, stąd moja sugestia by się mentalnie do tego już przygotować Jak to widzicie ze swojego końca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 19 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2019 @bratdominik ja mam 2, max. 3 pary do obadania, więc jeśli będą ok (lub nie ok) to decyzja zapadnie bardzo szybko z mojej strony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 19 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2019 Ja pewnie też się szybko zdecyduje, jeżeli będzie para której szukam (Armfieldy albo Moore). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 19 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2019 Ja pewnie też się szybko zdecyduje, jeżeli będzie para której szukam (Armfieldy albo Moore). Co do Armfield, polecam też rozważenie ich wersji dla Dagestad Skomaker. Podeszwa gumowa i kopyto 104 są rewelacyjne. Moje najwygodniejsze ASy jak do tej pory. Stopa raczej szeroka, niskie podbicie, true to size. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 19 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2019 @bratdominik czy 104F vs 99F jest tylko szersze, czy także dłuższe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 19 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2019 Także dłuższe, o ile nie powiem bo moje 99F są na przeglądzie w Krośnie Generalnie jest bardziej pojemne w przedniej części. W 104F swobodnie ruszam palcami, w 99F nie. 104 dobrze trzyma w śródstopiu, podobnie 99F, rejon obcasa, powiedziałbym, 104F ciut więcej miejsca niż 99F, ale minimalnie. Największa różnica dla mnie w palcach. W moim normalnym rozmiarze 104F jest idealnym kopytem, 99F musiałem rozbić prawy but (tę stopę mam ciut większą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi