Taternik Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Woyakko, jakie masz długie stopy, ile cm ? Ja zakupiłem podobne do twoich, nawet kolor, Loake Buckingham 6,5F.
woyakko Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Na razie zakupilem taki srodek do zmiekczania skory i zobaczymy. Prawy lezy bardzo fajnie lewy tylko twardy strasznie a najgorzej na piecie. mam tez prawdila do rozciagania wiec moze nad tym lewym popracuje troche:) wieksza stope mam ok 26 cm a prawa 25.5 ale ja mam model G i jakos nie widze zeby byly za szerokie. a szerokosc stopy mam 10 cm. i dosc wysokie podpicie-przyszwa mi sie nie schodzi gdy buty sa zawiazane. Ale i tak sa ladne:)) W poniedzialek dojda do mnie jeszcze Loake Knightsbridge 6.5 ale F. W razie czego bede odsylal:)
Taternik Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Woyakko kupiłeś Loake Knightsbridge Chestnut Burnished Calf ? Czy jest rozmiar F ? Przymierzam się do 6, ale są w rozmiarze G.
woyakko Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 dokladnie te kupilem. Kupilem 6.5 F. i wydaje mi sie ze ten model wystepuje tylko w wersji F. Ja G nie widzialem
Taternik Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Woyakko, a gdzie kupiłeś te buty ? http://www.herringshoes.co.uk/product-i ... &seconds=1
woyakko Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 niee. Ja kupilem te http://www.herringshoes.co.uk/product-i ... ur_id=1287 tyle ze tu: http://www.pediwear.co.uk/loake/products/2606.php na zdjeciach roznia sie od siebie totalnie
Taternik Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Wszystko jasne, Ty kupiłeś z serii Loake 1880, a ja wkleiłem link Loake, ale produkowane dla Herringa.
wojvv Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 (...) Jeden but jest wygodny a w drugim mi noga dretwieje. Mam nadzieje ze sie rozejdzie i moze ten drugi byl juz przymierzany bo wydaje sie jakby bardziej miekki. (...) Piękne buty. Gratuluję zakupu! Może oddaj za ciasny but do zakładu szewskiego, który specjalizuje się w rozciąganiu obuwia? Moja żona oddawała swoje buty do zakładu na Nowym Świecie. Pamiętam, że jest też drugi zakład przy którejś z przecznic Kruczej (chyba przy Hożej). Niestety nie pamiętam dokładnych adresów. Pozdr, wojvv
modus Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Pamiętam, że jest też drugi zakład przy którejś z przecznic Kruczej (chyba przy Hożej). Niestety nie pamiętam dokładnych adresów.Zgadza się - jest na Hożej między Kruczą a Marszałkowską.
zaki Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 (...) Jeden but jest wygodny a w drugim mi noga dretwieje. Mam nadzieje ze sie rozejdzie i moze ten drugi byl juz przymierzany bo wydaje sie jakby bardziej miekki. (...) Piękne buty. Gratuluję zakupu! Może oddaj za ciasny but do zakładu szewskiego, który specjalizuje się w rozciąganiu obuwia? Moja żona oddawała swoje buty do zakładu na Nowym Świecie. Pamiętam, że jest też drugi zakład przy którejś z przecznic Kruczej (chyba przy Hożej). Niestety nie pamiętam dokładnych adresów. Pozdr, wojvv Wraz z kolegą Immune uważamy że rozbijanie solidnego skórzanego buta buta nie ma sensu. Jeszcze ani razu nie dało to zadowalającego efektu.
stock Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2011 (...) Jeden but jest wygodny a w drugim mi noga dretwieje. Mam nadzieje ze sie rozejdzie i moze ten drugi byl juz przymierzany bo wydaje sie jakby bardziej miekki. (...) Piękne buty. Gratuluję zakupu! Może oddaj za ciasny but do zakładu szewskiego, który specjalizuje się w rozciąganiu obuwia? Moja żona oddawała swoje buty do zakładu na Nowym Świecie. Pamiętam, że jest też drugi zakład przy którejś z przecznic Kruczej (chyba przy Hożej). Niestety nie pamiętam dokładnych adresów. Pozdr, wojvv Wraz z kolegą Immune uważamy że rozbijanie solidnego skórzanego buta buta nie ma sensu. Jeszcze ani razu nie dało to zadowalającego efektu. To jest nas trzech.
woyakko Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Mi sie wydaje ze ten but nie wymaga wlasciwie rozciagania. Predzej ulozenia. On nie jest chyba za maly. Jest po prostu ciasniejszy ale spokojnie w niego wchodze. Jest po prostu piekielnie twardy, zwlaszcza piety ktore nawet w tym lepiej dopasowanym bola. Do tego przez srodek piet idzie szew ktory jest jeszcze twardszy i troche wystajacy. Nie wiem jeszcze co oznacza etap o ktorym czesto na forum, czyli rozbijanie buta czy ukladania ale mysle ze wlasnie tego potrzeba. Immune pisal kiedys ze to ok 30 godz a w przypadku twardych butow nawet wiecej. Co dzien w nich chodze po domu i zobaczmy. Mam dosc wrazliwe piety, do tego nigdy w takich butach nie chodzilem wiec po prostu chyba musze przejsc ten etap:) Martwie sie tylko ze jesli te buty beda po prostu niewygodne, zraze sie i nie bede w tego typu butach chodzil. A nie chcialbym bo bardzo mi sie podobaja:) i mam juz w planach kolejne pary:) pzdr
mosze Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Loake Knightsbridge - piękne buty. Ja swoje Loaki (seria Shoemakers) rozbijałem "na chama", zakładając na cały dzień, ale aż takich problemów nie było. Przez jakieś 4 dni obcierały mi palce w zgięciu, teraz są już dopasowane i wygodne. Być może pomogłyby środki zmiękczające skórę - może tłuszcz do skór albo krem, zwłaszcza w zgięciach, ale co do szczegółów skonsultuj się z fachowcem.
mbs Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Myślę, że ta druga spodoba się Doktorowi. ; ) Udało się w końcu znaleźć, szkoda tylko, że przy tej szerokości klap wystaje jakieś 2/5 brustaszy, za to kwiatek w butonierce będzie dobrze wyglądać. : ) Obie trzeba będzie lekko zwęzić, ale zapłaciłem za nie razem 21 zł, dodatkowa stówka nawet na przeróbki nie będzie straszna.
betterpriceforall Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Jeden but jest wygodny a w drugim mi noga dretwieje. Mam nadzieje ze sie rozejdzie i moze ten drugi byl juz przymierzany bo wydaje sie jakby bardziej miekki. (...) zdarzył się że jeden z moich butów ślubnych był ciasny. Szewc nie podjął się rozbicia, ponieważ podobno nie można zrobić tego w przeciągu 3h. Zdarzyło mi się to pierwszy raz więc spanikowałem. Kupiłem spry do zmiękczania skóry, spryskałem jak najwięcej się da włożyłem je momentalnie na stopy ( podobno nie można tak robić chodziłem przez 4h i Voila!!!
Dr Kilroy Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Kupiłem spry do zmiękczania skóry, spryskałem jak najwięcej się da włożyłem je momentalnie na stopy ( podobno nie można tak robić chodziłem przez 4h i Voila!!! Nie można tak robić ponieważ można sobie przy okazji zmiękczyć własną skórę, a tego nie chcemy. Pozdrawiam, Dr
betterpriceforall Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2011 tak tak domyślam się lecz w krytycznych sytuacjach....
woyakko Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Wlasnie kurier przyniosl. Loake Knightsbridge 6,5F i gratis krawat:) i prawidla buty wygladaja troche inaczej niz na zdjeciach w sklepie w ktorym je kupowalem czyli tutaj: http://www.pediwear.co.uk/loake/products/2606.php Na zdjeciach wygladaja ciekawiej kolorystycznie, ale i tak mi sie podobaja. Skora wydaje mi sie bardziej miekka niz w moich poprzednich butach ktore tutaj prezentowalem i te leza calkiem przyjemnie:) Zaluje jedynie ze tak bardzo mam rozjechana przyszwe. Jest to wina mojego wysokiego podbicia i chyba nie zmiania tego za bardzo nawet wersja poszerzona - poprzednie buty mam w rozmiarze 6,5G i tez przyszwa sie nie schodzi. Chyba po prostu nie bedzie mi to dane w butach z polki pzdr
woyakko Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 a jesli chodzi o poprzednie buty ktore tu prezentowalem to wydaje mi sie ze bedzie dobrze:) uzywalem srodkow do zmiejczania skrory, porozciagalem troche w prawdilach, chodzilem troche po domu, w piatek dalem im i nogom troche odpoczac i w sobote nakleilem plaster na piete po czym.... przelatalem cale wesele:)) mialem w zapasie drugie buty ale okazaly sie zbedne. teraz butki i nogi odpoczywaja ale mysle ze za jakies 2 dni juz bedzie dobrze a za tydzien bedzie swietnie:)) Tak wiec po prostu trzeba przetrzymac:)
Taternik Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Woyakko mam pytanie. Miałem nadzieję, że zakup butów w tęgości G spowoduje, że przyszwa będzie mi się schodzić, ale widzę, że to chyba jednak nie rozwiąże tego problemu. To według Ciebie różnica pomiędzy F, a G leży w szerokości buta, jakbyś opisał tę różnicę ?
woyakko Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 po pierwsze oba buty ktore mam - jedne F drugie G sa na innym kopycie i sa to inne modele wiec porownanie nie bedzie jakies hiper miarodajne, ale.. Najwieksza roznice w modelu G czuc w najszerszym miejscu stopy czy buta czyli ( nie wiem jak sie ta czesc stopy nazywa) pod palcami. W podbicu roznica tez jest bo jednak w modelu G przyszwa schodzi sie troche bardziej niz F gdzie jest praktycznie calkiem rozlazla:) w piecie nie czuje roznicy w szerokosci ale to moze byc wynik tego ze buty F maja ciut bardziej miekka skore wiec inaczej na tej piecie czuje but. I tyle wlasciwie. Roznica w kazdym razie jest niewielka ale jednak zauwazalna. Oba buty moim zdaniem dobrze na mnie leza i o dziwo mniej problemow z dopasowaniem bede mial z tym F ( ale jak mowilem raczej jest to skutek bardziej miekkiej skory). Tak czy siak pocierpiec bede musial przy kazdym modelu:)
michal. Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Woyakko, buty wyglądają lepiej niż na zdjęciach z Pediwear. Zgrabne kopyto ale jednocześnie nie są zbyt wydłużone. Krawat też bardzo fajny. Gdybyś chciał się go pozbyć to daj znać Mały OT. nie wiem czy wiążesz w ten sposób buty specjalnie, ale pod tym linkiem http://www.fieggen.com/shoelace/lacingmethods.htm są pokazany sposoby w jaki sposób sznurować buty w "drabinkę", żeby nie było widać dolnych przejść sznurówek. Edit: literówka
mr.vintage Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Wczorajszy zakup z Massimo Dutti (przecena: 159 zł na 45 zł):
Rekomendowane odpowiedzi