Skocz do zawartości

Nowe nabytki

eye_lip

Rekomendowane odpowiedzi

Na razie zakupilem taki srodek do zmiekczania skory i zobaczymy. Prawy lezy bardzo fajnie lewy tylko twardy strasznie a najgorzej na piecie. mam tez prawdila do rozciagania wiec moze nad tym lewym popracuje troche:)

wieksza stope mam ok 26 cm a prawa 25.5 ale ja mam model G i jakos nie widze zeby byly za szerokie. a szerokosc stopy mam 10 cm. i dosc wysokie podpicie-przyszwa mi sie nie schodzi gdy buty sa zawiazane. Ale i tak sa ladne:))

W poniedzialek dojda do mnie jeszcze Loake Knightsbridge 6.5 ale F. W razie czego bede odsylal:)

(...)

Jeden but jest wygodny a w drugim mi noga dretwieje. Mam nadzieje ze sie rozejdzie i moze ten drugi byl juz przymierzany bo wydaje sie jakby bardziej miekki.

(...)

Piękne buty. Gratuluję zakupu!

Może oddaj za ciasny but do zakładu szewskiego, który specjalizuje się w rozciąganiu obuwia? Moja żona oddawała swoje buty do zakładu na Nowym Świecie. Pamiętam, że jest też drugi zakład przy którejś z przecznic Kruczej (chyba przy Hożej). Niestety nie pamiętam dokładnych adresów.

Pozdr,

wojvv

(...)

Jeden but jest wygodny a w drugim mi noga dretwieje. Mam nadzieje ze sie rozejdzie i moze ten drugi byl juz przymierzany bo wydaje sie jakby bardziej miekki.

(...)

Może oddaj za ciasny but do zakładu szewskiego, który specjalizuje się w rozciąganiu obuwia? Moja żona oddawała swoje buty do zakładu na Nowym Świecie. Pamiętam, że jest też drugi zakład przy którejś z przecznic Kruczej (chyba przy Hożej). Niestety nie pamiętam dokładnych adresów.

Pozdr,

wojvv

Wraz z kolegą Immune uważamy że rozbijanie solidnego skórzanego buta buta nie ma sensu. Jeszcze ani razu nie dało to zadowalającego efektu.

(...)

(...)

Pozdr,

wojvv

Wraz z kolegą Immune uważamy że rozbijanie solidnego skórzanego buta buta nie ma sensu. Jeszcze ani razu nie dało to zadowalającego efektu.

To jest nas trzech.

Mi sie wydaje ze ten but nie wymaga wlasciwie rozciagania. Predzej ulozenia. On nie jest chyba za maly. Jest po prostu ciasniejszy ale spokojnie w niego wchodze. Jest po prostu piekielnie twardy, zwlaszcza piety ktore nawet w tym lepiej dopasowanym bola. Do tego przez srodek piet idzie szew ktory jest jeszcze twardszy i troche wystajacy.

Nie wiem jeszcze co oznacza etap o ktorym czesto na forum, czyli rozbijanie buta czy ukladania ale mysle ze wlasnie tego potrzeba. Immune pisal kiedys ze to ok 30 godz a w przypadku twardych butow nawet wiecej. Co dzien w nich chodze po domu i zobaczmy. Mam dosc wrazliwe piety, do tego nigdy w takich butach nie chodzilem wiec po prostu chyba musze przejsc ten etap:) Martwie sie tylko ze jesli te buty beda po prostu niewygodne, zraze sie i nie bede w tego typu butach chodzil. A nie chcialbym bo bardzo mi sie podobaja:) i mam juz w planach kolejne pary:)

pzdr

Loake Knightsbridge - piękne buty.

Ja swoje Loaki (seria Shoemakers) rozbijałem "na chama", zakładając na cały dzień, ale aż takich problemów nie było. Przez jakieś 4 dni obcierały mi palce w zgięciu, teraz są już dopasowane i wygodne.

Być może pomogłyby środki zmiękczające skórę - może tłuszcz do skór albo krem, zwłaszcza w zgięciach, ale co do szczegółów skonsultuj się z fachowcem.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Myślę, że ta druga spodoba się Doktorowi. ; ) Udało się w końcu znaleźć, szkoda tylko, że przy tej szerokości klap wystaje jakieś 2/5 brustaszy, za to kwiatek w butonierce będzie dobrze wyglądać. : )

Obie trzeba będzie lekko zwęzić, ale zapłaciłem za nie razem 21 zł, dodatkowa stówka nawet na przeróbki nie będzie straszna.

(...)

zdarzył się że jeden z moich butów ślubnych był ciasny. Szewc nie podjął się rozbicia, ponieważ podobno nie można zrobić tego w przeciągu 3h. Zdarzyło mi się to pierwszy raz więc spanikowałem. Kupiłem spry do zmiękczania skóry, spryskałem jak najwięcej się da włożyłem je momentalnie na stopy ( podobno nie można tak robić:) chodziłem przez 4h i Voila!!!

Kupiłem spry do zmiękczania skóry, spryskałem jak najwięcej się da włożyłem je momentalnie na stopy ( podobno nie można tak robić:) chodziłem przez 4h i Voila!!!

Nie można tak robić ponieważ można sobie przy okazji zmiękczyć własną skórę, a tego nie chcemy. :)

Pozdrawiam, Dr

Wlasnie kurier przyniosl.

Loake Knightsbridge 6,5F

i gratis krawat:) i prawidla

buty wygladaja troche inaczej niz na zdjeciach w sklepie w ktorym je kupowalem czyli tutaj:

http://www.pediwear.co.uk/loake/products/2606.php

Na zdjeciach wygladaja ciekawiej kolorystycznie, ale i tak mi sie podobaja. Skora wydaje mi sie bardziej miekka niz w moich poprzednich butach ktore tutaj prezentowalem i te leza calkiem przyjemnie:)

Zaluje jedynie ze tak bardzo mam rozjechana przyszwe. Jest to wina mojego wysokiego podbicia i chyba nie zmiania tego za bardzo nawet wersja poszerzona - poprzednie buty mam w rozmiarze 6,5G i tez przyszwa sie nie schodzi. Chyba po prostu nie bedzie mi to dane w butach z polki

pzdr

post-987-13658920626563_thumb.jpg

post-987-13658920626866_thumb.jpg

post-987-13658920627173_thumb.jpg

a jesli chodzi o poprzednie buty ktore tu prezentowalem to wydaje mi sie ze bedzie dobrze:)

uzywalem srodkow do zmiejczania skrory, porozciagalem troche w prawdilach, chodzilem troche po domu, w piatek dalem im i nogom troche odpoczac i w sobote nakleilem plaster na piete po czym.... przelatalem cale wesele:))

mialem w zapasie drugie buty ale okazaly sie zbedne. teraz butki i nogi odpoczywaja ale mysle ze za jakies 2 dni juz bedzie dobrze a za tydzien bedzie swietnie:))

Tak wiec po prostu trzeba przetrzymac:)

Woyakko mam pytanie. Miałem nadzieję, że zakup butów w tęgości G spowoduje, że przyszwa będzie mi się schodzić, ale widzę, że to chyba jednak nie rozwiąże tego problemu. To według Ciebie różnica pomiędzy F, a G leży w szerokości buta, jakbyś opisał tę różnicę ?

po pierwsze oba buty ktore mam - jedne F drugie G sa na innym kopycie i sa to inne modele wiec porownanie nie bedzie jakies hiper miarodajne, ale..

Najwieksza roznice w modelu G czuc w najszerszym miejscu stopy czy buta czyli ( nie wiem jak sie ta czesc stopy nazywa) pod palcami. W podbicu roznica tez jest bo jednak w modelu G przyszwa schodzi sie troche bardziej niz F gdzie jest praktycznie calkiem rozlazla:) w piecie nie czuje roznicy w szerokosci ale to moze byc wynik tego ze buty F maja ciut bardziej miekka skore wiec inaczej na tej piecie czuje but. I tyle wlasciwie. Roznica w kazdym razie jest niewielka ale jednak zauwazalna. Oba buty moim zdaniem dobrze na mnie leza i o dziwo mniej problemow z dopasowaniem bede mial z tym F ( ale jak mowilem raczej jest to skutek bardziej miekkiej skory). Tak czy siak pocierpiec bede musial przy kazdym modelu:)

Woyakko, buty wyglądają lepiej niż na zdjęciach z Pediwear. Zgrabne kopyto ale jednocześnie nie są zbyt wydłużone. Krawat też bardzo fajny. Gdybyś chciał się go pozbyć to daj znać:)

Mały OT. nie wiem czy wiążesz w ten sposób buty specjalnie, ale pod tym linkiem

http://www.fieggen.com/shoelace/lacingmethods.htm

są pokazany sposoby w jaki sposób sznurować buty w "drabinkę", żeby nie było widać dolnych przejść sznurówek.

Edit: literówka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.