h8r3d Napisano 4 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2011 Byłem wczoraj u P. Pietrzyka na Kowalskiej i szczerze mówiąc byłem bardzo pozytywnie zaskoczony. Złożyłem u niego zamówienie. Idąc tam byłem nastawiony na jego ważniejsze racje, ku mojemu zdziwieniu nie przedstawiał takowych ani na nic mnie nie namawiał. Wspominał, że ostatnio szył u niego jakiś warszawski adwokat, nie w celu chwalenia się tylko w kontekście rozmowy która była o coraz większych wymaganiach klientów. P. Pietrzyk powiedział mi, że jest otwarty na wszystkie propozycje, przedstawiłem mu co chcę. Zrobił "rysunki", zapisał co chcę i zabrał się do miary. Ku mojemu zdziwieniu (nie wiem czy to normalne zjawisko u krawców) mierzył i nie zapisywał, po czym usiadł i spisał wszystko z pamięci. Jestem pozytywnie zaskoczony jak na razie, a czy robota też będzie dobra? Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Celefinnel Napisano 5 Grudzień 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2011 Będę trzymał kciuki. Po swoich doświadczeniach widzę progres u tego krawca ale tip top to jeszcze nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
francuz_lbn Napisano 5 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2011 (...) P. Pietrzyk powiedział mi, że jest otwarty na wszystkie propozycje, przedstawiłem mu co chcę. Zrobił "rysunki", zapisał co chcę i zabrał się do miary. (...)Zdradzisz co zamówiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 6 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2011 Tak. Garnitur dwuczęściowy na studniówkę, materiał ciemny granat giorgio. Marynarka: - jednorzędowa z 2ma guzikami - po 4 guziki na rękawach - kozerka wysoko - płytka pacha - jeden szlic z tyłu - taliowanie - rozwarcie lekkie - klapy proste - brustasza lekko nachylona do wewnątrz - butonierka rozcięta - kieszenie z patkami, proste Spodnie: - bez zaszewek - na zamek - zwężane ku dołowi - bez kieszeni z tyłu Jako wzór dałem to zdjęcie: + kilka uwag, a jedną z nich jest troszkę mniejsze taliowanie niż na fotografii a i zażyczyłem sobie na płótnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 6 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2011 Mam nadzieję, że wyjdzie wszystko dobrze i nie okaże się później, iż krawiec zrobił po swojemu. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 6 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2011 Dzięki. Breaking News: Kiedy mój ojciec zanosił mu dzisiaj zdjęcie z fasonem spytał o klejenie na moją prośbę to p. Pietrzyk powiedział, że skoro chcę wszystko tradycyjnie to tak też zrobi i będzie bez klejenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 6 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2011 Huh, taki fason mieć odwzorowany idealnie, to trzeba naprawdę mieć talię osy i barki kajakarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 6 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2011 talia 74 / barki 110 także myślę, że damy radę W sobotę odwiedziłem P. Pietrzyka w celu przymiarki. Marynarka wstępnie wiadomo bez klap, rękawów, guzików... Po oględzinach zdecydowałem się na lekkie skrócenie, co krawiec też zasugerował. W sumie to była krótka wizyta. Na następnej będzie już góra z rękawami, klapami... i spodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 30 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2011 Przed świętami dałem Panu Pietrzykowi dwie marynarki do przeróbek. Jedna do skrócenia całości (w tym rękawy) druga do wytaliowania. Jestem bardzo zadowolony z efektów i współpracy. Widziałem tez na manekinie smoking w trakcie pracy (jeszcze bez rękawów) na płótnie z ręcznym szyciem tych nitek, których przeznaczenia nie pamiętam na klapach. Dla jakiegoś naukowca z UMCS-u. Na wiosnę chyba odłożę parę złotych na garnitur. generalnie wrażenie bardzo dobre. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 14 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2012 Jednak p. Pietrzyk mimo swoich zapewnień "ja tu wszystko wiem" nadal szyje za obszernie w talii, także zwróćcie na to szczególną uwagę jak będziecie u niego na przymiarkach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jowik Napisano 30 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2012 Witam, poczytałem trochę forum i kilkukrotnie padło nazwisko p. Łońskiego z Fabrycznej. Czy ktoś zdecydował się na uszycie czegoś u tego krawca i mógłby podzielić się efektami? Planuję uszyć garnitur lub smoking tudzież inny strój na swój ślub, do końca jeszcze się nie zdecydowałem w czym wystąpię (jeżeli macie jakieś propozycje to będę wdzięczny za podpowiedzi odnośnie stroju ślubnego). Wracając do krawca Łońskiego, którego poleciła mi krawcowa mojej przyszłej żony to bardzo cenne będą dla mnie jakiekolwiek informacje na jego temat, poczytałem wasze doświadczenia z panem Pietrzykiem i zastanawiam się mocno nad którymś ze stołecznych krawców. Dodam jeszcze tylko, że byłoby to moje pierwsze bespoke więc tym bardziej mam obawy, że krawiec będzie miał zawsze więcej argumentów za tym czy coś jest ok czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
icey1 Napisano 4 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2012 Po przeczytaniu wszystkich postów muszę stwierdzic , że w Lublinie nie ma krawca , który jest w stanie dobrze uszyć garnitur , Koledzy rozwodzący się nad Panami z ulicy Kowalskiej i Fabrycznej jeżeli potrzebujecie przebrania na bal ,, wspomnienia PRL,, to trafiliście na wspaniały adres , ponieważ w tych miejscach czas się zatrzymał . Jednym słowem , żal czasu i pieniędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 5 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2012 Witam, szyłeś coś na Fabrycznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 4 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2012 Oddałem dziś na próbę marynarkę do wytaliowania do Pana Jerzego Wójcika. Z0baczyny jak wyjdzie, puki co jestem dobrej myśli. powoli odkładam na pełny granatowy garnitur bespoke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 4 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2012 Oddałem dziś na próbę marynarkę do wytaliowania do Pana Jerzego Wójcika. Z0baczyny jak wyjdzie, puki co jestem dobrej myśli. powoli odkładam na pełny granatowy garnitur bespoke.Rozumiem, że to od pukania w niemalowane drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 4 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2012 Oj, jaki wstyd - przepraszam to przez ten upał i to pyfko na upał póki oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lowelas01 Napisano 6 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2012 Arkadyjczyk, wiesz może ile liczy sobie Pan Jerzy za uszycie dwu-cześciowego garnituru ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 6 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2012 Mi rzucił cenę 600 PLN za Marynarkę + 2pary spodni, coś koło tego. oczywiście sama igła do tego trzeba doliczyć wszystkie materiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lowelas01 Napisano 6 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2012 Mi rzucił cenę 600 PLN za Marynarkę + 2pary spodni, coś koło tego. oczywiście sama igła do tego trzeba doliczyć wszystkie materiały Dziękuję Ci za odpowiedz. A możesz powiedzieć jak oceniasz warsztat Pana Jerzego ? Mam nadzieje że nie jest to ktoś podobny z podejścia do klienta niczym krawiec z ul. królewskiej w lbn pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 6 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2012 na razie tylko rozmawialiśmy, więc nie mogę nic pewnego orzec, zobaczymy po poprawkach marynarki. Jedyne wrażenie jak na razie, to jest on bardzo pewny swoich racji, choć i potrafi je uzasadnić. Dla przykładu wydawało mi się, że we wzmiankowanej marynarce powinny być zwężone ramiona - Pan Jerzy stwierdził, że niekoniecznie. Zobaczymy jak wyjdzie po taliowaniu. Żałuję, że nie zrobiłem zdjęcia przed - wrzucę zdjęcie po robocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 6 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2012 wydawało mi się, że we wzmiankowanej marynarce powinny być zwężone ramiona - Pan Jerzy stwierdził, że niekoniecznie. Dla nich zwykle ramiona nie sa za szerokie, nogawki za długie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalantoni Napisano 14 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2012 Witam serdecznie, czy któryś z forumowiczów miał doświadczenia z krawcem ze Świętoduskiej panem Tadeuszem Reszką, znalazłem w necie jakieś szczątkowe informacje? http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /993563834 Ps. jako nowy na forum witam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 14 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2012 Pierwsze o nim słyszę, ale czy to nie jest przypadkiem krawiec damski? Witamy nowego uczestnika forum z Koziego Grodu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 14 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2012 Ja raz u niego byłem. Na pewno szyje płaszcze damskie i męskie. Czy szyje coś więcej, tego nie wiem. Garniturów w każdym bądź razie nie szyje a przynajmniej dla mnie nie chciał tego zrobić, chociaż mówił, że dla siebie samego szyje. Nic więcej na temat tego Pana nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 31 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2012 Odebrałem marynarkę taliowaną przez Pana Jerzego. Muszę powiedzieć, że bardzo dokładna robota. Szwy wykonane perfekcyjnie. Koleżanki w pracy stwierdziły, że leży dobrze. Jutro postaram się wrzucić ją w jakimś zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi