Gość gccg Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Suede to po polsku zamsz, a nie welur. Skóry welurowe są często mylone z zamszem chociażby ze względu na podobny sposób wyprawy. A buty, które przedstawiłeś - fajne. Savile to klasyka, a Belgrave jest dla mnie zbyt grzeczny jak na nieformalny zamsz.Dzieki za uwage o zamszu !!! Aaaaaa ... czy konska skora (cordovan) nadaje sie na lato? Wiem, ze jest "cieplejsza" od cielecej i zastanawiam sie czy wlasnie z tego powodu nie izolowalaby lepiej stopy przed upalem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Suede to po polsku zamsz, a nie welur. Skóry welurowe są często mylone z zamszem chociażby ze względu na podobny sposób wyprawy. A buty, które przedstawiłeś - fajne. Savile to klasyka, a Belgrave jest dla mnie zbyt grzeczny jak na nieformalny zamsz.Dzieki za uwage o zamszu !!! Aaaaaa ... czy konska skora (cordovan) nadaje sie na lato? Wiem, ze jest "cieplejsza" od cielecej i zastanawiam sie czy wlasnie z tego powodu nie izolowalaby lepiej stopy przed upalem? gccg dobre buty są dobre na każdą porę roku, choć w upały sugerowałbym raczej plecionki lub dziurkowane, albo coś do rozszerzenia Twojej kolekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 To oczywiście niesmaczne żarty z mojej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Suede to po polsku zamsz, a nie welur. Skóry welurowe są często mylone z zamszem chociażby ze względu na podobny sposób wyprawy. A buty, które przedstawiłeś - fajne. Savile to klasyka, a Belgrave jest dla mnie zbyt grzeczny jak na nieformalny zamsz.Dzieki za uwage o zamszu !!! Aaaaaa ... czy konska skora (cordovan) nadaje sie na lato? Wiem, ze jest "cieplejsza" od cielecej i zastanawiam sie czy wlasnie z tego powodu nie izolowalaby lepiej stopy przed upalem? gccg dobre buty są dobre na każdą porę roku, choć w upały sugerowałbym raczej plecionki lub dziurkowane, albo coś do rozszerzenia Twojej kolekcjiNie taki niesmaczny ... idziesz z duchem czasu!!! I gdyby to byl zart .... ale Uggs - przeboj ubieglej zimy i nie tylko! Czyli walonki najzwyklejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Piękne są te zamszowe monki C&J Savile i C&J Belgrave. Zakochałem się w zamszowych butach, naprawdę. To wszystko przez Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Piękne są te zamszowe monki C&J Savile i C&J Belgrave. Zakochałem się w zamszowych butach, naprawdę. To wszystko przez Was Oczywiscie, ze przez nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Przez Ciebie w szczególności!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Przez Ciebie w szczególności!!! Dzieki ... milo mi ... Bo czyz nie godzi sie rozpalac milosc do rzeczy godnych i pieknych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Dzieki ... milo mi ... Bo czyz nie godzi sie rozpalac milosc do rzeczy godnych i pieknych? Jak najbardziej, a i podziękowania Ci się za to należą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Dzieki ... milo mi ... Bo czyz nie godzi sie rozpalac milosc do rzeczy godnych i pieknych? Jak najbardziej, a i podziękowania Ci się za to należą Cala przyjemnosc po mojej stronie Stwierdzenie, ze buty sa czescia garderoby, ktora nie jest mi obojetna bedzie zapewne eufrmizmen. Dlatego tez naprawde sie ciesze, jezeli budza one zainteresowanie innych osob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Magnanni - 13217 - Cognac - cena 250 euro http://www.vandaelschoenen.nl/webshop/? ... id=&srtid= Magnanni - 13217 - Bruin Suede - cena 250 euro http://www.vandaelschoenen.nl/webshop/? ... id=&srtid= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 9 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2011 Tansza alternatywa Magnanni Monk Shoe - van Lier za 159.95 euro http://www.originalvanlier.nl/alle-stij ... oen-3012/1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 9 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2011 Cudowne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 9 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2011 Cudowne! Sa calkiem ladne ... az sie sam zdziwilem. Jeszcze pare lat temu van Lier prosukowal buty bardziej klasyczne. Obecnie "poszli w mode" co nie oznacza, ze nie maja ciekawych modeli http://www.vanlier.nl/en/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 10 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2011 Nie wiem czy już sie w wątku pojawiło ale jeżeli zdecyduję się na monki to pewnie coś w tym stylu: http://www.thearmourystore.com/shoes/carmina-brown-double-monkstrap-shoes-inca-last Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 10 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2011 Nie wiem czy już sie w wątku pojawiło ale jeżeli zdecyduję się na monki to pewnie coś w tym stylu: http://www.thearmourystore.com/shoes/carmina-brown-double-monkstrap-shoes-inca-last Podobne sie pojawialy ... ale nie hiszpanska CarminaShipton & Heneage Burford viewtopic.php?f=1&t=568&start=80 to ten sam styl Moje ulubione "mnichy" Poulsen Skone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 11 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2011 Te zamszowe monki VL mają chyba kopyto ciosane siekierą. W ogóle nie podoba mi się ich kształt i barwa skóry zamszowej. Odrobinę jaśniejsza jest w mojej ocenie o wiele bardziej uniwersalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 14 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2011 nie jestem fanem monk shoes, ale ten Lobb z wystawy jest całkiem przyjemny. (zdjęcie pochodzi z SF). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 14 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2011 Cena (19 500 zł) za to mniej przyjemna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 14 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2011 Cena powala... czy te buty są faktycznie tyle warte, czy 75% ceny płacimy za markę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 14 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2011 Cena powala... czy te buty są faktycznie tyle warte, czy 75% ceny płacimy za markę?Pod względem użytych materiałów i ilości ręcznej pracy (według stawek godzinowych obowiązujących na wyspach) te buty są warte ok. 1200-1500 EUR. Pozostała część kwoty to bajecznie kolorowa opowieść o najlepszym szewcu w nowożytnej historii świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 14 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2011 I moim zdaniem dużo lepiej niż ten model wyglądają klasyczne monki. O ile z profilu nie można odmówić tym butom gracji, o tyle w moim odczuciu od frontu prezentują się dużo gorzej. Znalazłem takie dwa zdjęcia, to różne modele, ale podobne. Immune, tak myślałem Pięknie dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 14 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2011 Tutaj monki JL MTO na kopycie 8000 w cenie 1950 GBP na brytyjskim Ebay'u. Wyższa cena jest w pewien sposób usprawiedliwiona rodzajem użytej skóry - jest to skóra z jaszczurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 14 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2011 ok. to nie monk, ale pasuje do naszej kolekcji najdroższych butów. (zdjęcie z SF). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 14 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2011 Cena (19 500 zł) za to mniej przyjemna Gdzie znalazles taka cene??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi