Skocz do zawartości

Nowe nabytki

eye_lip

Rekomendowane odpowiedzi

Wykonanie jest w miarę, ale do czego chcesz nosić czarną poszetkę?

Spokojnie, to są dopiero moje pierwsze poszetki, robią się następne. Znalazłem materiał, więc dałem babci pasjonatce, która z wielką chęcią mi obszyła.

Czarna jak już to do jaśniejszych marynarek, ale na razie nie mam takiej w grochy.

Biała jest uniwersalna, a niebieska mi się podoba.

Wykonanie jest w miarę, ale do czego chcesz nosić czarną poszetkę?

Spokojnie, to są dopiero moje pierwsze poszetki, robią się następne. Znalazłem materiał, więc dałem babci pasjonatce, która z wielką chęcią mi obszyła.

Czarna jak już to do jaśniejszych marynarek, ale na razie nie mam takiej w grochy.

Biała jest uniwersalna, a niebieska mi się podoba.

Chciałem zapytać Cię ile zajmuje Ci obszycie poszetki, bo sam mam kilka materiałów i jakoś nie mogę się zabrać, ale z babcią nie będę próbował się porównywać :)

Babci zajmuje to mniej więcej około godziny, w przypadku poszetki 25x25 (czarna).

Zaś w przypadku poszetki o wymiarach 35x35 cm (biała) zajęło jej to około 1,5 godziny.

Najważniejsze, że ona nawet sama szuka materiałów i obszywa mi poszetki, spodobało się jej to. Mi to pasuje :)

Odpowiem za Trybka.

To Zara, ostanio było tam tanio i za 29 PLN można było kupić wełniany.

http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/s ... Bow%2BTies

Ten akurat to: wełna/jedwab i sam myślałem nad innym kolorem, bo w dotyku był OK.

Szkoda, że te knity, które też tam są, mają w składzie tylko polyester.

Flors, Dobre oko:) Ten niebieski też był OK.

Petrikauer, szerokość 8,5 cm.

Arkadyjczyk, byłem w 2-3 sklepach (zara) i w każdym z nich był duży wybór krawatów za 29 zł.

Coś takiego właśnie kupiłem:

http://sklep.vistula.pl/product-pol-112 ... a-RED.html

bardzo fajny mięsisty materiał, marynarka na żywo nie jest przykrótka, leży dobrze.

Pokażesz fotki?

Ciekawy jestem jak wygląda naprawdę, bo na zdjęciu/projekcie ze s trony jakoś pstro:(

Proponuję podejść do najbliższej Vistuli i zobaczyć, to na pewno będzie korzystniejsze niż moje zdjęcia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.