Skocz do zawartości

Paul Sargent Shoes (dawniej Alfred Sargent)

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj dotarł najnowszy nabytek z Anglii, AS Lamport w pięknym orzechowym odcieniu. Trudne do zdobycia, gdyż jest to model sprzed 2011 roku, z kolekcji Premier. Na szczęście komuś nie podeszły, więc oddał do British Heart Foundation, a ci wystawili na angielskim portalu aukcyjnym. Odrobinę porysowane, ale Renowator szybko przykrył wszystkie rysy. Dosyć trudne kopyto 80 EX, wąskie w palcach jak Ramsey, zwłaszcza na wysokości dużego palca, ale za to na długość właściwie idealne dla mnie w normalnym rozmiarze 7. Przy moim niskim podbiciu są dość luźne w tej części - być może zastosuję tongue pad w lewym bucie (lewą stopę mam ciut krótszą). Świetnej jakości skóra (Premier to modele full grade, z posiadanych przeze mnie informacji), podeszwa z krytym kanałem szycia, dokładne szycie; krótko mówiąc nie ma do niczego się przyczepić. Jak na model sprzed kilku lat (zakładam, że ta para została wyprodukowana jakiś już czas temu) w zaskakująco dobrej kondycji. Tutaj podziękowania dla kolegi @Grafa, który jako pierwszy pokazał mi ten model i zainspirował mnie do ich znalezienia. 

IMG_20200323_153634.jpg

IMG_20200323_153610.jpg

IMG_20200323_153725.jpg

IMG_20200323_153828.jpg

IMG_20200323_153900.jpg

IMG_20200323_154128.jpg

IMG_20200323_154304.jpg

IMG_20200323_154535.jpg

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Koledzy, przepraszam, że piszę dopiero dziś, ale ostatnio nie zaglądam zbyt często na forum. W związku z tym, że otrzymałem ofertę z AS, zastanawiam się, czy ktoś jeszcze chciałby dołączyć do planowanego przeze mnie zamówienia w AS? Otrzymałem listę butów seconds oraz modeli powystawowych ( te drugie głównie w rozmiarze UK8).

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Jeśli koledzy z forum byliby skłonni doradzić co do rozmiaru i modelu to też chętnie zobaczyłbym co AS ma do zaoferowania. 

Nosze Yanko 915 w rozmiarze 8 więc obstawiam, że rozmiar którym byłbym zainteresowany to 7,5-8,5 w zależności od kopyta. 

Opublikowano
Jeśli koledzy z forum byliby skłonni doradzić co do rozmiaru i modelu to też chętnie zobaczyłbym co AS ma do zaoferowania. 

Nosze Yanko 915 w rozmiarze 8 więc obstawiam, że rozmiar którym byłbym zainteresowany to 7,5-8,5 w zależności od kopyta. 
U mnie 915 w tym samym rozmiarze co kopyta AS. Mam niskie podbicie. Jeśli mógłbym coś zasugerować, poszukaj też lupką, był ten temat omawiany tu w wątku oraz w wątku o kopytach AS.

Sent from my MI MAX using Tapatalk