Skocz do zawartości

Klasyczne auto moich marzen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiedziałem, że się zachowała. Pamiętam je z dzieciństwa, tyle że w kolorze szarym

gdzie parkuje to cudo?

Prawda, że piekna.Wychodzi na to, że Warszawie. W TVN Warszawa był na ten temat obszerny materiał http://www.tvnwarszawa.pl/archiwum/1629942,kolejowa_limuzyna_warszawa___drezyna,bawsie.html

o stowarzyszeniu, które chroni stare drezyny http://nasztor.pl/historia.php.

Polecam też: http://www.republika.pl/fso_warszawa/drezyna.html

Pozdrawiam

post-400-13658919647916_thumb.jpg

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Wychodząc dziś porobić zdjęcia, tuż za progiem domu natknąłem się na takie cudo:

Dołączona grafika

Volkswagen Karmann. Nie jest może taki ładny jak Triumph Spitfire, ale też bym nie pogardził.

Swoją drogą, ciekaw jestem Waszej opinii w jednej kwestii. Mianowicie, przyszło mi do głowy, że gdybym kiedyś zbzikował do tego stopnia, że kupiłbym Triupmha, a tapicerka nie byłaby w dobrym stanie, zleciłbym obicie siedzeń tweedem. Sądzę, że to dość ekstrawaganckie i nie wiem, czy byłoby na dłuższą metę wygodne, ale interesuje mnie Wasze zdanie na ten temat.

Opublikowano

Wychodząc dziś porobić zdjęcia, tuż za progiem domu natknąłem się na takie cudo:

Volkswagen Karmann. Nie jest może taki ładny jak Triumph Spitfire, ale też bym nie pogardził.

Swoją drogą, ciekaw jestem Waszej opinii w jednej kwestii. Mianowicie, przyszło mi do głowy, że gdybym kiedyś zbzikował do tego stopnia, że kupiłbym Triupmha, a tapicerka nie byłaby w dobrym stanie, zleciłbym obicie siedzeń tweedem. Sądzę, że to dość ekstrawaganckie i nie wiem, czy byłoby na dłuższą metę wygodne, ale interesuje mnie Wasze zdanie na ten temat.

Odnosilbym wrazenie, ze siedze na ubraniu jakiegos faceta.
Opublikowano

Co to za Ferraripodobny "stwor" ?

słusznie zauważasz, że podobny do ferrari - bo to cisitalia 202 pinin farina z 1947.

ich późniejszym dziełem jest nadwozie ferrari 250gt

Mnie to nasuwalo na mysl wlasnie Ferrari 250 GT. Pierwsze Ferrari, ktorego obrazki przegladalem z dziadkiem jako kilkuletnie dziecko
Opublikowano

Witajcie, a co powiecie na zadbanego Saab'a 900 "Croco" ? W dodatku w wersji cabrio?

Proszę:

Dołączona grafika

... zauważyłem, że na pierwszej stronie ktoś już podobnego Saab'a wymieniał... To nie "pierwszy z brzegu saab", to klasyka klasyków, jeden z ostatnich Saabów produkowanych przez Szwedów w 100% (zanim 50% udziałów przejął General Motors).

Autko totalnie niepraktyczne (z racji swojego wieku, kosztów eksploatacji), ale jakże cudowne!

Tak, to pisał jeden z fanatyków... ;)

Opublikowano

Może nie jest to "klasyczne auto marzeń", ale dla mnie jest to i auto klasyczne i auto marzeń, a że nim jeżdżę, to pozwolę sobie wkleić 8-)

Jestem szczęśliwym posiadaczem jednego z 2000 wyprodukowanych egzemplarzy :D

Dołączona grafika