swordfishtrombone Napisano 4 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2017 Każdy mógł sobie zażyczyć indywidualną długość, z dokładnością - gdyby komuś na dokładności zależało - do milimetra. Pod tym kątem patrząc to był bespoke, a przynajmniej MTM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 4 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2017 Pasek bespoke do samodzielnego skócenia...? Nawet ubrania bespoke dają możliwość późniejszej adiustacji, niekoniecznie u krawca który je szył. Schudniesz/przytyjesz, będziesz musiał pasek zapinać nie na środkową ale na drugą lub czwartą dziurkę, i cały czar bespoke pryśnie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 4 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2017 Po to jest pięć dziurek w pasku, na taką okoliczność właśnie (i jakieś 15 cm między skrajnymi) :). Ja akurat często zmieniam obwód w pasie i to w obie strony, co sporo mnie kosztuje, ale mimo to wychodzę z założenia, że najtrafniejsza prognoza to (jak z pogodą): "jutro będę miał taki obwód w pasie, jak dzisiaj", więc kupuję zawsze na mój bieżący rozmiar. U dorosłych mężczyzn tendencja do zmiany rozmiaru jest raczej jednokierunkowa na dłuższą metę, i na tą tendencję możliwość skrócenia paska na nic się nie zda. W praktyce jeśli "skracalność" paska ma czemuś służyć, to tylko dopasowaniu go bezpośrednio po zakupie. Jeśli mi czegoś w tym pasku brakuje, to tylko ruchomej szlufki, ale radzę sobie bez niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. lubo69 Napisano 4 Luty 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2017 Była zima. Darek czekał w Raciborzu na autobus. Autobus jak to autobus zimą - nie przyjeżdżał. Aby się rozgrzać, Darek wyjął z torby taniego blenda kawałek juchtu, a z kieszeni kurtki Victorinoxa. Nie zdejmując nawet rękawic, machnął na kolanie taką oto podkładkę pod myszkę, którą zaraz - za równowartość średniego blenda - przytuliłem, aby nie walała się gdzieś po podłodze "w warstacie". Podobno Darek pisząc prawą ręką posty, lewą po omacku robi z tej skóry kubek na długopisy (i blendy?), ale to już sami dopytajcie. Przepraszam za lokowanie produktu. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gratek Napisano 4 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2017 @swordfishtrombone Wybór jednego parametru jakim jest długość to zdecydowanie nie jest bespoke, bo to na upartego oferuje nawet Miler w swoich paskach Chyba "zlokalizowałem" problem. Jeżeli rozmiar paska mierzymy od początku klamry do środkowej dziurki, to dostałem zły rozmiar. Jeśli do drugiej od końca to wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 4 Luty 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2017 @swordfishtrombone Wybór jednego parametru jakim jest długość to zdecydowanie nie jest bespoke, bo to na upartego oferuje nawet Miler w swoich paskach Chyba "zlokalizowałem" problem. Jeżeli rozmiar paska mierzymy od początku klamry do środkowej dziurki, to dostałem zły rozmiar. Jeśli do drugiej od końca to wszystko jest ok. Jeżeli tak jest to odezwij się do mnie na pw. Ja mam zapisany rozmiar 92. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Skalpel Napisano 2 Marzec 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2017 Kolejna teczka z bridle, w kolorze burgundu. Wyklejona kozim zamszem. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 2 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2017 I coś patriotycznego . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Skalpel Napisano 13 Marzec 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 Podobno odkąd Fenicjanie wymyślili pieniądze, nie ma rzeczy niemożliwych.... Chyba mieli rację Przeróbka siodła (zdjęcia jeszcze przed ostatecznym wymuskaniem) Lekka zmiana konstrukcji siodła. Ręczne obszycie roślinnie garbowaną skórą w kolorze wiśni. Ręcznie kute ozdobne okucia, ręcznie wytrawiane. Całość pozłocona 20 karatowym złotem. Siodło wyglądało tak: A teraz tak: 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 14 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2017 Czy to siodło to eksponat czy jest w pełni użytkowe? Piękna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Skalpel Napisano 14 Marzec 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2017 @Beny23 dziękuję bardzo. Siodło jest w pełni użytkowe, tzn. pewnie będzie użyte 3-4 razy w roku na jakieś parady, imprezy rekonstrukcyjne itp. Do tego siodła są jeszcze zrobione te skrzydła husarskie, które będą zamontowane z tyłu. Płatnerz (moim zdaniem, najlepszy w Polsce, też raciborzanin) musi do nich jeszcze okucia dorobić.A tutaj próbka tego co ten płatnerz potrafi:http://www.platnerz.nets.plTo jest nasz pierwszy wspólny projekt. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 14 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2017 Rekonstrukcja historyczna to dla kaletnika dobry biznes. Mój kolega z roku należał do grupy rekonstruktorów, wydawał na swoje hobby każdy zarobiony grosz (zarabiał nieźle), a w grę wchodziły sumy, przy których nasze tutaj garnitury, nawet bespoke, to "waciki". Życzę więc, żeby to nie był ostatni wspólny projekt z płatnerzem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 21 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2017 A ja się pochwalę takim drobiazgiem od Darka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 23 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2017 Dnia 14.03.2017 o 01:32, Skalpel napisał: @Beny23 dziękuję bardzo. Siodło jest w pełni użytkowe, tzn. pewnie będzie użyte 3-4 razy w roku na jakieś parady, imprezy rekonstrukcyjne itp. Do tego siodła są jeszcze zrobione te skrzydła husarskie, które będą zamontowane z tyłu. Płatnerz (moim zdaniem, najlepszy w Polsce, też raciborzanin) musi do nich jeszcze okucia dorobić. A tutaj próbka tego co ten płatnerz potrafi:http://www.platnerz.nets.pl To jest nasz pierwszy wspólny projekt. Jako absolutny, fanatyczny (czytam dla przyjemności doktoraty na jej temat;) ) fan husarii jestem pod wielkim wrażeniem! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Skalpel Napisano 25 Marzec 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2017 Trochę blanku, trochę kudu, trochę kozy, trochę mosiądzu. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 25 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2017 Ten spód klapy.... Miód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 25 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2017 Jeszcze mi powiedz, że to z Kalisza Krupon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 18 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2017 Nie... To nie jest obroża dla psa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 18 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2017 Kota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 18 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2017 Nope Podpowiedź: pisiąt tfarzy Greja Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 18 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2017 Na zamówienie robiłeś czy na własny użytek? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 18 Kwiecień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2017 Na zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 18 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2017 Reszta stroju też będzie tu prezentowana? 😈 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 18 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2017 1 godzinę temu, Skalpel napisał: Nie... To nie jest obroża dla psa Niesamowicie perspektywiczna branża 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 18 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2017 Dnia 2.03.2017 o 21:21, Skalpel napisał: Kolejna teczka z bridle, w kolorze burgundu. Wyklejona kozim zamszem. Pikna teczka :)..... ale czyżbym rozpoznawał aktora drugoplanowego? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi