bratdominik Napisano 6 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2018 Dla tych z Panów myślących już o kolejnych zamówieniach załączam update listy z tego zamówienia. Buty pogrupowałem po numerze modelu w kolejności rosnącej. Mi osobiście bardzo pomogło w wyborze gdy spojrzałem na listy sprzed roku i pół roku oraz obecną. Tak pogrupowana lista może pomóc komuś w marcu podjąć decyzję. BUTY dostępne grouped2.xls A tutaj wszystkie ewentualnie dostępne buty dla ASxxx DAxxxTAD: https://skomakerdagestad.squarespace.com/alfred-sargent/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 7 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2018 11 godzin temu, fan_dobrego_buta napisał: @kapsel - buty które zamawiasz mają numerację US, więc pozwolę sobie dopytać - zamawiasz 20192 - 20 BLACK CALF CHELSEA BOOT US11? Pytam gdyż, US11 będą wypadały między UK10 a UK10.5 Właśnie tu miałem wątpliwość i dlatego dopytywałem. Ja mam generalnie w większości brytyjskich marek UK10.5, i w niektórych rzadkich przypadkach ze wskazaniem na UK11 (np. C&J Connaught mam 11) na AS 87 mam 10,5 ale chyba powinienem mieć 11 (jutro będę mógł to sprawdzić). Mogę wziąć US 11,5 w ciemno, tj. bez oglądania zdjęć - mówi się trudno. Pytanie który rozmiar byłby dla mnie najbardziej sensowny - US 11 czy US 11,5 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowoanglik Napisano 7 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2018 @kapsel Chyba 11,5 będzie bezpieczniej. Zawsze można włożyć wkładkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 7 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2018 @kapsel ja bym brał US 11,5. Kopyto 99dx SM jest węższe od 87 AS dlatego warto przejść o rozmiar wyżej. To powinno dać Ci margines bezpieczeństwa wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 8 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2018 OK, w takim razie decyduję się na US 11,5. Dzięki! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 10 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2018 @kapsel zdjęcie US11.5 - delikatne przecięcie skóry. W rzeczywistości według AS, bardzo drobna skaza, łatwa do skorygowania i zamaskowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 10 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2018 Korzystając z okazji oraz wyrozumiałości Moderatora składam[mention=3391]fan_dobrego_buta[/mention] urodzinowe życzenia zdrowia, miłości oraz wielu pięknych par butów w kolekcji. Dzięki Tobie niektórzy z nas mają szansę na świetne buty AS. Dziękuję i Sto Lat! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 10 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2018 Najlepszego - grudniowe chłopaki najlepsze, wiem coś o tym;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 10 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2018 @bratdominik dziękuję @lubo69 rozumiem że ty również jesteś grudniowym rodkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 14 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2018 Na AFPOS dodatkowa dostawa Moore w kolorze chestnut. Cena pełna, tj. 429 funtów ale dla tych którzy muszą je mieć w tym kolorze to pewnie ostatnia na nie szansa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 14 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2018 Które kopyta AS wybierają użytkownicy kopyt Yanko o tęgości G (960-962)?Dodam, że w Yankowe 915 moje stopy nie wejdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 14 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2018 Które kopyta AS wybierają użytkownicy kopyt Yanko o tęgości G (960-962)?Dodam, że w Yankowe 915 moje stopy nie wejdą 87,99,104,109, 724, o pół numeru większe od Yanko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 14 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2018 87 mam w tym samym rozmiarze co Yanko i są wyraźnie szersze, więc jeśli zależy Ci tylko na szerokości to chyba bym nie szedł pół numeru w górę. Co do innych się nie wypowiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 14 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2018 Ja mam trzewiki Yanko w rozmiarze 8,5 i subiektywnie są zdecydowanie większe (obszerniejsze) niż AS na kopycie 87 w takim samym rozmiarze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 14 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2018 Ciekawa rozbieżność Jednak każda stopa jest inna.Choć z drugiej strony są opinie, że trzewiki Yanko są obszerniejsze niż ich półbuty na tym samym kopycie. Może o to chodzi w przypadku@Tanatos70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 14 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2018 Fakt, że mam tylko jedną parę Yanko i to właśnie są trzewiki . Gdybym kupował je raz jeszcze, wziąłbym rozm. 8. W przypadku trzewików AS (87), rozm. 8,5 jest na styk. Kwestia podbicia i miejsca nad palcami... o ile dobrze pamiętam. EDIT: @michau. Jeżeli rozm. w Yanko jest dla Ciebie idealny, to wg mnie bezpiecznie byłoby wziąć 0,5 rozm. więcej u AS. No, ale to mój przypadek. U Ciebie może być inaczej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 14 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2018 87 mam w tym samym rozmiarze co Yanko i są wyraźnie szersze, więc jeśli zależy Ci tylko na szerokości to chyba bym nie szedł pół numeru w górę. Co do innych się nie wypowiem.Dzięki.Właśnie kupiłem pierwsze Yanko na kopycie 960 i na szerokość jest idealnie. Stąd pytanie o 'odpowiednik' w AS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 14 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2018 Ja mam derby na 961 w G. Na początek wziąłem 6,ale były za ciasne więc zamieniłem na 6,5. ASy mam w 7F. Cambridge na 87 zostawia mi lekki luz w palcach ale na długość już tak w sam raz jest. Ja pewno nie wszedłbym w 6,5. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 14 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2018 W moim przypadku trzewiki Yanko na 960G wypadają o 1/2 rozmiaru większe niż AS, czyli Yanko UK7.5 natomiast AS UK8 @Żorż Ponimirski i cały gang zamawiający buty AS: niestety kurier odebrał paczki dopiero dziś, mimo faktu, że odbiór był ustalony na czwartek. Jeżeli nie będzie opóźnień w dostawie spowodowanej Świętami, jest szansa, że paczki będą u mnie w środę, więc jest możliwe, że dotrą do Was w piątek/poniedziałek. Biorąc pod uwagę, że są to ostatnie dni/godziny przed Wig proszę o deklarację na priv, czy mam wysyłać w czwartek/piątek (zależne od faktu kiedy dotrą paczki) oraz o podanie danych dostawy ( nazwisko, imię, adres, tel kom). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 18 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2018 Wszystkie buty (oprócz pary dla @kapsel )zawiozłem do punktu. Jutro zostaną nadane i powinny być u Was w czwartek. Bardzo szybko obejrzałem wszystkie pary i uważam, że jest to bardzo udana edycja, gdyż wady są minimalne. Rewelacyjne są trzewiki Cambridge, oxfordy na gumie, czy też czarne Ramsey, które w tym kolore wyglądają zjawiskowo. Ciekawy jest również Cordovan - nie w moim stylu buty, ale bardzo interesujące. Oczywiście nie muszę chyba wspominać o najpiękniejszych 2 parach, mianowicie brązowych Chealsa boots na podwójnej podeszwie oraz przepięknych oxfordach z groszkowej skóry. Aż zapiera dech. Na zakończenie chciałbym wszystkim przypomnieć, że wkładki w butach nie były wymieniane na moją prośbę, więc pozostawione zostały z oryginalny brandingien, w zależności od dealera. Bardzo proszę o nieeksponowanie tego faktu na forum (taka jest prośba z AS). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 18 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2018 50 minut temu, fan_dobrego_buta napisał: czy też czarne Ramsey, które w tym kolore wyglądają zjawiskowo. 😍😍😍 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 18 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2018 Dzięki, Marcinie. Liczyłem na te wiadomości dzisiaj, to rewelacyjny prezent urodzinowy! Już się cieszę na czwartkową dostawę. Gdzie wyhaczyłeś te groszkowe? W spisie ich nie było chyba... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 18 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2018 Panowie.Cieszę się, że ponownie zamówienie przebiegło sprawnie. Wszystkim dziękuję za zaufanie, Dominikowi dodatkowo za pomoc.Groszkowe oxfordy były dla mnie zaskoczeniem. W trakcie procesu otrzymałem wiadomość, że prosiłem o ich odłożenie. W rzeczywistości miałem odłożone poniższe, które nadal są do kupienia w AS. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_wujek Napisano 18 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2018 Pochwal się koniecznie gdy dotrą. Sam się nad nimi zastanawiałem.Sent from my SM-A510F using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 18 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2018 @m_wujek, możesz trzymać mnie za słowo, że wstawię obszerną fotorelację Jesli wszystko pójdzie tak jak myślę, to na marcową edycję mam już upatrzone 2-3 pary, z których wybiorę kolejne buty do codziennego noszenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi