Jump to content

Buty polskiej firmy - Eque

mrJacob
 Share

Recommended Posts

Kolejna polska marka, która umieszcza logo na bucie, moim zdaniem w tego typu obuwiu jest to wysoce nieestetyczne i całkowicie zbędne. Mogę je ocenić jedynie wizualnie, parę zbędnych przeszyć, ten żółtawy kolor wg. mnie jest zwyczajnie brzydki. 680zł? Sytuacja pewnie podobna jak z wittchenem, mogą być warte swej ceny jedynie podczas końcowych faz wyprzedaży, może chociaż wykonanie jest lepsze.

• 1 year later...

Trochę archelologia ale właśnie widziałem w dzień dobry tvn program o właścicielach tej marki gdzie pięknie opowiadali o swojej pasji i ich zajebistych butach podając że ceny zaczynają się od 1200zł do ponad 3000zł .

I tak z ciekawości i nudy pogrzebałem w necie i o dziwo marki EQUE nie znalazłem ale trafiłem na ich nową markę, swojsko brzmiącą http://www.christophermarthe.com/, same cudeńka.

Trochę archelologia ale właśnie widziałem w dzień dobry tvn program o właścicielach tej marki gdzie pięknie opowiadali o swojej pasji i ich zajebistych butach podając że ceny zaczynają się od 1200zł do ponad 3000zł .

I tak z ciekawości i nudy pogrzebałem w necie i o dziwo marki EQUE nie znalazłem ale trafiłem na ich nową markę, swojsko brzmiącą http://www.christophermarthe.com/, same cudeńka.

Stylistyka obuwia zaprezentowanego w galerii na stronie producenta, jakby to ująć... odbiega nieco od wymagań większości użytkowników tego forum. W materiale tvn było trochę więcej klasycznych modeli, ale zauważyłem, że mają na przyszwie przyszyte logo producenta - to chyba je dyskwalifikuje jako klasyczne obuwie. 

Buty Eque widziałem w sklepie przy pl. Trzech Krzyży - na Brackiej, a także chyba Atelier Zabłotny je ma. Widziałem tylko przez szybę - mają tam klasyczne, nieźle wyglądające buty. Firma z tego, co gdzieś widziałem, robi też koszmarki, ale nie dotyczy to wspomnianej oferty. Na pierwszy rzut oka znalazłyby akceptację na forum. Ile kosztują - nie wiem.